Bu hafta tatlıya doyuyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta tatlıya doyuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 11:38

Kurabiye Günü, Pamuk Şeker Günü, Brownie Günü… Ay resmen cennet gibi hafta! Kutlamalara doyamayacağız! Birbirinden enteresan günlerle 73. sayımızın Neşeli Günler sayfasında karşınızdayız! Hazırsak başlayalım.

Haberin Devamı

4 ARALIK KURABİYE GÜNÜ

Şüphesiz ki kurabiyeler en kendine has tatlılar. İster çikolatalı, ister fındıklı, ister lokumlu… Çeşit çeşit mutluluk lokmaları! Biraz un, şeker ve yağ ile gerisini yaratıcılığınıza bırakıp kutlamaya hazırsanız bakalım nereden çıkmış böyle bir gün? Hikâye 1970lerin sonuna dayanıyor. İki rivayet var, bunlardan ilki bir kurabiye fabrikatörünü işaret ediyor. Yalnızca eğlence için bu günü duyurduğunu söylüyor ama diğeri daha keyifli çünkü dayandığı nokta Kurabiye Canavarı! Susam Sokağı izlemeye yetişmiş kuşak bilir ki çocukluğumuzun en güzel anısı kendileri. Bu günü kutlamanın en güzel yanı ise sevdiklerinizle bir araya gelip kurabiyeler yapmak. Tüm evler mis gibi kurabiye kokacak!

 

Haberin Devamı

7 ARALIK PAMUK ŞEKER GÜNÜ

Bulutları pamuk şeker olarak hayal ettiğimiz günlere selam olsun! Pamuk Şeker’in en mutlu yanı, yapılışını izlemek değil mi sizce de? Makinesinde şekerin karamelize oldukça ince ince uzaması… Büyü gibi! Saatlerce izleyebilir insan! 19. Yüzyıl’a kadar uzanan Pamuk Şeker Günü, Avrupa’dan aramıza katılıyor. Pamuk Şeker yapımı o zamanlar şimdiki gibi pratik değil. Büyük bir çaba gerektiriyor ve oldukça pahalı. Ancak gel zaman git zaman iki arkadaş bir araya gelip makinesini icat ediyorlar. Ardından ise kutlamalar başlıyor! Siz de bugün kendinizi pamuk şekerle ödüllendirip kutlamalara katılabilirsiniz!

 

8 ARALIK ZAMAN YOLCUSUYMUŞ GİBİ DAVRANMA GÜNÜ

Bilim-kurgu hayranları yaşadı. Zamanda yolculuk etmek nasıl olurdu sizce? Tarih kitaplarından değil de gözlerimizle görerek öğrenseydik mesela binlerce yıl önce bile olup bitenleri… Ürkütücü de aslında. Ama işte bazı meraklılar bu işin heyecanına iyi kapılmış olacak ki “bari bir güncük öyleymiş gibi davranalım ya” demişler. 2007 yılında online bir grup tarafından oluşturulan bu gün aslında yıllardan beri çeşitli kültürlerin masallarında, romanlarında yer alan ve özellikle Y kuşağını epey heyecanlandıran bir durum.

 

Haberin Devamı

8 ARALIK BROWNIE GÜNÜ

Kekin ve çikolatanın sonsuz uyumu… Saf, yumuşacık, huzurlu… Aşk gibi! Bunu kutlamayalım da neyi kutlayalım zaten! Ağzınızda dağılışını hayal edin… 8 Aralık beklenemeyecek gibi değil mi! İnsanın çılgınca yiyesi geliyor. Ama sakin… Tarihine kısacak bakacak olursan 1800’lerin sonuna dayanıyor. Yüzyıllar sonra bile en sevdiğimiz şey! Gerçek başarı bu değilse nedir?! Sadece bu duruma saygı için bile kutlanılası gün cidden. Peki nasıl kutluyoruz? Hiç zor değil. En sevdiğiniz hangisiyle kendinize koca bir dilim Brownie ısmarlıyorsunuz. Arzuya göre çikolata sosunuzu da ekleyebilirsiniz. En doğal hakkınız. Tabii en önemli eğlencesi yine en yakın arkadaşlarınızla paylaşmakta! Bir şeyi güzel yapan da bu değil mi zaten? Tatlı tatlı sohbetler o halde!

Haberin Devamı

Haftaya birbirinden enteresan günlerle yeniden görüşmek üzere!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!