Karşınızda MAC Team

Güncelleme Tarihi:

Karşınızda MAC Team
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2010 00:00

Mars Atlethic Club hepsi alanlarında şampiyonluklar elde etmiş başarılı sporculardan bir takım kurdu. Sporcular bütün yarışlara MAC salonlarında hazırlanıyor. 14 sporcudan oluşan MAC Team için bir de reklam filmi çekildi ve 150 sinema salonunda birden gösterilmeye başlandı

Haberin Devamı

Bu spor diri bir vücut veriyor
CAN POLATKAN (Free Style Snowboard Türkiye Şampiyonu)


Spora üç yaşımda kayak ve buz pateni yaparak başladım. Bu sporu seçmemde doğayı çok sevmem ve küçükken uçan snowboardcuları hayran hayran seyretmem etkili oldu. Spora başladıktan sonra Türkiye şampiyonlukları kazandım ve bu dalda ilk Türk milli sporcu oldum. Bu sporda esneklik, kuvvetli karın ve cesaret lazım. Her gün koşu, koordinasyon ve esneklik bazlı çalışmalar yapıyorum. Beni en zorlayan sabahları erken kalkmak. Ama spor bana dağlarda olmayı, oksijen almayı sağlıyor ve bol bol mutluluk hormonu salgılıyorum. Ayrıca diri bir vücuda sahip oluyorum (gülüyor).

Erkek olmalıydın yanlış doğdun diyorlar
ARZU TAYLAN (Kiteboard Türkiye Şampiyonu)


Bir gün okyanus kenarından geçerken rüzgar sörfü yapanları canlı olarak gördüm. Ertesi gün hemen eğitimini almaya başladım. Beni en çok göze güzel görünen bir spor olması etkiledi. Masmavi sularda yapılıyor ve adrenalin yüklü. Kendinizi özgür hissediyorsunuz. Türkiye’yi uluslararası şampiyonalarda temsil ettim. Asya Kupası Türkiye ayağında temel disiplin olan freestyle’da ikinci oldum. Hız yarışında üçüncülük kazandım. Bu sporun en zor yanı rüzgarsız günlerde rüzgar peşinde oradan oraya sürüklenmek ve bilinçsiz sporcularla aynı suyu paylaşmak. Bu yüzden başarı için kesinlikle mücadeleci, pes etmeyen bir karakteriniz olması gerekiyor. Bu sporun en büyük faydası mide-kol-sırt ve bacak kaslarını çalıştırması. Bence bir kadın olarak yapılması zor bir spor değil çok da zevkli. Erkeklerde bu sporu yapan kadınlara hayranlıkla bakıyor. Şampiyon olduğumu görenler, erkek olmam gerektiğini yanlış doğduğumu söylüyor.

Tüm şampiyonalarda birinci oldum
ÇİÇEK GÜNEY (Snowboard ve Türkiye ralli şampiyonu, co-pilot)


Dört yaşında ailem sayesinde kayağa, ardından 12-13 yaşlarında snowboard’a başladım. Kaymaya başladıktan iki sene sonra yarışlara katıldım. Girdiğim tüm Türkiye şampiyonalarında birincilik elde ettim. Toplamda sekiz Türkiye snowboard şampiyonluğu kazandım. Ralliye gelince: Bir adrenalin sporu bana yetmedi ve dört sene önce pilotum Burcu Çetinkaya’yla yarışmaya karar verdik. O günden beri her sene çıtayı yükselttik ve bu sezon Peugeot Sport Türkiye takımı olarak Kıtalararası Ralli Şampiyonası’nda yarışan tek Türk ekip olduk. Bu sporları yapanların disiplin, cesaret, özveri ve her şeyden önemlisi yaptığı spora tutkuyla bağlı olması gerekiyor. Tabii tehlikeler de var. Ralli sırasında büyük bir kaza atlattık. Ancak emniyet kemerleri, kaskımız, boyunluğumuz, otomobilin güvenlik kafesi sayesinde burnumuz bile kanamadan otomobilden çıktık. Bir de ralli yapan kadınlara erkekler başta şüpheyle yaklaşıyor. “Nasılsa yakında bırakır” diyorlar. Ancak sizdeki istikrarı görünce destek oluyorlar. Şampiyonluklarımız erkeklere enteresan geliyor.

