Güncelleme Tarihi:
Ege Bölgesi’ndeki ulusal ve uluslararası şirketlerde akademik ve şirket danışmanların da desteği ile geliştirilen projelerden bazıları şöyle:
YOLCULAR DAHA AZ BEKLEYECEK
ESHOT için Otobüs Hatları için Zaman Çizelgesi (Tuna Sezgin, Gizem Sağım, Talya Temizçeri, Merve Varol, Serkan Elhan)
“Projede ESHOT şirketinin hizmetinin yolcu beklentilerine uygun seviyeye getirilmesi amaçlandı. Yolcular için minimum bekleme süreleri yaratarak ESHOT’un araç doluluk oranlarının dengelenmesi için proje oluşturuldu. Kullanılan simülasyon modeli ile oluşturulan senaryolar sayesinde hem yolcu memnuniyeti sağlanırken ESHOT tarafından beklenen maliyet durumunun dengelenmesi ele alındı.”
SİMÜLASYON YARDIMIYLA ÖNCEDEN ÜRETİM
DYO için Oto Tamir Boya Sektörü Üretim Planlaması (Arda Şen, Emir Çadırcı, Çağatay Gökçe, Onur Zıraman)
“Proje ile DYO’daki üretim planlamasına yardımcı olmak amaçlandı. Planlamanın tahminlere dayalı yapılması yerine bilimsel bir bakış açısı sağlanarak ve hazırlanan simülasyonun yardımı ile üretim başlamadan önce üretimin denenebildiği yapay bir platform geliştirildi. Üretimin defalarca yapay ortamda taklidi yapılarak şirket zaman ve maliyet açısından ciddi bir kazanç sağlanacak”
HEM ZAMAN HEMDE TASARRUF
Celka için Üretim Planı Geliştirilmesi (Ceyhun Cengiz, Melis Saltabaş, Fatma Özge Gürel, Kadir Çetin)
“Celka firması üretim planlamasına sahip bir çizelgeye sahip olmamasından ötürü bir üretim çizelgesi dizayn edilmesi amaçlandı. Üretimde meydana gelen gecikmelerin önüne geçmek için her bir işin operasyonunun her makineye gitmesi için bilgisayar tabanlı bir program geliştirildi. Ürünü üretmek için en doğru makinayı bulan ve üretim süresini de en iyi şekilde ayarlayan bu sistem şirkete hem zaman kazandıracak hem de tasarruf sağlayacak”
İŞÇİLER DAHA AZ YORULACAK
Pınar Et Şarküteri Paketleme Hattında Performans Analizi ve Çizelgeleme (Günce Çeltek, Yasemin Yücel, Cansu Muğla, Ahu Çardak, Selenay Süzmetaş)
“Pınar Et için yapılan projeyle farklı tip ürünler tek bir paketleme merkezinde daha verimli kullanılacak. Böylece işçilerin mesai saatlerinin azaltılması ve daha az yorularak motivasyonunu sağlanması temel alındı”