Richard Branson'dan hayatınızı değiştirecek öneriler

Güncelleme Tarihi:

Richard Bransondan hayatınızı değiştirecek öneriler
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2018 13:36

Dünyanın en başarılı girişimcilerinden biri olan Richard Branson'dan altın değerinde tavsiyeler...

Haberin Devamı

Time Dergisi'ne göre dünyamızı şekillendiren 100 isimden biri olan Virgin şirketler grubunun CEO'su Richard Branson 16 yaşındayken lise hayatını bırakarak 'Student' isimli bir dergi çıkarmasıyla iş hayatına atıldı. Henüz 20 yaşındayken kız arkadaşıyla buluşmak üzere Virgin'e gitmek istediği uçağın iptal edilmesi üzerine bu krizi fırsata çeviren Branson bunu Virgin Havayolları'nın kuruluş hikayesi olarak anlattı.

Mutlu Ol, Tutkularının Peşinden Git, Sevdiğin İşi Yap

Branson için hayatta başarılı olmanın en temel kuralı yaşamayı sevmek ve mutlu olmak. Eğlenmeyi seven ve tam bir optimist olan Branson çevresindeki insanların da mutlu olmasını oldukça önemsiyor. Tutkularının peşinden giderek bulunduğu noktaya geldiğini söylüyor. 'Ne yaparsanız yapın her zaman keyif aldığınız işi yapın' diyen Branson saatlerce çalışabileceğiniz ve her türlü fedakarlığı yapabileceğiniz işlerin sevdiğiniz işler olduğunu düşünüyor. Esnek çalışma saatlerinin sorun olmadığını  söyleyen Branson için çalışanlarının mutluluğu her şeyden önemli.

Haberin Devamı

Zorlukları Fırsata Çevir, Asla Umudunu Kaybetme

Branson sıra dışı ve çok yönlü düşünmekten vazgeçmiyor. Zorlukları ve krizleri fırsata çevirmek onun bir numaralı hayat kuralı. 350'den fazla şirketi bulunan Branson'un kurduğu şirketlerden 15 tanesi başarılı olamamış. Hemen her alanda bir şirketi bulunan Branson evinin bahçesindeki hamakta uzanmış yıldızlara bakarken Virgin Galactic'i kurmaya karar verdiğini söylüyor. Hayatın karşımıza çıkardığı zorluklarla pes etmememiz gerektiğini düşünüyor. Başarısızlıktan korkmamamızı ve asla umudumuzu kaybetmememizi istiyor.

Dışarı Çık ve İnsanlarla Tanış, Tavsiye Al

İş hayatına girdiği zamandan beri hiçbir zaman çalışma masası olmamış. 'İyi bir lider masanın arkasına saklanmaz.' diyor. Sık sık dışarı çıkıyor, insanlarla tanışıyor. Hayatın içerisinde olmayı seviyor. Her seviyedeki insanlarla iletişim kurmamız gerektiğini düşünüyor. Az konuşup çok dinlememiz gerektiğini söylüyor. 'Uçaktaki bütün müşterilerin ellerini sıkar, birinin bir tavsiyesi ya da sorunu olup olmadığına bakarım.' diyor. 

Haberin Devamı

Spor Yap, Doğayı Sev, İyi Düşün 

Virgin Active ve Virgin Sports şirketlerini kuran Branson her gün sabahları erken kalkıp egzersiz yapıyor, bisiklete binmeyi ve tenis oynamayı seviyor. Şu anki mutluğunun ve başarısının nedeninin bu alışkanlıklarından dolayı olduğunu söylüyor. İnsanların ve özellikle şirketlerin çevre kirliğine çok dikkat etmelerini gerektiğini düşünüyor. İnsanların her zaman iyi yanlarını görmesinin onun mesleki kararlarını etkilendiğini söylüyor.

BAKMADAN GEÇME!