Vurur yüze ifadesi, Merve Özbey mi bi'tanesi?…

Güncelleme Tarihi:

Vurur yüze ifadesi, Merve Özbey mi bitanesi…
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 16:27

“Yaş Hikayesi” ya da daha çok bilinen ifadeyle “Vurur Yüze İfadesi” ile sosyal medyada adeta patlayan, hamaratlığı ile nam salmış, üzüldüğünde çocukluğuna dönüp içine kapanan, Disneyland’ı görme hayalleri ile yanıp tutuşan ve zaten henüz 26 yaşında olduğunu duyunca bunca başarıyı bu kadarcık zamana nasıl sığdırmış diye bizi şaşırtan Merve Özbey’e sorduk...

Haberin Devamı

"Vurur Yüze İfadesi"nin bu kadar popüler olacağını tahmin etmiş miydin?

Evet, şarkının tutacağını biliyorduk. Çünkü çok sağlam bir ekiple çalışıyorduk. Bunu “Duman” ve “Helal Ettim”de de gördük. “Yaş Hikayesi” de sevgili Erdem Kınay ve Deniz Erten’e ait. Ama bu kadar caps olacağını tahmin etmemiştik.

"Vurur yüze ifadesi" ile ilgili sosyal medyada çok fazla espri yapıldı? Var mı içinde "ne güzel/eğlenceli olmuş" diyeceğin?

Evet, benim de çok güldüğüm iki tane caps var. Biri İlber Ortaylı’nın parodi hesabındaki “Vurur yüze ifadesi, cahil misin bi’ tanesi”, diğeri de Müge Anlı ile ilgili olan “…kaybolduysan bulayım bi’ tanesi”

Peki, senin yüzüne en sık vuran ifadeler hangileri?

Ben kendisiyle barışık bir kadınım. O yüzden bu aralar yüzüme en sık vuran ifade şaşkınlık ve mutluluk ifadesi.

Haberin Devamı

Nasıl bir öğrenciydin? Okul hayatın nasıl geçti?

Akıllı bir öğrenciydim, ama ders çalışmayı sevmiyordum. Tabii bu örnek alınacak bir şey değil. Herkes oturup dersine çalışsın. Ben dersi dinleyerek çalışmaya gerek kalmayacak şekilde idare edebiliyordum. Lisede de konservatuarda okuduğum için hep yetenek odaklı derslerimiz vardı. Çok parlak bir öğrenci değildim, ama fena da değildim.

Çok hamarat olduğunu duyduk. En iyi hangi yemeği yapıyorsun mesela?

Benim bunu söylemem ne kadar doğru bilmiyorum, ama hamarat olduğum söyleniyor. Zeytinyağlılar ve çorbalar çok beğeniliyor. Salatalar da öyle. Esasen pasta börek dışında yemekle alakalı her şeyde iyi olduğum söyleniyor.

"Vurur yüze ifadesi"nden sonra bir hit daha çıkacak mı? Ne dersin? Var mı hazırlıklar?

Evet, ikinci şarkımıza klibimizi çektik. “Topsuz Tüfeksiz“. O da hit olur mu bilemiyorum tabii. Hit olur demek çok iddialı bir açıklama olur. Ama iyi bir şarkı yaptığımıza inanıyoruz umarım diğer şarkılar gibi ses getirir.   

Erdem Kınay ile yaptığın düet ile tanındığını söyleyebilir miyiz? Onun hikâyesi ne, nasıl böyle bir çalışma çıktı ortaya?

Demet Akalın’ın bir albüm lansmanında solo performans yaparken Erdem beni görüyor ve beğeniyor. Ortak bir arkadaşımız vasıtasıyla bana ulaşıyor. Ardından bu güzel şarkılar ortaya çıkıyor ve Erdem Kınay ile tanınmış oluyorum.  

Haberin Devamı

Türkiye Gençlik Ödülleri'nde en iyi çıkış yapan kategorisine adaysın. Ne dersin? Sence kazanacak mısın?

