Robotun ‘sultan’ları zaferle döndü!

Güncelleme Tarihi:

Robotun ‘sultan’ları zaferle döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 10:33

Darüşşafaka Robot Kulübü bünyesinde kurulan ve uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil eden ‘Sultans of Türkiye’ ABD’den zaferle döndü. Darüşşafakalı 19 gençten oluşan Sultans of Türkiye, NASA’nın ana sponsorluğunda bu yıl 26’ncı kez düzenlenen FIRST Robot Yarışması’nda turnuvanın birincilik ödülü olan Chairman’s Award’ı alarak Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Tüm dünyadan 14-18 yaş arası öğrencilerin özgüven, yaratıcılık, liderlik, girişimcilik, takım çalışması ve mühendislik yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan Uluslararası Robot Yarışması için gençler bu yıl ABD’nin farklı eyaletlerinde buluştu. Yarışmaya bu yıl 26 ülkeden 3 bin 336 takım ile 80 binden fazla öğrenci  katıldı. Darüşşafaka Lisesi robot takımı ABD’nin San Francisco eyaletinde 16-19 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen turnuvada 41 takımla yarıştı. Geçtiğimiz yıllarda da FRC’de Türkiye’yi temsil eden Sultans of Türkiye, ‘steamworks’ temalı yarışmada, altı haftada hazırladıkları robotları ile birincilik ödülü olan Chairman’s Award’ı kazandı.

 

Turnuvanın en prestijli ödülü olan Chairman’s Award’ı kazanan ekip, FRC  Dünya finallerine katılma hakkını elde etti. Darüşşafakalı genç yetenekler, 19 -22 Nisan  2017 tarihleri arasında  Houston’da yapılacak Dünya finallerinde Amerika’daki bölge şampiyonları ve diğer ülkelerden gelen başarılı ekiplerle yarışacaklar.

 

Haberin Devamı

ABD’den dönen Sultans of Türkiye ekibini havaalanında Darüşşafaka öğrencileri ve öğretmenleri karşıladı. Yarışmada kazandıkları ödülden gurur duyduklarını belirten öğrenciler, finalde de iddialı olduklarını söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!