Kaplan'ın dönüşü

Güncelleme Tarihi:

Kaplanın dönüşü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bulgarların Türk asıllı Avrupa şampiyonu haltercisi ‘‘Rodop kaplanı’’ Metin Kadir, Sydney 2000 Olimpiyatı dönüşü ciddi teklif gelirse Türk Milli Takımı'nda yarışabileceğini açıkladı.

ONA ‘‘Rodop kaplanı’’ diyorlar... Bulgar Halter Milli Takımı'nın en çok kilo kaldıran haltercisidir Metin Kadir... 6 yıl önce Türkiye'den davet aldı. ‘‘Valizini al gel. Senin başımızın üstünde yerin var’’ dendi. Hayal kırıklığına uğradı. Birkaç soydaş halterciden başka yüzüne bakan olmadı. Beş kuruşsuz kaldı, cebinde son Leva'larla yüreği yanık babaocağı Asenovgrad'a döndü.

Karın tokluğuna tekrar Bulgar Milli Takımı'nın kampına katıldı. Ama neler demediler ona, ‘‘Ajan’’ yakıştırması bile yaptılar. Tüm engellemelere rağmen kollarının gücü ile yeniden Bulgar Halter Milli Takımı'nın ağır sikletine yerleşti. İki ay mide zarı yırtık, kemer takarak çalıştı ve Sofya'daki Avrupa Şampiyonası'nda iki altın, 1 bronz madalya kazandı.

Metin Kadir'in yüreği her soydaş sporcu gibi ay yıldızlı forma için çarpıyor. Sydney'de şampiyonluk kürsüsüne çıkacağını belirten Kadir, ‘‘Olimpiyat sonrası Türkiye'den bu kez ciddi bir davet gelirse ay yıldızlı formayı 2004 Atina Olimpiyatına kadar giyerim'' dedi.

Kadir için Bulgaristan Türk'leri de bir kampanya hazırlığına girdiler. Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Plovdiv İl Başkanı Fikret Sepetçi, ‘‘Metin yüzümüzü beyaza çıkarttı. Bulgaristan'ın kötü koşulları, yaşam zorlukları içinde böyle bir başarıyı göstermesi Tükrk'ler için manevi gurur oldu. Belediye Parlamentosunda kendisini ödüllendireceğiz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!