Karşılıksız çek çıldırttı

Güncelleme Tarihi:

Karşılıksız çek çıldırttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2006 01:04

Ticarete atılan Kamerunlu futbolcu, Galatasaray Kulübü’nden aldığı 300 bin dolarlık çeki, tekstil ürünleri aldığı bir firmaya verdi. Çek karşılıksız çıkınca zor durumda kalan Song, boykot yapma kararı aldı.

GALATASARAYLI Rigobert Song’un, "Paramı istiyorum. Alacaklarımı ödemezseniz giderim" diyerek yönetime rest çekmesi ve antrenmana çıkmaması sarı kırmızılı camiada şok etkisi yarattı. Herkes, para ödenmemesine aylardır ses çıkarmayan Kamerunlu futbolcunun neden şimdi isyan ettiğini merak ediyordu. Bu önemli soru dün cevabını buldu... Song’un, Galatasaray Kulübü’nden alıp bir firmaya verdiği 300 bin dolarlık çekin karşılıksız çıkmasına sinirlendiği için isyan ettiği ortaya çıktı. Hayli ilginç bir hikayesi olan olay şöyle:

Kamerun’a ihracat yapıyor

Bir süre önce ticarete atılan Rigobert Song, Bursa’daki firmalardan aldığı tekstil ürünlerini, ülkesi Kamerun’a satıyordu. Galatasaray Kulübü’nden aylardır para alamadığı için, satın aldığı ürünlerin parasını uzun süre kendi imkanlarıyla temin eden Song, geçtiğimiz günlerde nakite sıkışınca sarı kırmızılı yönetime başvurup alacaklarını istedi. Yönetim, Kamerunlu futbolcunun birikmiş alacaklarına karşılık 300 bin dolarlık bir çek kesti. Song da bu çeki borçlu olduğu bir firmaya verdi. Ancak, çek karşılıksız çıkınca işler karıştı.

Firma yetkilileri geçen hafta Song’la görüşerek, borcunu ödemediği taktirde hukuki yollara başvuracaklarını bildirdiler. Kamerunlu futbolcu bunun üzerine yöneticilere çekin ne zaman ödeneceğini sordu. Yöneticiler, "Pazartesi ödeyeceğiz" cevabını verince Song, "Yeter artık. Bugün yarın diyerek beni oyalayıp duruyorsunuz" diyerek isyan bayrağını çekti. Sportif direktör Bülent Tulun’a dert yanan Kamerunlu yıldızın, "Ben dürüst bir insanım. Benim sözüm teminattır. Galatasaray Kulübü yüzünden, ticaret yaptığım insanlara mahcup oldum. Açıkçası beni, alacaklarımın ödenmemesi değil, böyle bir duruma düşmek üzdü" dediği belirtildi.

Fenerbahçe değil Marsilya

Bu arada Song’un Fenerbahçe’den transfer teklifi aldığı iddiası, futbolcunun menajerleri tarafından yalanlandı. Menajerler, Kamerunlu futbolcuya Fenerbahçe’nin değil, Frank Ribery’nin takımı Marsilya’nın istediğini belirttiler. Bu arada Fransa’dan banka kredisiyle ev alan Song’un, kredi borcunu ödemediği için mahkemeye verildiği ifade edildi.



Polat: Song

yanlış yaptı


GALATASARAY’ın yeni yöneticisi Adnan Polat, parası ödenmediği için antrenmana çıkmayan Rigobert Song’a öfke saçtı. Kamerunlu futbolcunun davranışının affedilir bir yanı olmadığını söyleyen Polat, "Song haklıyken haksız duruma düştü. Onun gibi tecrübeli bir futbolcunun böyle yapmaması gerekirdi. Tepkisini gösterme yöntemi çok yanlıştı. Song, dün (önceki gün) kampa katılmak istemedi. Bu kararı bizi şok etti. Sabah antrenmana girmek isteyince Gerets, kendisini kadro dışı bıraktı. Ben de olsam aynı şeyi yapardım. Bana affedip affetmeyeceğimizi soruyorlar. Bana göre Song’u önce takım arkadaşları affetmeli, sonra hocaları" diye konuştu. Adnan Polat, Galatasaray’ın mali sorunlarının kısa sürede çözümlenecek gibi olmadığını da sözlerine ekledi.

Tomas ve İliç para bekliyor

GALATASARAY
’da Rigobert Song’un yanı sıra Tomas ve İliç’in de paralarının ödenmemesi nedeniyle huzursuz olduğu belirtildi. Yönetime pazartesi gününe kadar süre veren Tomas ve İliç’in, alacakları ödenmediği taktirde Song gibi antrenman boykotu yapacağı ileri sürüldü. Bu arada Song’un maddi sorunlar nedeniyle antrenmana çıkmadığı Galatasaray Kulübü tarafından da doğrulandı. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Song’un, maddi sorunlar gerekçesiyle Gençlerbirliği karşılaşmasına kendini zihinsel olarak hazırlayamayacağı inancıyla önceki gün yapılan son antrenmana katılmak istemediğini teknik heyete belirttiği, bunun üzerine teknik direktör Gerets tarafından maç kadrosundan affedildiği bildirildi.

’Gerets Trabzon’da’ şakası

TRABZON’da yayınlanan Karadeniz’den Günebakış Gazetesi, son sayfasında "Gerets Trabzon’da" başlığıyla okuyucularına verdiği haberde, Trabzonspor’un Galatasaray Teknik Direktörü Gerets ile anlaştığını duyurdu. Gazete son sayfasının sürmanşetinde verdiği haberde "Nuri Albayrak, Galatasaray’ı yokluklar içinde zirveye taşıyan Belçikalı teknik direktör ile el sıkıştı" diye yazdı. Fotomontaj yöntemiyle bordo mavili kulübün başkanı Nuri Albayrak’ın Gerets ile el sıkıştığı bir fotoğrafı da yayımlayan gazete, haberin ayrıntılarının yer aldığı 14. sayfasında ise, 1 Nisan şakası yaptığını yazdı.

Allah herkese böyle

bir takım nasip etsin


G.SARAY Kulübü Sportif Direktörü Bülent Tulun, futbolcularına övgüler yağdırdı. Tulun, "Gençlerbirliği ligin en kuvvetli ekiplerinden biri olmasına rağmen çok iyi mücadele ettik. Allah herkese böyle bir takım nasip etsin" diye konuştu.

Ali Naci KÜÇÜK
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!