Kale güvenli ellerde

Güncelleme Tarihi:

Kale güvenli ellerde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2012 11:17

Fenerbahçe'deki Türk kaleci geleneğini Mert Günok sürdürecek.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin kalesi güvenli ve emin ellerde.

90'lı yılların başından bu yana Türk oyunculara emanet edilen Fenerbahçe kalesi en az 10 yıl daha bu geleneğini sürdürecek.

Engin İpekoğlu, Rüştü Reçber ve Volkan Demirel ile 20 yıldır Fenerbahçe kalesi Türk kaleciye emanet. 23 yaşındaki Mert Günok, Volkan Demirel'den sonra tahtın adayı...

Son olarak Kayserispor maçında yaptığı kritik kurtarışlarla takımının kupanın bir ucundan tutmasını sağlayan Mert, özellikle Troisi, Amrabat ve Kujoviç'in şutllarını çıkararak hem alkış topladı hem de kendisine duyulan güveni boşa çıkarmadı.

FENERBAHÇE TARİHİNİN EN FAZLA GERİ PASINI KAYSERİSPOR MAÇINDA YAPTI, MERT SOĞUKKANLI DAVRANDI

Kayserispor maçında Fenerbahçe tarihinin en fazla geri pasını yaptı. Savunma oyuncuları yaklaşık 30 kez kaleciye dönmek zorunda kaldı. Mert soğukkanlı davranarak, tüm bu pozisyonları risksiz bölgelere uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

AYAK TEKNİĞİ ÜSTÜN...AYAĞI İLE TOPA İSTEDİĞİ GİBİ HÜKMEDEN NADİR KALECİLERDEN...

Antrenörleri ve takım arkadaşları O'nu özetle şöyle tanımlıyor: "Sakin, serinkanlı, teknik, fiziği üstün, kendinden emin ve paniksiz..."

Bununla da yetinmeyip şöyle devam ediyorlar: "Tekniği çok düzgün, iyi oyun kuruyor, ayağı ile topa istediği gibi hükmeden nadir kalecilerden

SESSİZ SEDASIZ İŞİNİ YAPIYOR

Mert ise sessiz sedasız işini yapıyor. Süper Lig ve TFF 1. ligin tozunu yutan, eskilerin iyi kalecilerinden Mahir Günok'un oğlu olmasına rağmen torpil aramadan sadece çalışarak formayı hakederek sırtına geçirmek istiyor. Çevresindeki herkes efendiliğinden ve dürüstlüğünden bahsediyor.

KUPAYI MERT ALACAK

Aykut Kocaman kupada final maçında da Mert'e görev vermeyi düşünüyor. Karabükspor'u da elediği takdirde finalde Eskişehirspor-Bursaspor maçının galibi ile finalde karşılaşacak olan Sarı-Lacivertli takımda finalde de Mert'in kaleyi alacağı öğrenildi. Geçtiğimiz yıl kupa maçlarında Mert'i oynatıp, derbi eşleşmeleri ve final maçında Volkan'a kaleyi veren Aykut Kocaman'ın bu kez final maçı da dahil kaleyi Mert'e emanet edeceği öğrenildi. Mert, Kayserispor maçında Fenerbahçe'de 2. kaleci olmayı hakkettiğini bir kez daha gösterirken, Aykut Kocaman ise O'na güvendiğini gözler önüne serdi. Aykut Kocaman Volkan Babacan'ı önce kiralayıp sonra satarak, Ertuğrul'u ise Samsunspor'a kiralaık vererek Mert'e güvendiğini gösterdi.

Haberin Devamı

HİDDİNK, ABDULLAH AVCI VE GÖKHAN KESKİN'İN DE GÜVENİNİ KAZANDI

Milli takımda da Volkan Demirel'in yedeği olan Mert Günok, Hiddink tarafından da tercih edildi. 2 sene boyunca aday kadroya davet edildi ve yedek kaleci olarak sahaya çıktı. Şimdi Abdullah Avcı Mert'i A2 takımına vererek maç tecrübesini artırmasını sağlıyor. Avcı'nın Milli takımda yedek bekletmekten ise Gökhan Keskin'in teknik direktörlük yaptığı A2 takımında görev verdiği Mert son oynadığı maçı gol yemeden kapattı.

MERT "VOLKAN AĞABEY'E MÜTEŞEKKİRİM"

31 yaşını geçen Volkan Demirel ise Mert ile yakından ilgileniyor. Antrenmanlarda ve maçlarda neler yapması gerektiğini anlatıyor. Antrenörlerine de teşekkür eden Mert, "Volkan Ağabey ile aynı takımda olmak bana gurur veriyor. Gençlere yaklaşımı çok iyi ve hiç birşey esirgemiyor. Bildiklerini ve tecrübelerini bizlere aktarıyor. Volkan Ağabey'e müteşekkirim. Her geçen gün daha iyi olmak için uğraşıyorum. Destek olan herkese, taraftarlarımıza teşekkür ederim" şeklinde konuşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!