Yeni bir iş kolu olarak: Volecilik!

Güncelleme Tarihi:

Yeni bir iş kolu olarak: Volecilik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 17:29

Gençliğin son dönemdeki en trendy para kazanma hayalinden söz ediyoruz: Volecilik. Çoğumuzun hayali haline getirilen mutlu geleceğe, okuduğumuz bölümlerden mezun olup çalışarak varılamayacağını düşündüğümüzde karşımıza çıkar bu iş fırsatı. Hayalde zengin olmak vardır. Fakat muhakkak kısa yoldan!

Haberin Devamı

Hepimiz bu hayali gerçekleştirmek, voleyi vurmak için kalenin önünde fırsatçı bir golcü gibi soteye yatar, gelecek iyi ortayı bekler dururuz. Çoğu zaman gelmez, gelse de gol olmaz. Lakin, olmuş tek bir gol örneği bile umudu canlı tutmaya, ortaları beklemeye ikna eder insanı. İşte şimdi size söz konusu ortaların 5'inden, voleyi vurma, köşeyi dönme, zengin olma klişelerinden bahsedeceğiz.

 

YEME İÇME HİÇ BİTMEZ ABİ!

Kafada ticaretin çok para ettiği konusu nettir bu örnekte. Hem Hz. Peygamber'imiz de iyi bir referanstır bu konuda. Yani ticaret, tamam. Ama soru: Hangi ticaret? İlk akla gelen, bir dükkan açmaktır. Böylece hayal, bir fikre evrilmeye başlar. Yeni soru: Ne satacağız? İşte tam bu noktada, ortamın ilk akla geleni söyleyen demirbaş elemanı muhabbete dahil olur: “Abi, dünya yıkılsa, kriz üstüne kriz patlasa bu millet yemek yiyecek, değil mi? Kahvaltıcı olur, Fast Food'cu olur, olur yani. Yeme içme hiç bitmez abi!”

 

Haberin Devamı

BÜYÜK OYNAMAK LAZIM!

Bu fikrin peşinden gitmek hakikaten mangal gibi yürek ister. Diğer taraftan peşinden gidilmesi için fikri ortaya atan o adamda o yürek genellikle olmaz. Yani ortada bir pompacı, gazcı sorunsalı vardır. Bu pompacı arkadaşın muğlak bir abisinden gelen bir takım istihbaratlar dolaşır daima. Soya fasülyesi ticaretinden, elektronik sigaraya, Çin Aslanı cinsi köpeğin çok para ettiği fikrinden, bir depoda piyasanın çok altında bilmem kaç koli maden suyu bulunduğuna kadar onlarca yeni vole imkanı dillendirilir arkadaş meclislerinde. Pompacı arkadaş her gün yeni bir fikir ile gelir kantine. Ağzında aynı lafı çevirir durur: Büyük oynamak lazım! (Oynayamadı)

 

YAKTIN BİZİ JUVE!

Aslında en popüler köşeyi dönme hayali budur diyebiliriz: Şans oyunları. Yurtdışından gelen bir habere göre şu maç satılmışmış, bahis sitelerinde oranlar da düşmüşmüş, evi, arabayı satıp basanlar varmışmış... Korkunç bir haberleşme ağı kurulur, fakültede tanıdık tanımadık herkese haber yayılır. Yahut her hafta aynı numaralarla Sayısal Loto kolonları doldurulur, yılbaşında alınan çeyrekle bir daldın mı çıkamadığın "ya çıkarsa" hayalleri kurulur. Fakat ne yazık ki nihayetinde 90+'da yenen golle kuponun en garanti maçından yatılır, bir dahaki hafta yeniden aynı numaralara oynanır ve yeni bir yılbaşında alınacak bilete kadar amortiyle yetinilir. Mutlaka içerilerde bir yerde ince bir burukluk olur. Yine de en fazla bir gece sonra hayat eski seyrine döner.

 

Haberin Devamı

BURASI SÖRVAYVIL!

Aa duydun mu İşletme 3. sınıftaki Zeynep, "Kim Milyoner Olmak İster?"e katılmış.

Duyduğumuza göre alt dönemdeki Furkan Survivor yolcusu.

“Yetenek Sizsiniz"de köpekle top çeviren kız değil mi o ya?

Daha onlarca yarışma, kazanılacak onlarca ödül ve bir yüz bin katı kadar da bu hayalin yolcusu var. Yeni nesil köşeyi dönme inancı çeşitlerinden biri de bu. Hatta işin içindeki, kısa süreli de olsa, şöhret de cabası.

 

BU FİKİR İŞ YAPAR!

Diğer maddelere nazaran en saygı duyulası ve en emek gerektiren yöntem bu diyebiliriz. Bir doz yaratıcı zihin, bir tutam yenilikçi fikir, tepeleme bir bardak teknoloji dünyası takibi, bir çimdik araştırma ve alabildiği kadar cesaret. Yeni dünyanın ihtiyaçlarına, sosyal medyanın ve ülkedeki tazeliğinin yarattığı imkanlara, son olarak da pazardaki boşluklara bakarak bir uygulamayı, internet sitesini, hasılı dijital dünyada kapılmamış köşelerden birini kaparak gerçek dünyadakine oranla çok daha hızlı voleyi vurabilirsiniz. Vole, köşe falan deyince öyle çok da kolay sanmayın. Daha az zor demek en doğrusu galiba!

 

BONUS

Haberin Devamı

Aşık olun! Voleyi vurup para kazanarak varmak istediğimiz hedef neydi dönüp bir düşünün! Mutlu olacaktık değil mi? Paramız olacak, istediğimizi giyecek, yiyecek, istediğimiz yerde gezecek ve bunları istediğimiz kişiyle, istediğimiz kadar yapacaktık. Size bu madde ile kestirme yolu gösteriyoruz. Vole-Para-İstediklerimiz-Mutluluk sıralamasında parayı aradan çıkarmayı teklif ediyoruz. Mümkünse direk aşık olun. Çünkü aşk devirir, yıkar ve yerine daha iyisini, ilerisini koyar. Böylece parayla hep daha iyisini almanıza da gerek kalmaz. Bu yolu seçerseniz emin olun, mutlu da olacaksınız, voleyi de vuracaksınız ve hatta rövaşata bile size mümkün gözükecek!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!