Güncelleme Tarihi:
Türkiye'de ve dünyada yürütülen müzik videosu projelerinden mülhem bu projenin her bir bölümü, temelde, ODTÜ'de filizlenen, tercihen ODTÜ’lülerden oluşan müzik gruplarının ya da ODTÜ’lü müzisyenlerin ODTÜ'nün herhangi bir noktasında olabildiğince akustik biçimde kaydedilmiş üç performansını içeriyor. Bu güzel projeyi proje sorumlusu Mehmet Şimşek, yardımcılar Mücahit Gürbüz ve Yasin Akkuzu ile konuştuk.
Campus Sessions kimler tarafından var edildi?
Proje, ODTÜ’de gerçekleştirilen her türden etkinliği ODTÜ’lülere ve Ankaralılara ulaştırma maksadıyla 2011 yılında kurulan ve yirmi binin üzerinde insana hitap eden internet sitesi metuevents.com’un alt projesi olarak sunulmakta. 2014 yılının mayıs ayında fiilen başlayan projenin yürütücülüğünü METUEvents içerik editörlerinden Mehmet Şimşek üstleniyor. Kayıtların gerçekleştirilmesi esnasında, ekibin diğer üyelerinden Mücahit Gürbüz ve Yasin Akkuzu’dan da destek alıyor.
Projede yalnızca ODTÜ’lü müzisyenler mi yer alabiliyor?
Temelde ODTÜ ile organik bir bağı bulunan gruplar ya da müzisyenler tercih etmeye çalışılıyor. Ama grup üyelerinin bir ya da ikisinin ODTÜ dışından olması konusunda da esnek davranılıyor. Daha çok iyi müziğin peşinde olan proje; ismi olan, bağımsız projeler/gruplar/müzisyenler, yani söyleyecek sözü olan ve rutinin dışında bu işi sürdürmeye çalışan insanlara daha çok öncelik veriyor.
Proje nasıl gelişti ve şu an ne durumda?
Campus Sessions, Mehmet Şimşek’in kişisel bir tutkusundan yola çıkılarak başladı. Şimdiye dek her biri üç ayrı performans içeren 14 bölüm çekildi. İlk bölümlerde ağırlıklı olarak cover kayıtlar yapılsa da son bölümlere doğru gruplar ya da müzisyenler tarafından yazılıp bestelenmiş eserler de kaydedildi. Şimdiye kadar çekilen bölümlerde çoksesli koro, solo müzisyenler, gruplar gibi bir çeşitliliğin yanında; gitar, bağlama, sitar, çello, perdesiz gitar, kopuz, metalofon, ukulele gibi farklı türde enstrümanlar da yer buldu.
Ne amaçlanıyor?
Campus Sesssions projesi ile içinde bulunduğumuz yıllarda, kökleri ODTÜ’de filizlenen müzikleri arşivlemek; müziği büyük ölçüde amatör biçimde sürdürmeye çalışan müzisyenlere motivasyon olması açısından nitelikli kayıtlar sağlamak; yeni üretimleri desteklemek ve kitlelere ulaşmasına yardımcı olmak; kaydedilen bestelerle Türkiye alternatif müziğine yeni isimler kazandırmak; bir müzisyen ağı yaratmak ve birbirini besleme potansiyeli olan yeni müzik projelerine aracı olmak.
İletişim Bağlantıları
http://metuevents.com/category/campus-sessions
http://facebook.com/metuevents
http://twitter.com/metuevents http://instagram.com/metu_events
Röportaj: Erkmen Özbıçakçı