Kar kramponlarını bile hazırlayın

Güncelleme Tarihi:

Kar kramponlarını bile hazırlayın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2013 01:13

2005’te Norveç’te 1-0 kaybettikleri Tromsö maçında, rakipten çok iklim ve saha ile uğraştıklarını anlatan Karan, “Hava 90 dakika içinde bile değişiyor. Yağmur, birden kara dönüyor. Beşiktaş bizim hatamıza düşmesin” dedi.

Haberin Devamı

15 Eylül 2005 tarihinde UEFA Kupası ilk turunda Norveç’teki maçta Tromsö’ye 1-0 yenilen Galatasaray’ın Avrupa defterini Kuzey Kutbu’na 500 km mesafedeki 7 bin kişilik bile olmayan Alfheim Stadı’nda kapatacağını kimse tahmin edemezdi. Bu skorun dezavantajıyla Sami Yen’de oynanan ve 1-1 biten rövanş maçı UEFA Şampiyonu için kabustan farksızdı...

‘MAÇTA KİLİT NOKTA: ERKEN BİR GOL’

İŞTE hâlâ belleklerde çok taze olan, tarihe de ‘Tromsö faciası’ olarak geçen maçın kahramanlarından ve 87 dakika sahada kalan Ümit Karan, Beşiktaşlı futbolcuları uyardı: “Ne kadar çeşit kramponları varsa hazır bulundursunlar!”
Tromsö ile eylül ayında karşılaştıklarında Norveç’te kar yağdığını belirten Karan, “Siyah beyazlı futbolcular golü erken bulmaya çalışsın. Böylece bizim düştüğümüz hataya düşmezler ve Norveç’te atacakları bu gol onların işini kolaylaştırır” tavsiyesinde bulundu.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ’IN TEK AVANTAJI SUNİ ÇİM’

TROMSÖ kentinin ikliminin değişken olduğuna da dikkat çeken eski yıldız futbolcu, “Hava şartları maçın oynandığı 90 dakika içerisinde bile değişebiliyor. Bir bakıyorsun yağmur yağarken, birden kar yağışına dönüyor” diye konuştu. Saha zemini için “Tek kelime ile berbattı” ifadesini kullanan Ümit Karan, “Sahanın zeminini zaten tarif etmek bile mümkün değil. Zemin tamamen çamur içindeydi. Şimdi sezon başı belki bizim oynadığımız dönemden daha iyidir” dedi.
Son olarak saha zeminin artık suni çim olmasının Beşiktaş için avantaj olacağını savunan Karan, “O dönemde suni çim değildi ve bu bizim açımızdan büyük dezavantajdı” şeklinde konuştu.

Chelsea’yi bile yendiler!

NORVEÇ Kupası’nı 2 kez kaldıran Tromsö’nün ligdeki en iyi derecesi ise ikincilik... 1920’de kurulan Kuzey ekibinin en büyük Avrupa başarısı 1997’deki Chelsea zaferi! Kupa Galipleri Kupası’nda Maviler’i ilk maçta evinde 3-2 yenen Tromsö, rövanşta ise 7-1’lik bozgun yaşadı.

G.Saray’ın hatasını tekrarlamayız

KARTAL’ın yıldızı Olcay Şahan, “Tromsö karşısında G.Saray’ın yaşadığı gibi bir sürpriz yaşamadan avantajlı bir skor alıp İstanbul’a döneceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Misafir bulduğunu yer

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, Tromsö maçıyla ilgili, “Hava soğuk olabilir ama misafir umduğunu değil, bulduğunu yer” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!