Güncelleme Tarihi:
İLK BAŞLARDA ŞAŞIRACAKSINIZ
Üniversitede ilk seneniz ise ilk başlarda bu kadar çok kediyi görünce şaşırmanız çok doğal. Amfilerde kucağınıza atlayan kedilere çok fazla tepki vermeden yaklaşmalısınız çünkü onlar sizin okulunuzda değiller siz onların okulundasınız… Bu zamana kadar kaç öğrenci mezun ettiler, kaç çiftin arasını yaptılar inanın bir anlatsalar şok olursunuz.
Eve gittiğinizde bile kedilerin varlığını hissedebilirsiniz ama merak etmeyin zamanla alışacak hatta her birine isimler takmaya başlayacaksınız…
ONLAR ARTIK SİZDEN BİRİ
Zaman geçirdikçe her birini tanımaya başlayacaksınız. En ufak bir rahatsızlıklarında sanki arkadaşınız ya da çocuğunuz gibi endişeleneceksiniz. Üniversitelerde kedilere özel mamalar her zaman olur siz de yanınızda kedilerin alerji dönemleri için birkaç damla, küçük kediler için yiyebilecekleri mamaları taşırsanız onların sağlığını düşünerek her zaman mutlu olmalarını sağlayabilirsiniz.
Üniversitelerin bazılarında barınaklar oluşturulmuş durumda bu barınaklarda hayvanların ihtiyaçları öğrenciler tarafından karşılanmaktadır. Siz de kendi kampüsünüzdeki hayvanlar için ihtiyaç listesi hazırlayabilir onların mutlulukları için örgütlenebilir ve onları çok iyi bir şekilde yaşatabilirsiniz.
SOĞUKLARDAN ONLARDA ETKİLENİYOR
Yaz sıcaklarının geride kaldığı günümüz soğuklarında bizim kadar onların da üşüdüğünü unutmamalısınız. Onlara kampüs içinde sıcak yerler ayarlayabilirsiniz, siz evinize döndüğünüzde onlarda sıcacık yuvalarında sıcak bir şekilde uyuyabilirler. Bunun için çok uğraşmanıza gerek bile yok. Birer battaniye ve kapalı birer kutu sizin işinize oldukça yarayacaktır.
PANOLARDA ONLARDA YER ALSIN
Okul panolarında ev arkadaşı ararken, özel ders verdiğinizi söylerken hasta olan kampüs hayvanlarını sahiplendirmek için de ilanlar asabilirsiniz. Ya da en yakın ve 7/24 açık olan veterinerlerin numaralarını, adreslerini panoya asarak ihtiyaç olduğunda ulaşılmasını sağlayabilirsiniz. Sizden önce orada oldukları gibi sizden sonrada orada kalacaklarından güvende olmaları önemli bir detaydır.
Ayrıca en ufak ihtiyaçlarını da panoya asarsanız her öğrenci bir ihtiyacı karşılayacaktır. Böylece örgütlenmeniz kolay olacağı gibi size muhtaç olan hayvanlarınızın da keyfi yerine gelecektir.
YAKALA-KISILAŞTIR-ALDIĞIN YERE BIRAK
Çoğu üniversitede ve sokaklarda başlatılan “yakala-kısırlaştır-aldığın yere bırak” uygulamasını siz de kendi kampüsünüz de uygulayabilirsiniz. Böylelikle kedilerin sağlıkları daha iyi olurken yeni korumasız yavrular dünyaya gelmemiş oluyor. Ayrıca kısırlaştırılan kedilerin sahiplenme ihtimalleri de arttığından kendi üniversitenizde başlatacağınız bu uygulama ile birçok kedinin sağlığını daha da iyiye dönüştürebilirsiniz.
YAVRULAR EN ÖNEMLİSİ
Yeni doğanlar daha o ortama hazır olmadıklarından ayrıca beslenme alışkanlıkları daha oturmadığından onlarla özel olarak ilgilenmeniz gerekmektedir. Gerekirse biberon ile süt içirebileceğiniz gibi sahiplendirmek için harekete geçebilirsiniz. Ya da onların beslenecekleri mamaları kampüsünüzün belirli yerlerine koyabilir, onlara özel alanlar yaratabilirsiniz.
ŞEFKATİNİZİ EKSİK ETMEYİN
Unutmayın ki onların en büyük ihtiyacı sevgi ve şefkat… Kendilerini yalnız hissettikleri için depresyona giren birçok hayvan var. Mama ve sıcak bir yuva kadar sizin sevginize de ihtiyaçları olan hayvanları ders aralarında hatta sizinle beraber derse girdiklerinde yalnız bırakmayın. Onların da sizin kadar güven duygusunu hissetmeleri gerekiyor. Bu dünyada mutlu olmayı en çok sizi aileleri olarak gören minik varlıklar hak ediyor…
Her gün aynı kampüste beraber vakit geçirdiğiniz minik varlıklar siz mezun olana kadar size eşlik edecek, ağladığınızda sizinle üzülecek, mutlu olduğunuzda sizinle sevinecekler. Sizin sadece ders saatlerinde gittiğiniz kampüs onların yuvası ve siz onların yuvasını daha da güzelleştirebilecek insanlarsınız. Minik arkadaşlarınızın mutluluğu ve sağlıkları için bir şeyler yapmayı ihmal etmemenizi, sadece 4 Ekimde değil her gün onları korumanızı size hatırlatıyor şimdiden kolaylıklar diliyoruz…