Kazanan Türk basketbolu olacak

Güncelleme Tarihi:

Kazanan Türk basketbolu olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2012 14:42

Ülkemizi FIBA Kadınlar Eurocup’ta temsil eden Botaş ve Kayseri Kaski, final için yarın akşam bir kez daha karşı karşıya gelecekler.

Haberin Devamı

FİBA Kadınlar Eurocup’ta ülkemizi temsil eden Botaş ve Kayseri Kaski, yarın akşam final yolunda ikinci kez karşı karşıya gelecekler.

Her iki takımımız da FIBA Kadınlar Eurocup’a çok iyi bir başlangıç yapmışlar ve rakiplerini eleyerek yarı finale kadar yükselmiş ve yarı finalde birbirleriyle eşleşmişlerdi. Yarın akşam oynanacak olan maçta sonuç ne olursa olsun, bir Türk takımının finalde yer alacağı göz önüne alındığında, kazananın Türk basketbolu olacağından şüphe yok.

Özellikle son yıllarda Türk kadın basketbolunda yapılan yatırımlar, ligimizin,dünyadaki en güçlü kadın liglerinden biri olması, sadece FIBA Kadınlar Eurocup’ta değil, FIBA Kadınlar Euroleague’de de, Final 8 mücadelesinde iki takımla yer almamız Türk kadın basketbolunda gelinen noktayı açıkça gözler önüne sererken, yarın akşam oynanan maçın da Türk basketbolu için bir galibi ya da mağlubu olmayacak.

Haberin Devamı

Gerek Botaş, gerekse de Kayseri Kaski, ülkemizi en iyi şekilde Avrupa arenasında temsil ederken, yarınki maçın ardından bir temsilcimiz, final mücadelesinde Rus ekiplerinden Dynamo Kursk veya Chevakata ile eşleşerek kupa mücadelesi verecek.

Yarın akşam oynanacak yarı final ikinci maçı öncesinde Kayseri Kaski’nin Botaş’a karşı 12 sayılık bir avantajı bulunuyor. Yarı final serisinin ilk maçını evinde oynayan Kayseri Kaski, bu mücadeleden 77-65’lik skorla galip ayrılmış ve final yolunda önemli bir avantaj elde etmişti.

Yarın oynanacak olan karşılaşma her iki takımımız için de büyük önem taşırken, bu tarihi mücadele 19:00’da başlayacak. Karşılaşmaya Adana Menderes Spor Salonu ev sahipliği yapacak.

Yarı final rövanş maçı öncesinde her iki takımımız istatistiksel olarak incelendiğinde, her iki temsilcimizin de birbirlerine yakın ortalamalarla oynadıklarını görüyoruz. Geride kalan maçlara bakıldığında Botaş’ın rakip potalara maç başına 76.1 sayı bıraktığı, Kayseri Kaski’nin ise 71.2 sayı ile mücadele ettiği görülüyor. Botaş, iki sayılık atışlarda %46, üç sayılık atışlarda %33 ve serbest atışlarda %56.2’lik bir isabet oranı ile mücadele ederken, Kayseri Kaski ise iki sayılık atışlarda %42.9, üç sayılık atışlarda %34 ve serbest atışlarda da %73.3’lük bir isabet oranına ulaştı.

Haberin Devamı

Botaş, 16.1’i hücum ve 29.8’i de savunma olmak üzere maç başına 45.9 ribaund alırken, Kayseri Kaski ise 14.3’ü hücum ve 29.1’i de savunma olmak üzere 43.4 ribaundluk bir ortalama ile mücadele ediyor. Botaş’ın 16 asistlik ortalamasına Kayseri Kaski de 15 asist ile cevap veriyor. Her iki takımın maç başına yaptıkları top kayıpları da birbirlerine oldukça yakınken, Botaş 16 ve Kayseri Kaski 17.6 kez top kaybı yapıyorlar.

Her iki temsilcimizin Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ndeki mücadelesi de sürerken, Kayseri Kaski ligde üçüncü ve Botaş da beşinci sırada yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!