Kayseri'de savaşan Kartal...

Beşiktaş kalite anlamında ligin en iyisi olmayabilir ama bu ligin mücadele açısından en sert takımı...

Haberin Devamı

Oyuncuların açlığı sahada rakibi ısıran, hırpalayan ve kolay pes etmeyen bir takım ortaya çıkarıyor. Fakat herşeyin tam olması adına eksik parçalar var.
1-Fernandes aklı ve fiziği ile hazır olmalı, maçı yaşamalı.
2-Almeida gitmeyi değil, nasıl daha fazla gol atabileceğini düşünmeli.
3-Sivok önce gol atmayı değil, ‘Nasıl daha az yeriz’ diye çalışmalı.

EĞER İSTERLERSE...

Fernades’in kalitesi için olumlu manada çok şey söylenebilir. Fakat bu kalitesini ne oranda ve ne sıklıkta Beşiktaş’ın hizmetine sunduğu tartışılır. Çünkü isterse ve kafasını verirse tek başına maçı çevirebilir. Tabi burada Biliç’in akıllı davranıp, Fernades’i daha efektif kullanacağı yerde ve adamlarla oynatması lazım.
Almeida ise geldiğinden beri bir “Benim burada ne işim var” demediği kaldı. Bir türlü Beşiktaş’ın havasına giremedi ve beklenen etkiyi ortaya koyamadı. Halbuki müthiş fiziği ve kuvveti ile rakip defanslar için büyük sorun olacak bir forvet. Ama o rakiplerden çok Beşiktaş’a sorun oldu.
Beşiktaş takımında defansın göbeğinde Sivok lider stoper olarak oynayacaksa iddia ediyorum Beşiktaş ligin en çok gol yiyen takımlarından olmaya devam eder. Sivok, Beşiktaş gibi iddialı bir takımın defansının ancak ikinci stoperi olur. Beşiktaş defansını Sivok’a emanet etmek Şampiyonluğu unutmayla eş değer.
Attiba ise oyunu okuması, topu olumlu kullanması ve öne çıkma gayreti ile faydalı transfer... En büyük artısı ise Fernandes’in yükünü azaltması ve onu daha önde tehlikeli olacağı bölgede kullanmayı sağlayacak olması. Bunun yanında geçen senenin önemli işler yapan ismi Olcay ile bu sene çok iyi işler yapacak olan Gökhan’ın katkısı belirleyici olacak. Oğuzhan gibi yetenekli bir oyuncunun devamlı oynamaya başlaması ile Beşiktaş çok şeyler kazanır. Siyah Beyazlı ekip iyi ama zamanla etkisini gösterecek oyunculara sahip. Eğer sabredip bu oyuncuları kazanmayı başarırlarsa sadece oyuncu değil, şampiyonluklar da kazanırlar.

Haberin Devamı

BİLİÇ ÇÖZER...

Beşiktaş eksikleri olan bir takım ama yine de şanslılar ki bunların çoğu takım içinde halledilecek gibi. Evet bir sol bek lazım ama o bile çok acil değil, çünkü takımda iki tane var ve gelecekler.
Asıl sorun Fernandes’in ve Almeida’nın Beşiktaş’a dönmesi, Sivok’un defans yapmayı öğrenmesi. Bunlar bence Beşiktaş adına daha acil olanlar ve bunların hepsini yine takım içinden biri olan Biliç halledebilir.
Kısaca Beşiktaş sorunlarını içeride Biliç ile çözmeyi başarırsa şampiyonlukta çok daha iddialı konuma gelir.

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

İstekli oynayan ve 2. haftada ikinci golünü atan Gökhan.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Yapılacak tüm hataları yapan Erciyes defansı.

HAKEM: Verdiği kararlarda haklıydı.

Yazarın Tüm Yazıları