Sanayi ile iç içe üniversite eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Sanayi ile iç içe üniversite eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 10:25

Üniversite-sanayi iş birliğine önem veren kurumlar artıyor.

Haberin Devamı

İstanbul Gedik Üniversitesi, 2010 yılında kurulan Gedik Meslek Yüksek Okulu ile yükseköğretim hayatına başlıyor. Beş fakültesi bulunan İstanbul Gedik Üniversitesi’nin bir meslek yüksekokulu ve yüksekokulu bulunuyor. Bunların yanı sıra 13 tane de araştırma merkezi var. Sosyal bilimler, fen bilimleri ve sağlık bilimleri olmak üzere 3 tane enstitüsü bulunan üniversitenin fakültelerinde toplam 29 bölüm yer alıyor.

ENDÜSTRİYİ DESTEKLEYEN BÖLÜMLER

Bu bölümler içerisinde kuruluşları en eski olduğu için mühendislik ve spor bilimlerinin ön plana çıktığını söyleyen İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu “Mühendislik fakültesinde bulunan mekatronik, makine, malzeme mühendisliği, endüstri mühendisliği, elektronik mühendisliği ve özellikle de metalürji mühendisliği tamamen sanayiye hizmet verecek şekilde yapılandırıldı. Mühendislik fakültelerinin bölümleri, üniversite sanayi işbirliğini etkin hale getirmek amacıyla kuruldu” dedi.

Haberin Devamı

KAYNAK EĞİTİMİNİN MERKEZİ

İstanbul Gedik Üniversitesi’nde kaynak mühendisliği bölümünün de yer aldığını belirten Utlu, “Hem öğrencilerimize hem de dışarıdan mühendislik fakültesi mezunlarına 550 saat eğitim verdikten sonra kaynak mühendisliği diploması veriyoruz. Enstitünün yaklaşık 130 üyesi var. Türkiye’den Gedik Eğitim Vakfı, İstanbul Gedik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) olmak üzere sadece 3 üye var. Uluslararası Kaynak Enstitüsü, diploma vermek amacıyla imza yetkisini sadece İstanbul Gedik Üniversitesi’ne verdi. ODTÜ’de 550 saatlik sistemi tamamlayanların diplomalarını da biz onaylıyoruz. Mühendislik fakültesi mezunlarımıza kaymak mühendisliği eğitimini yüzde 60 oranında indirimli veriyoruz” diye konuştu.

GEDİK'TEN KISA KISA...

● Gedik Holding’in kurucusu Halit Kaya Gedik aynı zamanda üniversitenin de kurucusu. Devrim Arabaları projesinde birebir çalışmış bir kişi olan Halit Kaya Gedik, Türkiye’de ilk kaynak fabrikasını kurmuş.

● Üniversitede 4+1 burs sistemi uygulanıyor. Eğitim öğretim süresi üzerinde +1 yıl daha burs veriliyor. Meslek yüksekokullarında da 2+1 burs sistemi mevcut.

Haberin Devamı

● Bütün bölümleri bir araya toplamayı hedefleyen üniversite yönetimi, Pendik’te 15 Ekim’den sonra büyük bir kampüs için temel atacak.

Kolay iş bulma imkanı

Laboratuvarları fabrikaların içinde oluşturduklarını belirten Rektör Utlu, “Malzeme ve metalurji mühendisliğinden mezun olan öğrencilerimiz kolaylıkla iş buluyor. Mezunlarımızın tamamına yakını Gedik Holding’in fabrikalarında çalışıyor” dedi. Mekatronik mühendisliğinin hem Türkçe hem İngilizce bölümünün olduğunu söyleyen Utlu İngilizce bölümündeki öğrencilerin tamamının yüzde 100 burslu okuduğunu kaydetti.

 

BAKMADAN GEÇME!