Kardeş kardeşe:1-1

Güncelleme Tarihi:

Kardeş kardeşe:1-1
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2006 00:00

2008 Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan Fatih Terim, A2’yi sahaya sürdü. Ay yıldızlılar, Sadıkov’un penaltı golüyle geriye düştü. Hasan Kabze ile eşitliği yakaladı. Mehmet Topuz 64’te kırmızı kartla atıldı.

Haberin Devamı

DOSTLUK maçı berabere bitti. Fatih Terim, A2’den birçok yeni oyuncu denediği maçta iki takımda maçtan dostça ayrıldı. Maça iki takım da temkinli çıkarken, Azerbaycan ilk yarı daha istekli ve arzuluydu. Ancak ilk tehlike millilerden geldi. 7.dakikada Uğur Boral’ın kullandığı köşe vuruşunda Can Arat’ın kafası az farkla üstten auta çıktı. 11.dakikada kaleci Tolga’nın vuruşu kısa düştü, Sultanov topu önünde buldu ceza yayı üzerinden sert vuruşu auta çıktı. Maçın ilk en önemli pozisyonu 27. dakikada Mehmet’in serbest vuruşunda geldi. Bu oyuncunun mükemmel ortasına defanstan ileri çıkan Baki vurdu kaleci zorlukla kornere çaldı. Mehmet’in sağdan ortasına Gökhan bomboş durumda kafayı vurdu top az farkla auta çıktı.

Daha baskılıydık

İkinci yarıda takımımız daha baskılı oynadı. 61.dakikada Uğur Boral’ın sağdan kullandığı serbest vuruşta, Selçuk’un kafa vuruşunu Valiyev güçlükle çıkardı. 1 dakika sonra soldan kullandığımız köşe vuruşunda altı pas içinde Gökhan topa dokundu günün başarılı ismi Valiyev, son anda yüzde yüzlük golü kurtardı. 64.dakikada defansın arkasına atılan topta Tolga topu elinden kaçırdı, Azerbaycanlıların vuruşunda Mehmet Topuz topun önüne yattı ancak hakem elle oynama belirterek, Topuz’u kırmızı kartla oyun dışı bıraktı ve penaltı noktasını gösterdi. Sadıkov penaltıyı gole çevirdi.1-0. Dk.78’de Fahri’nin arapasında topla buluşan Hasan Kabze, topu kalecinin üzerinden aşırtarak beraberlik golünü kaydetti. 1-1.

AZERBAYCAN-TÜRKİYE

Haberin Devamı

l STAT: Tevfik Behramov

l HAKEMLER: Levan Paniasvili (6), Zaza Menteşaşvili (6), Koba Qabriçidze (Gürcistan Feredrasyonu) Elman Musayev (6) (Azerbaycan)

AZERBAYCAN: Valiyev (7), Mammadov (6), Sokolov (6), Bahishov (6) (Dk.90 Nuriyev), Karimov (7), Sultanov (7)(Dk.60 Nadilov 6), Abbasov (6) (Dk.82 Hashimov), R.Sadıkov (7), Gurbanov (6) (Dk.74 Sadıkov 5), İmamaliyev (7) (Dk.87 Guliyev), Nebiyev (7)(Dk.69 E.Mammadov 5)

TÜRKİYE: Tolga (6), Mehmet Topuz (6), Can Arat (7), Baki Mercimek (6), Uğur Boral (6)(Dk.68 Yasin 6), Hasan Kabze (7), Selçuk Şahin (6)(Dk.71 Burak 6), Volkan Arslan (6)(Dk.46 Fahri Tatan 6), İbrahim Akın (5) (Dk.46 Hakan Balta 6), Ersen Martin (5) (Dk.83 Emre Toraman), Gökhan Ünal (5)(Dk.77 Sinan Kaloğlu 5)

l GOLLER: Dk.65 R.Sadıkov (pen), Dk.78 H.Kabze

l SARI KART: Dk.39 Ersen Martin,

l KIRMIZI KART: Dk.64 Mehmet Topuz


Terim: Netice önemli değil

MİLLİ
Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, maç sonrası yaptığı değerlendirmede kardeş ülkede kardeşçe oynadıklarını söyledi. Terim, "Çekişmeli bir maç oldu. Her şey çok güzeldi. Golleriyle, kırmızı kartıyla seyri güzel bir maçtı. Netice önemli değildi. Bize gösterilen ilgi ve alakaya teşekkür ediyoruz. Kardeşçe bir maç oldu" dedi. Bu arada maça Azerbaycanlılar büyük ilgi gösterirken, Terim sahaya çıktığı zaman tribünlerde yer alan taraftarlar tecrübeli teknik adama büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Karaman: Oyundan memnunum

ÆA2
Milli Takım Teknik Direktörü Ünal Karaman amaçlarının A Milli Takım’a oyuncu yetiştirmek olduğunu belirterek sergilenen oyundan mutlu olduğunu söyledi. Karaman şöyle dedi: "Sahaya sürdüğümüz futbolcuların sergilediği oyundan memnunum. Bugün görmek istediğimiz her şeyi gördük."

Bir Azeri gazetecinin, "Fatih Terim buraya gezmeye mi geldi?" biçimindeki sorusuna ise Karaman, "Fatih hoca tüm milli takımların sorumlusudur. Bu nedenle buraya da bizlerin başında gelmesi çok doğaldır. Bu (A)2 Milli Takım olduğu için Fatih hocam buraya gelerek bizi onurlandırmıştır" yanıtını verdi.

İşbirliği protokolü imzalandı

FUTBOL
Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve Azerbaycan Federasyonu Başkanı Ramiz Mirzayev, iki ülke federasyonları arasında işbirliği ve yardımlaşma protokolüne imza attı. Azerbaycan'daki spor kulüpleri ve kuruluşlarının Türkiye'de kamp yapabilmesini amaçlayan protokol ayrıca genç ve yetenekli Azeri futbolcuların Türk takımlarıyla çalışması için olanak sağlanmasını içeriyor. Ulusoy, imza töreninden sonra spor akademisi ve bazı spor komplekslerini de ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!