Kareteden altın geldi

Güncelleme Tarihi:

Kareteden altın geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2013 16:09

17. Akdeniz Oyunları'nda karate kadınlar artı 68 kiloda milli sporcu Meltem Hocaoğlu, Mısırlı rakibini yenerek altın madalya kazandı.

Haberin Devamı

Edip Buran Spor Salonu'nda yapılan kadınlar karate artı 68 kilo finalinde milli sporcu Meltem Hocaoğlu ile Mısırlı Shymaa Alsayed tatamiye çıktı. Milli karateci Hocaoğlu, rakibini 2-1 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Mısırlı Alsayed'in gümüş madalyada kaldığı kategorideki bronz madalyaları ise İtalyan Greta Vitelli ve Fransız Nadege Ait İbrahim aldı.

Kadınlarda milli sporcu Ümmü Kiraz bronz madalyada kaldı

17. Akdeniz Oyunları'nda atletizm kadınlar yarı maratonda milli sporcu Ümmü Kiraz bronz madalya kazandı. Adnan Menderes Bulvarı'nda 21 kilometre 100 metrelik parkurda gerçekleştirilen yarışlara kadınlarda 10, erkeklerde ise 11 sporcu katıldı. Erkeklerde Faslı sporcu Ahmed Baday 1 saat 6 dakika 54 saniyeyle ipi göğüsledi. Yarışta İtalyan Ruggero Pertile gümüş, Tunuslu Wissam Hosni de bronz madalya kazandı. Türk sporcu Muzaffer Bayram 4'üncü, Mehmet Çağlayan 8'inci oldu. Hasan Pak ise yarışı tamamlayamadı.

Kadınlardan bronz

Kadınlar kategorisinde ise İtalyan Valeria Straneo'nu 1 saat 11 dakikalık derecesiyle altın madalya kazandı. Cezayirli Souad Ait Salem'in gümüş aldığı koşuda, Ümmü Kiraz da bronz madalyanın sahibi oldu. Yarış katılan diğer milli sporculardan Sultan Haydar dördüncü. Elvan Abeylegesse ise sakatlığı nedeniyle yarışa katılmadı.

Kadınlar 68 kiloda tatamiye çıkan milli sporcu Hafsa Şeyda Burucu, İspanyol rakibini yenerek altın madalya kazandı

17. Akdeniz Oyunları'nda karate kadınlar 68 kiloda milli sporcu Hafsa Şeyda Burucu, İspanyol rakibi Irene Colomar Costa'yı yenerek altın madalya kazandı. Edip Buran Spor Salonu'nda yapılan karate müsabakalarının son gününde kadınlar 68 kilo finalinde milli sporcu Hafsa Şeyda Burucu ile İspanyol Irene Colomar Costa tatamiye çıktı. Salonu dolduran seyircilerin tezahüratları eşliğinde mücadele eden Burucu, İspanyol rakibini 5-2 devirerek altın madalyaya uzandı. Maçın ardından tribünlerde bulunan davul zurna ekibinin çaldığı müziklere ayak uyduran Burucu'nun bir süre oynaması ise karşılaşmaları izlemeye gelen Mersinlileri coşturdu. İspanyol Costa'nın gümüş madalyada kaldığı kadınlar 68 kiloda, bronz madalyaları ise Hırvat Azra Sales ile Fransız Alisee Agier aldı.

Oyunlar yarın 4 branşta yapılacak müsabakalarla sona erecek

17. Akdeniz Oyunları yarın 4 branşta yapılacak müsabakalarla sona erecek. Oyunlarda yarın badminton, ritmik cimnastik, hentbol ve voleybol müsabakaları yapılacak. Badminton müsabakaları Mersin Üniversitesi 1 numaraları salonda erkek ve kadınlarda tekler finalleriyle tamamlanacak. Mersin Cimnastik Salonu'nda yapılan ritmik cimnastikte de madalyalar sahibini bulacak. Hentbol erkeklerde ise Lütfullah Aksungur Spor Salonu'nda üçüncülük ve final maçları oynanacak. Mersin Stadı'nda akşam kapanış töreni yapılacak.


Kadınlar finalinde Türkiye, yarın İtalya ile karşılaşacak

17. Akdeniz Oyunları'nın son gününde yarın voleybol kadınlarda final ve üçüncülük maçları yapılacak. Servet Tazegül Spor Salonu'nda yapılacak final maçında Türkiye, İtalya ile saat 14.00'te karşılaşacak. Milliler yarı finalde Hırvatistan'ı, İtalya ise Slovenya'yı aynı skorlarla (3-0) geçerek finale kaldı. Aynı salonda saat 11.30'da başlayacak üçüncülük maçında ise Slovenya ile Hırvatistan karşı karşıya gelecek.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!