Yemeğinizi ayağınıza getiren robot: Kiwi Botlar

Güncelleme Tarihi:

Yemeğinizi ayağınıza getiren robot: Kiwi Botlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 13:53

Otomasyonun gündelik hayat örnekleri Kiwi Botlar yemeklerinizi ayağınıza getirmek için durmadan çalışıyorlar.

Haberin Devamı

Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley öğrencileri bu küçük botları görmeye çoktan alıştılar. Kampüs boyunca yemek götürüp getiren bu tatlı botlar geleceğin kuryeleri olabilirler. Şimdilik sadece kampüs gibi kapalı ortamlarda iş gören botlar dış ortamlara daha hazır değiller. Sakın yanlış anlamayın, tehlikeli oldukları için değil; sadece şu anki yaşayış tarzımız botlar için uygun değil. Sırf botlar kaldırımları ele geçirmesin diye San Francisco botların şehir içinde işlemesini bile yasaklamış.

Botları üreten şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Felipe Chavez Cortes’in dediğine göre botlar şimdiden 10 bini aşkın getir-götür işlemi tamamlamış. Berkeley kampüsünün şirkete yakın olması sayesinde botlar mükemmel bir test alanına sahip olmuşlar. Kampüs dolusu aç öğrenciye yemeklerini ulaştıran botlar ufak olmaları sayesinde hantal bir görüntü oluşturmuyorlar ve kampüs içerisinde rahatça dolaşabiliyorlar.

Haberin Devamı

Kiwi Botlar gelecek planları için değişik modeller öne sürmüşler. Şu anda 3 modüllü bir sistem kullanıyorlar ve bu sistemin insan kuryelerden daha ucuza çalıştığını belirtiyorlar. Sistem 3 farklı bot içeriyor: ilk önce yarı otomatik bir üç tekerlekli bisiklet restoranlara yerleştirilen robotları alıp onları teslim noktasına götürüyor, oradan da daha küçük robotlar taşıdıkları yemekleri adreslere ulaştırıyorlar. Bu 3 modüllü sistemin, tek bir robotun bütün teslimatı yüklenmesinden daha etkili olduğunu belirten şirket gelecekte bütün bir şehre hizmet verebilmeyi umuyor.

Şu anda startup aşamasında olan şirketin ürünlerin güvenliği, geniş çaplı organizasyon düzenlemesi, otomatik navigasyon gibi daha detaylandırması gereken birçok özellik var. Ama şu anda gördüklerimizden yola çıkarak iyi bir başlangıç yaptıklarını söyleyebiliriz.

Kaynak: TechCruch, CampaignJr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!