Güncelleme Tarihi:
1. Kaynaklarınızı belirleyin.
Google, Facebook, Twitter, Instagram ve hatta LinkedIn. Ama LinkedIn için dikkat edin, profiline kimlerin baktığını görür.
2. İsimle arama kısmından çok bir veri elde edemediniz diyelim!
Sorun yok. Telefon numarasını deneyin. Facebook bu konuda bir cennet!
3. Yaşadığı bölgeye göre arama yapmak da mümkün!
Çünkü bu yola baş koymuş bir stalker asla yılmaz!
4. Verileri okuma konusunda pratik yapın.
Etrafındaki herkes potansiyel tehlike değildir, zamanla yakın arkadaşlarını, akrabalarını ayırmayı öğreneceksiniz.
5. İçerikleri karşılaştırın.
Stalk ciddi analiz yeteneği de gerektirir. Yabana atmayın. Paylaşımlarını kimler beğenmiş, kimler sürekli beğeniyor, kimler yorum yazıyor. Sorgulayın!
6. Çapraz sorgu.
Hayatını kurcaladığınız kişinin, sizde merak uyandıran arkadaşlarının profillerini de tarayın. Bir şey kaybetmezsiniz. Ömrünüzden giden zaman dışında :D
7. Karda yürüyün, izinizi belli etmeyin.
Stalk alemi hatayı affetmez. Yanlışlıkla favlamak yok! Stalklamanın altın kuralı sol tarafı kullanmak, gerekirse o parmağı orda bırakacaksın ama yakalanmayacaksın…
8. Hangi platformda olursa olsun, en az 3 yıl!
Bu da önemli bir kural. Çünkü zaman içinde gelişimini, değişimini takip etmeyi mümkün kılıyor. Paylaşımlarında en az 3 yıl geriye gidin.
9. Konuşurken kendinizi ele vermeyin!
Hayat hikayesini kendisi bile sizin kadar iyi bilmiyor artık, evet. Ama bunu da çaktırmamalısınız. Aynada şaşırma alıştırmaları yapın!
10. Ya da en iyisi bırakın bu işleri!
Heyecan, ilişkilerin en önemli noktası. Karşınızdakini zaman içinde, kendiniz ya da arkadaş çevrenizden tanıyın. Tamam, biraz sorgu da iç rahatlatıyor ama yine de kendinizi kaptırmayın. Sohbetler çok daha keyifli olsun!