Karatede madalya mutluluğu

Güncelleme Tarihi:

Karatede madalya mutluluğu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2014 15:07

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan: "Çok iyi sporcular arasında bu kadar madalya almak, başarılı bir sonuç"

Haberin Devamı

Delihasan, yaptığı açıklamada, Portekiz'de düzenlenen şampiyonaya 44 ülkeden 832 sporcunun katıldığını söyledi. Şampiyonada 12 madalya alarak Avrupa dördüncüsü olduklarını vurgulayan Delihasan, "Türkiye açısından çok iyi turnuva oldu. Rakiplerimiz, karatede üst sırada yer alan ülkeler olduğu için turnuvaya çok hazır gelmiş. Çok iyi sporcular arasında bu kadar madalya almak, başarılı bir sonuç" diye konuştu.

Delihasan, Türk karatecilerin Avrupa ve dünyada korkulan sporcular arasında yer aldığına dikkati çekerek, "Yabancı ülkeler kurada Türkiye'yi çektikleri zaman, 'Eyvah yandık' diyor. Bu, önemli bir psikolojik üstünlük. Türk karateciler, dünya ve Avrupa zirvesinde oynayan bir ekip" ifadesini kullandı.

Büyük başarı elde eden ülkelerin sonraki şampiyonada sıfır çekebildiklerini ancak Türkiye'nin standart yakaladığına işaret eden Delihasan, Avrupa ve Dünya Büyükler Karate şampiyonalarında da üst sıralardaki yerlerini korumayı hedeflediklerini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!