Doğayla mücadelede en zorlu spor
DENİZ ÇINAR (Optimist Balkan Şampiyonu, milli yelkenci)


Babamın denizci olmasından dolayı benim de ilgim her zaman deniz sporlarından yana oldu. 1995’de Foça’da yelken kursuyla bu spora başladım. Birçok başarının yanı sıra Balkan şampiyonluğu aldım ve kardeşimle 2008 Olimpiyat oyunlarına katıldık. Çalışmalarım kışın salon ağırlıklı antrenmanlar, yazınsa açıkhavada ve deniz ağırlıklı oluyor. Yelken sporu doğayla mücadelede en zorlu sporlardan biri. Çünkü sizi etkileyen pek çok dış etken var. Bu yüzden sporcunun hem fiziksel hem de zihinsel olarak hazır olması gerek. Bu spora başlama yaşı 6-8 arası ama bir üst sınırı yok. Yelken yapmayı 3-4 haftalık bir kursla öğrenebilirsiniz. Yarışçı olmak içinse daha fazla zamana ihtiyacınız olacak. Tabii yarışlar sırasında zorluklar da yaşanıyor. Örneğin bir keresinde takım olarak yarıştığımız kardeşim Ateş Çınar’la yelken direğimiz kırıldı. Böyle anlarda teknenize hakim ve sakin olmanız çok önemli.

Her yeriniz eşit çalışıyor
KEMAL MERKİT (Dakar Rallisi’ne en çok katılan milli motosiklet yarışçısı, Türkiye şampiyonu)


Ralliye 7-8 yaşlarında Esentepe Gazeteciler Sitesi’nde mahalledeki bisiklet yarışlarıyla başladım (gülüyor). Motosiklet branşına çok çeşitli spor dallarında (kürek, kayak, bisiklet, tenis, windsurf, squash, snowboard, mountainbike, vs.) faaliyet gösterdikten sonra 1990’da başladım. Şimdi haftanın beş günü her gün beş saat, hafta sonları da arazide uzun saatler çalışıyorum. Bu spor dalını seçenlerin öncelikle cesur, çevik aynı zamanda akıllı olması gerekiyor! Her ne kadar erkek sporu gibi görünse de kadınlar tarafından da ilgi görüp yapılıyor. Rallide esas olan dayanıklılık. Sakatlanmaları bir yana bırakırsak insan bedeninin her yerini eşit çalıştıran, yapana büyük keyif veren bir spor. Tabii zor anlar, tehlikeler atlattığım zamanlar da bol bol oluyor ve olacak da.

İki buçuk ay hastanede yattım
KORAY MURATOĞLU (Ralli pilotu)


İlk rallime bundan 11 yıl önce katıldım. Bu spor yüksek süratli, tehlikeli bir spor dalı, çok geniş bir alanda yapılıyor. Bu yüzden öncelikle cesur olmanız gerek, gerisi zaten geliyor. Aynı zamanda zihinsel konsantrasyon yeteneği de had safhada olup dikkatinizi aynı anda birden fazla şeye vermeniz gerekiyor. Ralli insanın sabırlı olma, strateji kurma yeteneğini de geliştiriyor. Hiç şüphesiz bu bir erkek sporu (gülüyor). 2008 İngiltere Rallisi’nde kaza yaparak 2.5 ay hastanede yattım. Ağır ortopedik hasarlar aldım. Ayağım, bileğim, dizim, kalçam, sekiz kaburgam ve sinüs kemiğim kırıldı. Şu an vücudumda 13 tane titanyum vida ve plak var. Ama hala yarışıyorum.

