Kartal göğe yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Kartal göğe yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2009 00:00

Her yıl kulübe 14 milyon Euro bırakacak rezidanslardan kurulu dev tesis görkemli şovlarla büyüledi. Cumhurbaşkanı Gül, "Tesisi görünce çok şaşırdım, gurur duyuyorum" dedi, Demirören "Dünya kulüpleri seviyesinde adımlar atıyoruz" yorumu yaptı.

Haberin Devamı

İşte muhteşem açılıştan kareler...

TÜRK sporunun asırlık çınarlarından Beşiktaş dün tarihinin en şaşaalı gününü yaşadı... Kulüp ve dünya tarihinin en önemli gayrimenkullerinden biri olan BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi muhteşem şovlar ve başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, projeye ismi verilen onursal başkan Süleyman Seba, Koç Grubu Onursal Başkanı Rahmi Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat yanı sıra seçkin davetlilerin katılımıyla hizmete açıldı. Bir rüyanın gerçekleştiği dev tesis, hiçbir sportif başarıya bağlı olmaksızın her yıl kulübe 14 milyon Euro’luk gelir bırakacak.

Beşiktaşlıların gurur duyacağı tesisin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Gül, bu yatırımın diğer kulüplere de örnek olması dileğinde bulunurken, "Gurur duyuyorum. Bu tesisi görünce çok hayret ettim.

Gül’den İnönü sözü

Gazetelerde görüyordum ama bu kadar görkemli olduğunu görünce daha çok mutlu oldum. Beşiktaş’ın değerli başkanına ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum" dedi.

Çırağan Sarayı’nda Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’le görüşmelerde bulunan ve verilen arada açılışa gelen Gül, "İş yapmak kolay değil. Bugün yapılmış, karşınıza çıkmış, elle tutulur somut eserler var. Diğer kulüplerimizin bu yöndeki başarılarını tebrik ediyorum. Güzel statlar yapılıyor. Bazıları çok güzel yapılmış. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, Türkiye’nin en övündüğü statlardan biri. Galatasaray’ınki yapılmak üzere. Anadolu takımlarımızın da çok güzel faaliyetleri var" diye konuştu.

Gül’ün konuşması sırasında kimi katılımcılar, "Biz de İnönü Stadı’nın görkemli ve yeniden yapılmasını istiyoruz" diye bağırdı. Cumhurbaşkanı da bunun üzerine, "Beşiktaş’ın da muhakkak ki olacaktır" ifadesini kullandı. Daha sonra söz alan başkan Yıldırım Demirören, şunları söyledi: "Beşiktaş için yeni bir çağ başladı. 106 yıllık tarihte hayalini kurduğumuz bir resme dokunuyoruz. Süleyman Seba ve Serdar Bilgili’nin içinde olduğu bu proje için emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Demirören heyecanlandı

Öyle bir resim ki bu, ödenmesi şart bir vefa borcunu ifade etmektedir. Dünya kulüpleri seviyesinde adımlar atıyoruz. Dik duruşumuzla birçok konuda ilklerin kulübü olduk." Demirören, sözlerinin ardından önündeki uzun konuşma metnini heyecandan karıştırınca, konuşmasını erken tamamlayıp, kürsüden indi.

Kürsüye ilk çıkan proje sahibi ve yüklenici firma sahibi Yaşar Aşcıoğlu ise, "Bu projenin gerçekleşeceğine kimse inanmıyordu. İki çılgın lazımdı, bu işi bitirmek için. Ve biri Demirören biri bendim. İşte eserimiz ortada" yorumunu yaptı.

Seba: Bu eser bize gurur veriyor

ADI komplekse verilen ve Demirören tarafından kapıda karşılanan Süleyman Seba, uzun süre ayakta alkışlandı. Konuşma için kürsüye gelen Seba, tesisleşmeye başladıkları günlerde yaşadıkları sıkıntıları geride bıraktıklarını kaydederek, "Bu eser, bunları helal ettiriyor ve gurur veriyor. Beşiktaşlılar’a hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Bağış: Beşiktaş bizi birleştirdi

AYAĞININ tozuyla Brüksel’den gelen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "AB projesi nasıl bizi birleştiriyorsa, bu salonda Beşiktaş’ın da bizi birleştirdiğini görmek mutlu etti. Beşiktaş, 1903’ten bu yana neler yaptığını göstermekle kalmıyor, neler yapacağını da gösteriyor" yorumunu yaptı.

