Jüpiter Balık Burcunda

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Jüpiter bir yıldır dolaştığı kova burcundan bugün çıkıyor ve yolculuğuna balık burcunda devam ediyor.

Balık burcunun ikinci idareci gezegeni olan Jüpiter böylece bütün özelliklerini güçlü bir biçimde açığa çıkartacak. Tabii balık burcunun özelliklerini öne çıkartacağını belirtmek gerekiyor. Çünkü, Jüpiter bir çeşit büyüteç özelliğine sahip bir enerji verir. İlişkide bulunduğu gezgenlerin ve üzerinde dolaştığı takım yıldızın yani burcun özelliklerini belirgin hale getirir. Böylece Balık etkileri iyice ortaya çıkmaya başlayacak demektir.

Arazi, emlak, madencilik ve deniz nakliyatı gibi konuların hareketleneceği bir döneme giriliyor. Tabii bunların yanısıra acıma duygularının öne çıkması sonucu yardımsever ve iyi niyetli bir tutumun artacağı böylece yoksullar ve her türlü yardım kuruluşlarının faaliyete geçebileceklerini söylemek mümkün.

İdealist duyguların yoğunlaşması, psişik yeteneklerin artması ve hayal gücünün yükselmesine yardımcı olacak Jüpiter'in bu konumundan en fazla etkilenecek olanlar elbette ki, Balık'lar...

Balık burcu mensupları bu devre içinde son derece iyimser ve yüce gönüllü bir tavır içine girecek ve olaylara olumlu bir biçimde yaklaşabilecekler. Ancak, olumlu duyguların açığa çıkabilmesi için mutlaka belirlediğiniz hedeflerin olması ve bunlara ulaşabilmek için dikkatinizi yöneltmiş bulunmanız gerekiyor. Yoksa, Jüpiter, bugüne kadar olan yaşantınızı sorgulamanıza neden olacak. Tabii bu sorgulama esnasında içsel yolculuğa çıkabilir ve oldukça derinlere dalabilirsiniz. Bu durum pratik hayatınıza zorluk getirebileceği gibi yoğun bir duygusallığa gömülmenize de neden olabilir. Tabii bunun sonucunda depresyona girmeniz işten bile değil. Bu nedenle dikkatinizi kendinize yöneltirken kendinize acımak ya da hatalarınızı sorgulayıp bunlara takılmak yerine ne yapmanız gerektiğine dikkatinizi yöneltmenizde fayda var. Şayet, yaşantınızı değiştirmeye ve farklı realitelere ulaşmak için bir gayret içine girecek olursanız, Jüpiter size yardımcı olacaktır. Böylece yaşantınızda istediğiniz değişikliği yapabilir, büyük başarılar elde edebilirsiniz. Evlilik, ortaklık, yatırımlar, seyahatler yapabilirsiniz. Çocuk sahibi olmak isteyenler bu devre içinde olumlu dönemde bulunuyorlar. Bir yıllık bir süreci kapsayan Jüpiter etkisini olumlu, kararlı bir biçimde isteklerinize sahip olmak için kullanabilirsiniz.

Gökyüzünün bu konumundan olumlu biçimde etkilenecek olanlar, Yengeç ve Akrepler. Sizin için bu devre başarılı girişimlerde bulunabileceğiniz bir dönemi işaret ediyor. Hem parasal açıdan hem de duygusal açıdan son derece olumlu gelişmeler meydana gelecek. Tabii bunları öncelikle sizin istemeniz ve bu doğrultuda harekete geçmeniz koşuluyla. böylece Jüpiter enerjisini kullanmayı başarabilirsiniz.

Olumsuz etkilenenler ise, İkizler ve Yaylar. Sizin için hayatınızı sorgulayacağınız, olayları farklı boyutlarından algılayacağınız ve değerlendireceğiniz bir dönem başlıyor. Ancak, sorgulamanızın biçimi çok önemli. Şayet yapıcı ve güçlü istekler içinde bulunmayı başaracak olursanız, Jüpiter'in size akan enerjisini olumlu yöne çevirmeniz ve isteklerinizi gerçekleştirmeniz mümkün olabilir.

Kritik konumda bulunan Başaklar ise, Jüpiterin güçlü etkisi altında büyük beklentiler içine girecek ve bugüne kadar farkına varmadıkları düşüncelerin ortaya çıktığını anlayacaklar. Aslında bu durum kişinin kendisinin farkına varması açısından son derece olumlu. Ancak, kendinizi bu duygulara kaptırmamalı ve içinizden yükselen değişimi gerçekleştirmeye yönelmelisiniz. Böylece Jüpiter'i doğru ve güçlü bir biçimde kullanabilirsiniz.






 








Yazarın Tüm Yazıları