18 çivim var paslanmaz umarım
MEMET GÜNEY (Snowboard Türkiye Şampiyonu)


Kardeşim Çiçek Güney’le beraber 13-14 yaşında başladım. Snowboard henüz Türkiye’de yeni yeni yayılmaya başladığı sırada, kardeşimin benim bütün “Pes ediyorum, gel kayak yapmaya devam edelim” serzenişlerime aldırmaması sonucu bir nevi karar vermek zorunda bırakıldım. 16 senedir aralıksız kayıyorum. Yurtdışında Avrupa kupası dahil birçok yarışmada ülkemi temsil ettim, bunların dışında birçok Türkiye şampiyonluğum ve özel yarışlarda birinciliklerim var. Her kış sporunda olduğu gibi belirsiz doğa şartları, zayıf kondisyonu kaldırmaması, sakatlık riski bu sporun zorluklarından sadece birkaçı. Benim de diğer arkadaşlarım gibi geçirdiğim kazalar oldu. Defalarca geçirdiğim sakatlıklar sonunda vücudumda iki parça platin plak ve 18 adet paslanmamasını umduğum çivi var (Gülüyor).

Bazı sporcular benimle konuşmuyor
ŞAHİKA ERCÜMEN (Serbest dalış Türkiye rekortmeni, Sualtı hokeyi Türkiye şampiyonu)


Küçüklüğümde astım hastasıydım ve hiçbir sporu yapamıyordum. Bu dayanılamaz hale geldiğinde daha önce okulca ziyaret ettiğimiz Çanakkale Sualtı Sporları Kulübü’nde gizli gizli sualtı rugby’si branşına başladım. İlk kez katıldığım yarışmada Türkiye rekoru kırdım. Ardından 65 metre dikey dalış Türkiye rekoru (dünya rekoruna yaklaşılmış en iyi derece) Sualtı Hokeyi Milli Takımı ile Avrupa üçüncülüğü, Türkiye şampiyonlukları kazandım. Dalış antrenmanları için deniz kenarında bir yerde uzun süre kalmanız gerekiyor, o yüzden tüm hayatımı antrenmanlarıma göre programlıyorum. Sanırım bir kadının tek nefesle 70 metreye inmesi birçok erkeğe çok ütopik geliyor. Bazı sporcularda geçilme kompleksi var, bir-iki başarılı erkek sporcu bu yüzden benimle konuşmuyor.

Kırılmadık kemiğim kalmadı
KUTLU TORUNLAR (Snowboard, winsurf ve enduro motosiklet Türkiye şampiyonu)


İlkokulda jimnastik yaparak spora başladım. 10 yaşımdan beri de spor yapıyorum. Şimdiye kadar windsurf’te sekiz kere Türkiye şampiyonu, üç kere Balkan şampiyonu oldum. İki kere olimpiyat oyunlarına katıldım. Snowboard da iki Türkiye şampiyonluğum var... Bence bu sporların en tehlikeli yanı yüksek sakatlanma riski. Bana kalırsa vücuda fiziksel olarak bir faydası yok. 32 senedir spor yapıyorum. Spora başladığım ilk 22 senede hiçbir sakatlık yaşamadım motosiklete başladığım son 10 yılda kırılmadık kemiğim kalmadı (Gülüyor).

Üç boyutlu versiyonu da var
MARS ENTERTAINMENT CEO’SU MUZAFFER YILDIRIM


Bu sene üçüncü senesini dolduracak olan MAC’in reklam filminin temellerini şubat ayında attık. Futbol dışındaki spor dallarında da başarılı olan isimlerle işbirliğine gitmek ve onlara destek olup isimlerini daha çok duyurmak istedik. Gerçek sporcuları, gerçek spor kulüplerinde, gerçek egzersiz programlarıyla destelemek istedik. Bu sene 14 sporcu bizimle, seneye bu sayıyı 30’a çıkarmak istiyoruz. Bu reklam şu anda 150 salonda yayınlanmaya başlıyor. Aynı zamanda üç boyutlu filmlerin oynadığı salonlarda üç boyutlu olarak oynayacak.

FİLMDE BU SPORCULAR DA VAR

Ahmet Yumrukaya (dünya şampiyonu milli kürekçi), Bahar Saygılı (triatlon Türkiye şampiyonu), Doğuş Balbay (NCAA en iyi savunma ödüllü milli basketbolcu), Gökçen Denkel (milli voleybolcu), Neslihan Darnel (Indesit Champions League’de en skorer ödüllü milli voleybolcu).

Haberin Devamı

Karşınızda MAC Team

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!