Kadının fendi...

Güncelleme Tarihi:

Kadının fendi...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2014 10:02

Kostarika'da düzenlenen Dünya 17 Yaş Altı Kadınlar Futbol Şampiyonası'nda oynadığı 6 maçı da kazanan ve finalde İspanya'yı 2-0'la geçen Japonya şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Şampiyonlukta en büyük pay ise kuşkusuz Japonya Teknik Direktörü Asako Takemoto Takakura'a ait. Erkek antrenörlerin egemen olduğu futbol dünyasında bir kadın antrenör, çalıştırdığı takımı Dünya Şampiyonası'nda mutlu sona ulaştırdı. 19 Nisan 1968 doğumlu ve eski bir futbolcu olan Takakura, 1 Ocak 2014 yılında göreve başladığı Japonya 17 Yaş Altı Kadın Futbol takımında 3 ay gibi kısa bir sürede büyük bir başarıya imza attı.

Takakura'nın takımı Japonya, şampiyonada oynadığı 6 maçı da kazandı ve rakip filelere toplam 23 gol bırakıp kalesinde yalnızca 1 gol gördü. Asyalılar ayrıca Dünya Kadınlar Futbol Şampiyonları'nda hem en az gol yiyen, hem en çok gol atan ve kupada en çok maç kazanan takım rekorlarını da egale etti. Bu müthiş takıma tek paslı futbol zihniyeti ve top kaptırıldığı anda rakibe yapılan presle en az 6 saniyede topu tekrar kazanma sistemini aşılayan Takemoto Takakura, 2013 yılında Asya'da yılın kadın antrenörü seçilmişti. Takakura bu başarılarıyla futbol dünyasında kadınlarında söz sahibi olduğunu kanıtlamış oldu.

Haberin Devamı


İŞTE ZAFERE GİDEN YOL

C GRUBU:
Japonya-İspanya: 2-0
Japonya-Paraguay: 10-0
Japonya-Yeni Zelanda: 3-0

ÇEYREK FİNAL:
Japonya-Meksika: 2-0

YARI FİNAL:
Japonya-Venezuela: 4-1

FİNAL:
Japonya-İspanya: 2-0

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!