Başkanın cesaretini kutlamalıyız

BEŞİKTAŞ
yöneticilerinden Ertuğrul Kumcuoğlu "Sadece Beşiktaş tarihini değil, Türk spor tarihi açısından bu büyük eserinin ortaya çıkmasında emeği, fikri ve medeni mesaisi olan herkesi candan kutluyorum" diye konuştu. Kenan Öner, "Bugün tüm Beşiktaş camiasının muhteşem bir onur duyduğu, gurur duyduğu bir günü yaşıyorum" dedi. Ertunç Soğancıoğlu, "Başkanın cesareti ve girimşimciliğini kutlamak gerekiyor" ifadesini kullandı.

Koç satın aldığı daireyi gezdi

KOÇ Grubu Onursal Başkanı Rahmi Koç, komplekste satın aldığı dairesini gezerken "Bu apartmanın ömrü, kim oturursa otursun uzun olacak. Organizasyon da çok iyi" dedi. Açılışa TBMM eski başkanlarından Hikmet Çetin, Semra Özal, İsmail Ünal, Orhan Gencebay, Yılmaz Erdoğan, Zafer Algöz, Tarık Ünlüoğlu, Mustafa Kefeli, İlker Özbilek, Yılmaz Ekergil, Ömer Çimen, Aydın İzgeç yanı sıra Beşiktaş’ın sporcuları katıldı.

Doğuştan Beşiktaşlıyım

AİLEMİZ, çevremiz, hep Beşiktaşlıydı. Gözümü açtığımda Beşiktaşlı oldum... Bu sözlerin sahibi Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu. Geçtiğimiz pazartesi akşamı Kanal A’da yayınlanan Sporvizyon’un konuğu olan Başesgioğlu, Süper Lig’deki son durumdan hakem hatalarına, Beşiktaş’ın stat projesinden olimpiyatlara kadar merak edilen konularla ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Stat müjdesi verdi

Bakan Başesgioğlu, şunları söyledi: "Bu yılki ligimiz geçmiş yıllara göre çok farklı. Zirveye ne kadar takım ortak olursa ligin kalitesi artar. Ligdeki durumdan memnunum. Anadolu’dan bir şampiyonun çıkması lige renk katar. Hakemlerimizin kasti hata yaptığına inanmıyorum. Bu hataların asgariye indirilmesi için hakemlerin üzerlerindeki psikolojik baskının azaltılması lazım.

Beşiktaş’a da modern, bulunduğu çevreyle uyumlu bir stat yapılmalı. Beşiktaş’a bu konuda yardımcı olmamız lazım. İnönü Stadı, çevrenin dokusunu bozmayacak şekilde düzenlenmeli. Beşiktaş’ın yeni bir stada sahip olacağını umuyorum. Projeyi destekliyorum."

17 TIR EKiPMAN KULLANILDI

550 kişi görev aldı. 12 kilometre kablo, 1500 kilovatlık güç jeneratörleri, 500 metre truss sistem, dünyada ilk kez 668 metrekare görüntü ekranı, 120 bin wat ışık gücü ve 17 tır teknik ekipman kullanıldı.

Kompleks içinde yer alan 2 rezidans ile ofis ve hastane binalarının dış mekanında projeksiyon sistemi uygulandı.

Video projeksiyon (yansıtma) ve PIGI scroller (kayan) projeksiyon sistemlerinin birleştirilmesi suretiyle Beşiktaş Kulübü’nün simgesi olan kartalın binaların üzerinde uçtuğu illüzyonun yaratılmasına ek olarak Ulu Önder Atatürk’ün, Türk bayrağının, BJK bayrağı ve Beşiktaş Kulübü başkanlarının (Mehmet Şamil Bey, Hakkı Yeten, Mehmet Üstünkaya, Süleyman Seba, Serdar Bilgili, Yıldırım Demirören) fotoğraflarından oluşan bir animasyon sergilendi.

Binaların dış cephesinde yapılan şovlar, iç mekanın girişinde yer alan 2 kokteyl alanında, 2 adet 2 metrelik küreler ve led ekranlar üzerinden de senkronize edilerek yansıtıldı.

BiR BAKIŞTA DEV TESiS

Dev tesis 30 dönümlük arazi üzerine inşa edildi.

3 katlı, 240 daireli, 2 blok rezidans, 22 katlı iş merkezi, 8700 metrekare çarşı.

17 bin 500 metrekare hipermarket, 60 bin metrakere otopark, 17 katlı hastane, 2700 metrekare kültür ve kongre merkezi.

27 katlı ofis bloğu, tenis kortu, basketbol sahası, açık ve kapalı yüzme havuzu, güneşlenme terası, 3050 metrekare foodcourt,

yürüyüş parkı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!