Kaya Match Race Cup

Güncelleme Tarihi:

Kaya Match Race Cup
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2010 12:07

Kaya Maç Yarışları ( Kaya Match Race) 14 Ağustos tarihinde start alarak 2 gün sürecek ve 15 Ağustos tarihinde , ödül töreninde kupalar sahiplerini bulacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Kupası centerbord (hareketli salmalı sportif tekneler) yarışları sırasında  platu 25, (sabit salmalı) spor-bot yat sınıfında maç yarışlar için başlama düdüğü çalınacak.

Maç yarışların sponsoru Kaya Halat, Kaya Gurubu. Uluslararası, açık 3.seviye olan maç yarışların adı Kaya Match Race Cup oldu . 14-15  Ağustos tarihlerinde Kalamış koyunda Fenerbahçe’de yapılacak.

12-16 Ağustos tarihlerinde İYK  ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Kupası yelken yarışları sırasında yapılacak 3. Seviye Kaya Maç Yarışı  Platu 25 Sınıfı teknelerle kulanılacak. Platu 25 yelken yarışları projesinin hem tekne, hem de tüm teknelerin halat donatımı anlamında ilk destekcisi  Kaya Grubu ’olmuştu.
  
Kaya Grubu adına genel müdür Sayın Güher Türker, ''Fenerbahçe Burnu açıklarında 14-15 Ağustos tarihlerinde kurulacak parkur ile 3. Seviye Maç Yarışa katılacak olan 10 ekipten 4’ü  yurt dışından katılan sporcular. Geri kalan 6  ekip ise İYK tarafından Türk sporcular arasından davet edildi. Yarış sonucunda elde edilecek puanlarla, dümenciler , maç yarış dünya sıralaması için puan toplayabilecekler. İlerleyen yıllarda, yurt dışında düzenlenen yelken yarışlarda da Kaya Halat (Kaya Ropes) şirketin adını daha çok duyacağımızı belirten Türker. Bunun bir başlangıcı olarak, 2009 yılında 470 Dünya Şampiyonası’nda halatlarımızla yarışarak şampiyon olan Hırvat Yelkenciler Sime Fantela ve Igor Marenic ile 2012 Londra Olimpiyatları’na hazırlanıyoruz” dedi.
 
Platu 25 sınıfı tekneleri ile maç yarışlara katılmak için lisanlı sporcu olmanız ve rezervasyon yaptırarak ilgili kulüplerden tekne kiralamanız, yarış ilanını kabul etmeniz,yarış için baş hakeminde siz ve ekibinizi kabul etmesi   şimdilik yeterli. Yurt dışında son derece yaygın olmakla beraber, bir çok farklı  sınıf tekne kullanılıyor bu tip yarışlarda.Genellikle spor-bot yatlarla yapılıyor . Maç Yarışların kendine has yarış kuralları var. En önemli  özellikleri eş teknelerin yarış halinde ki  mücadelesi, hata yaptırmaya zorlayan hızlı hamlelerinin kıyıdan rahatlıkla izlenmesi.Sunum yapılarak ,adeta  futbol maçı gibi anlatımla ,yorumla, seyirci ve taraftar ile birlikte  yapılması.Yarışlar Moda burnundan yada İstanbul Yelken , Fenerbahçe’den izlenebilir.

aerdem@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!