Güncelleme Tarihi:
Müfredata eklenen ders hakkında konuşan İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök günümüzde kebap pişirmeyi bilen aşçı sayısının giderek azaldığının altını çiziyor. “Bu önemli mutfak kültürümüz ikinci sınıf yemek muamelesi gördüğü için şefler genellikle yabancı mutfakların et pişirime tekniklerine odaklandı. Kebap pişirmeyi bilmeyen fakat steak ustası olan yerli aşçılarımızın yanında Türk mutfağının kebaplarını bilen Okan Gastronomi öğrencileri fark yaratmaya hazırlanıyor”.
Uygulamalı eğitim Sahan restoranlarında yapılacak
Kebap Dersi’nde öğrenciler Tahir Tekin Öztan’dan Türkiye’nin yedi bölgesindeki yöresel kebapları uygulamalı olarak öğreniyor. Ayrıca yenidünya kebabı ve keme kebabı gibi meyve ve sebzelerin kullanıldığı kebap çeşitleri de müfredata dahil edildi. Gastronomi öğrencileri kebap kültürünün fine dining restoranlarda yaygınlaşmasına da katkı sağlayacak. Öğrenciler uygulamaya Sahan restoranlarında devam edecek. Böylece sektör tecrübesi de kazanacaklar.
“Pizza biliyorsa, lahmacun ve pide yapmayı da öğrenmeli”
İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök Türk Mutfağı’nı müfredata 2014 yılında eklediklerini hatırlatırken yeni başlayan Kebap Dersi’nin öğrencilere lahmacun ve pide hazırlama tecrübesi katacağını da ekliyor. “Öğrencilerimizin dünya mutfağı derslerinde İtalyan pizzasını öğrenmekle yetinmelerini istemiyoruz. Kebap Dersi’nde mutfak kültürümüzün önemli değerlerinden lahmacun ve pideyi de pişirecekler.”
İstanbul Okan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tahir Tekin Öztan ise derste etin anatomisinden, kebap pişirme tekniklerine kebabın hazırlanış detaylarını öğrencilerle paylaşacağını belirtiyor.