Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Nevzat Şahin: "Kurumsallaşmak lazım"

Güncelleme Tarihi:

Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Nevzat Şahin: Kurumsallaşmak lazım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2013 19:39

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı ve Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Nevzat Şahin, "Özellikle Süper Lig takımlarını dernek statüsü ile yürütmek, çevirmek çok zor. Kurumsallaşmak lazım" dedi.

Şahin, yaptığı açıklamada, bütün spor kulüplerinin mali yapıları gereği dernek statüsünden çıkarak kurumsallaşmaları gerektiğini söyledi.UEFA ve FIFA'nın kurumsallaşma yönünde görüş bildirdiğini hatırlatan Şahin, "Özellikle Süper Lig takımlarını dernek statüsü ile yürütmek, çevirmek çok zor. Kurumsallaşmak lazım. Buna şimdi olmasa bile takımlar ilerde mecbur olacak" diye konuştu.

Şahin, takımların kurumsal yapıya kavuşmak için çalışma başlattıklarını ifade ederek, Kardemir Karabükspor olarak kurumsallaşmak için adımlar attığını belirtti. Bu nedenle genel kurul kararı aldıklarını dile getiren Şahin, "Takımımız, genel kuruldan sonra kurumsallaşarak ayaklarını daha sağlam yere basacak. Kişiler gelip geçicidir. Takımlar, kişilere bağılı olmamalıdır. Önemli olan kurumsal bir yapıdır" ifadesini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!