Kadının fendi!

Aldatıldıklarını öğrenen üç kadının kendilerine bunu yapan adamı oyuna getirmelerini anlatan “Öteki Kadın”, Leslie Mann, Cameron Diaz ve Kate Upton’ı bir araya getiriyor. “Alçak adam” rolünde de Game of Thrones’un Jamie Lannister’ı Nikolaj Coster-Waldau’yu izliyoruz.

Haberin Devamı

Öteki Kadın
The Other Woman
Yönetmen: Nick Cassavetes
2014/ABD/109’

Kendilerini bir aşk dörtgeninde bulan üç kadının, onları bu duruma düşüren adamdan öç almaya kalkışmalarının komik hikâyesi. Sadık eşi Leslie Mann’in, uzatmalı sevgiliyi Cameron Diaz’ın, genç sevgiliyi de Kate Upton’ın canlandırdığı filmde “alçak adam”ı da Game of Thrones’un Jamie Lannister’ı Nikolaj Coster-Waldau oynuyor. Benzerlerini daha önce sıkça gördüğümüz bir komedi, karar sizin.

Varda’dan Demy’e aşk filmi

Nantesli Jacquot
Jacquot De Nantes
Yönetmen: Agnes Varda
1991/ Fransa/118’

Usta yönetmen Agnes Varda’nın eşi Jacques Demy’nin ölümünden bir yıl sonra çektiği film, çocukluğundan başlayarak Demy’nin sinema tutkusunu çarpıcı bir dille anlatırken, bir yandan da birlikte geçirdikleri otuz üç yılın izlerini taşıyor. “Cherbourg Şemsiyeleri” başta olmak üzere pek çok klasiğe imza atmış Demy’e saygı duruşu sayılabilecek “Nantesli Jacquot”, 6 ve 8 Mayıs tarihlerinde Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda izlenebilir.

Haberin Devamı

Yüreğinizi ısıtacak

Sefer Tası
The Lunchbox
Yönetmen: Ritesh Batra
2013/Hindistan-Fransa-Almanya/104’

Orta halli bir ev hanımı olan İla, aşçılığıyla evliliğine renk katmaya çalışmaktadır. Öğrendiği yeni tariflerin, kendisini ihmal eden kocasıyla ilişkisini canlandırmasını umutsuzca dilemektedir. Ne yazık ki özenle hazırladığı sefer tası yanlışlıkla, emekliliğine az kalmış yalnız bir adam olan Saajan’a teslim edilir. Kocasından neden bir tepki almadığını merak eden İla, işin aslını öğrenebilmek umuduyla ertesi gün sefer tasına küçük bir not yerleştirir. Böylece Saajan ve İla arasında bir sefer tası notları trafiği başlar. Cannes başta olmak üzere katıldığı pek çok festivalden ödüllerle dönen “Sefer Tası”, yürekleri ısıtan bir film. Kaçırmayın!

Costner’ın son çabaları

Son Üç Gün
3 Days To Kill
Yönetmen: McG
2014/ABD/117’

Gizli servis ajanı Ethan Runner, yakalandığı ölümcül hastalık nedeniyle eski eşi ve kızıyla yakınlaşmaya ve kendini affettirmeye çalışmaktadır. Ama bir yandan oldukça tehlikeli son görevini tamamlamak zorundadır. “Charlie’nin Melekleri - Tam Gaz” ve “Terminatör: Kurtuluş” filmleriyle tanıdığımız McG’nin yönettiği “Son Üç Gün”, Kevin Costner’ın “yaşlanmadım, dimdik ayaktayım” çabasının son ürünü. Aksiyon arayanlar buraya.

Suçun bedeli

Haberin Devamı

Sabotaj
Sabotage
Yönetmen: David Ayer
2014/ABD/109’

Özel tim, bir kartelin hücre evine baskın düzenler, ama bu baskın aslında, bizzat Narkotik Büro çalışanları tarafından hazırlanmış çok ince bir soygun operasyonudur. Çaldıkları 10 milyon doları saklayan sahtekar ajanlar sırlarının güvende olduğunu düşünürken, birisi ekipteki herkesi teker teker öldürmeye başlar. Ceset sayısı giderek artarken, timdekiler de dahil olmak üzere herkes şüpheli durumuna düşer. Arnold Schwarzenegger’dan , Sam Worthington’a pek çok yıldızı bir araya toplayan film, suç filmi meraklılarının ilgisini çekebilir.

Fındıkçı soygunu

Fındık İşi
The Nut Job
Yönetmen: Peter Lepeniotis
2014/Kanada-Güney Kore/85’

Haberin Devamı

Hayatından mutsuz olan sincap Surley, arkadaşı fare Buddy’le birlikte büyük şehre gelir. Burda yaşamanın zorluklarını gören ikili karınlarını doyurmanın çaresini fındıkçı soymakta bulurlar. Ancak bu o kadar kolay olmayacaktır. Peter Lepeniotis’in 2005 yapımı ödüllü kısa filminin uzatılmış hali olan Fındık İşi’nin ikincisi de yolda.

Yazarın Tüm Yazıları