Ödül törenleri bu mesleği icra eden her şarkıcı ve sanatçı için kamçılayıcı bir şeydir. Ben çok mutlu oluyorum ödül törenlerinde. Fakat bu ödülü kazanabilir miyim bilmiyorum. İnşallah hayırlısıysa kazanırım.

En çok Instagram'da aktif gibisin, böyle bir ayrım var mı senin için?

Evet en çok Instagramla haşır neşirim. Konser haberlerimi oradan veriyorum. Tüm sosyal medya platformları ile aramı iyi tutmaya çalışıyorum.

Bir röportajında "ruhum arabesk, ama şarkılarım pop" demişsin. Gerçekten ruhun arabesk mi? Sever ve dinler misin arabeski?

Evet, bir röportajımda öyle bir şey söyledim, doğru. Ruhum arabesk. Arabeski çok seviyorum ve dinliyorum. Ancak sadece arabesk değil, tüm müzik türlerini dinleyip öğrenmeye çalışıyorum. Ayrıca burada bu konuya açıklık getirmek istiyorum; bu albümün tınısından kaynaklanan, planlanmış bir şey. Elektronik alt yapının üstüne arabesk söyleyen bir kadın var. Fakat şöyle de bir gerçek var, Musa Eroğlu Projesinde “Yolun Sonu Görünüyor” Trio Chios’da bir Türk Sanat Müziği söylemiştim. Ben bunların tümüyle harmanlanarak Merve Özbey olmak istiyorum.

Haberin Devamı

İlk albümünle ünlü olunca hayatın değişti mi? Bu durum ikinci albüm için seni strese sokuyor mu?

Ünlü olma kavramı benim için biraz daha değişik bir kavram. Şarkılarımı daha fazla insan dinliyor, daha fazla kitleye hitap etmeye başladım, daha fazla alkışlanmaya başladım. Bunun dışında hayatımda bir şey değişmedi. İlk albüm şarkıları tuttuğu sürece ikinci albüm stresi tabii ki başlıyor, hep daha iyisini yapmaya çalışıyorsun. Müzisyensin çünkü. İnsanların her defasında daha fazla beğeneceği şeyler yapmaya çalışıyorum.

 

MERVE ÖZBEY’LE KISA KISA

Bu sözleri nasıl yazıyor dediğin söz yazarı?

Elbette Sezen Aksu.

Gerçekleştiremediğim ya da biraz daha zamanı var dediğin bir hayalin var mı?

Haberin Devamı

Evet, zamansızlıktan, yoğunluktan kaynaklı bir türlü gerçekleştiremediğim bir hayalim var. İlk fırsatta Disneyland’ı görmek istiyorum.

Tanışmak ya da beraber çalışmak istediğin bir sanatçı var mı?

Henüz tanışma şerefine nail olamadım, ama Sezen Aksu.

Çalışmaktan en keyif aldığın isim kim?

Tabii ki Erdem Kınay.

Sahnede başına gelmesinden korktuğun bir olay var mı?

Evet, her sahnede aynı korkuyu yaşıyorum. Düşmek en büyük korkum.

Üzüldüğün zaman neler yaparsın?

Hemen içime kapanırım.

Çok mutlu olduğun zaman neler yaparsın?

Tüm akrabalarımızın olduğu bir Whatsapp grubumuz var bizim, oraya videolar çekip atarım.

Merve Özbey’i anlatan 3 hashtag?

#heyecan #mutluluk #azim

Haberin Devamı

Müzik tarzını anlatan 3 hashtag?

#turksanatmuzigi #turkhalkmuzıgı #popmuzik

Dünyada tek bir albüm kalacak olsa, hangisinin kalmasını istersin?

Levent Yüksel’in Medcezir Albümü.

"Vurur yüze fadesi"ni en iyi gösteren 3 emoji hangisi?

Vurur yüze ifadesi, Merve Özbey mi bitanesi…

 

Röportaj: Erkmen Özbıçakçı

BAKMADAN GEÇME!