Alışkanlıklarını gözden geçir, rutini kır

Güncelleme Tarihi:

Alışkanlıklarını gözden geçir, rutini kır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2018 10:08

Yeryüzü hepimize aitse, mutluluk da bunun bir parçası olmalı. İnsan Hakları’ndan, çay endüstrisine uzanan bu haftaki #NeşeliGünler yolculuğumuzda sizleri alışkanlıklarımız üzerine düşünmeye davet ediyoruz.

Haberin Devamı

10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ

Gıda, barınak ve su gibi temel ihtiyaçlardan, özgür ve sansürsüz bilgiye ulaşmaya varana kadar sınırları olmayan bir dünya yaratmak mümkün. İlk kez 1948’de ortaya çıkan Dünya İnsan Hakları Günü, yeryüzündeki tüm insanların haklarının korunması yolunda atılan önemli bir adımdı diyebiliriz. Dünyanın önde gelen ülkeleri tarafından imzalanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin ulaşmaya çalıştığı idealler doğrultusunda siz de çevrenizden başlayarak farkındalık yaratan eylemlerde bulunabilirsiniz. Unutmadan, ihtiyaç ne kadar büyük olursa olsun yaşam kalitesindeki dengeyi oluşturan, sınırsız sayıdaki küçük eylemlerdir. Sizin atacağınız küçücük bir adım bile dünyada bir yerde bir insan için büyük anlamlar ifade edebilir.

 

Haberin Devamı

13 ARALIK SICAK ÇİKOLATA GÜNÜ

Daha da soğuk günler kapımızda ama bu kendimizi ve sevdiklerimizi mutlu etmemize hiç de engel değil. Kat kat giyindiğimiz ve rüzgara karşı mücadele ettiğimiz bu soğuk günlerde hepimizin içini ısıtacak bir teklifimiz var: mutluluk, bir kupa sıcak çikolata kadar yakınımızda. Çay ve kahve olmazsa olmaz bir ikili, kabul ediyoruz ama alternatif bir tatla biraz rutinimizin dışına çıkmak da fena fikir değil sanki? Avrupalı kaşiflerin Amerika kıtasında keşfettiği ve yüzyıllarca kendilerine sakladıkları çikolata kadar eski bir tarihe sahip sıcak çikolata, ilk zamanlar şekerle tatlandırılmak yerine vanilya veya biberle tatlandırılırmış. Sonraları sütle birlikte servis edilen bu muazzam içecek, 1830’lu yıllardan beri mutfaklarımızdaki yerini almış. Bu özel günü, arkadaşlarınızla bir araya gelerek farklı tariflerle yapacağınız sıcak çikolataları tadarak geçirmeye ne dersiniz? Yoğunlaştırılmış süt, çikolata tozu, kakao, belki süsleme olarak tarçın seçenekleriniz arasında. Yaratıcılığınızı konuşturma vakti. Afiyet olsun!

 

15 ARALIK ULUSLARARASI ÇAY GÜNÜ

Dünyada milyonlarca insan güne bir bardak çayla başlar. Kahvaltı sofralarımızdan, ders aralarına; hoş sohbetli arkadaş buluşmalarından akşam yemeğinden sonra gerçekleşen aile toplaşmalarına kadar çay neredeyse her anımızda diyebiliriz. Öyle ki çayın edebiyatı bile var! Peki, günlük hayatımızın bu kadar merkezindeki bir alışkanlık üzerine düşünme fırsatınız oldu mu hiç? Çay endüstrisindeki çalışma koşulları üzerine farkındalık yaratmak amacıyla 2005 yılında ortaya atılan Uluslararası Çay Günü’nde Asya’dan Afrika’ya kadar geniş bir sınırda var olma mücadelesi veren küçük çay üreticileri için işçi ücretleri ve adil fiyatlar meselesi ele alınıyor. Eğer siz de bir çay tiryakisiyseniz tercih ettiğiniz çay markasının üretim koşullarını, çalışanlarına sağladığı istihdamı, sürdürülebilir geleceğe yatırımlarını araştırabilirsiniz. Romantikliği bir yana bırakacak olursak, adil ticareti destekleyen bir markayı tercih etmek uzun vadede hepimize kazandırır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!