Jant koptu kaza oldu

Güncelleme Tarihi:

Jant koptu kaza oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2006 16:42

Antalya'da yapılan otodrag yarışlarında seyircilerin arasına girerek 3 kişinin ölümüne neden olan pilot Levent Kesen'in tedavisi sürerken, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), otomobilin teknik nedenlerden dolayı kontrolden çıktığını açıkladı. Yapılan açıklamada "Lastik izleri incelendiğinde ve daha sonra araçta yapılan fiziksel incelemelerde, aracın sağ arka jant göbeğinin jant çemberinden ayrılması ile sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybederek aracın kontrolünü yitirdiği anlaşılmıştır" denildi.

Haberin Devamı

TOSFED, 16 Nisan'da Antalya'da yapılan Türkiye Otodrag Şampiyonası'nda 3 seyircinin ölümüne neden olan kazada, organizasyonda yer alan tüm görevliler ile yapılacak görüşmeler neticesinde sorumluluk taşıyanlar için gereken disiplin cezalarının uygulanması için çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

TOSFED'den yapılan yazılı açıklamada, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından verilen yetki ile Türkiye'de otomobil sporlarını yönetme yetkisinin TOSFED'e ait olduğu belirtilerek, “TOSFED tüm ulusal ve mahalli yarışlarını organizatör kulüpler vasıtasıyla gerçekleştirir. Sadece uluslararası organizasyonların gerçekleştirilmesi federasyonun sorumluluğundadır. Ulusal ve mahalli organizasyonlarda federasyon denetleme ve gözetleme görevini üstlenir. Söz konusu organizasyonun, organizatörü olan kulüp de yarışma öncesinde yapması gereken prosedür ve uygulamaları kurallara uygun şekilde yürütmüş, resmi makamlardan alınması gereken tüm izinlerini alarak, spor komitesine sunmuş ve yönetmelikleri onaylanarak yarışmaya izin verilmiştir” denildi.

Haberin Devamı

Antalya'daki kazadan sonra adli soruşturmanın başlatıldığı vurgulanarak, şu görüşlere yer verildi:“TOSFED olarak hızlı bir şekilde araştırma komitesi oluşturarak, olayın incelenmesi için söz konusu ekip Antalya'ya hareket etmiştir. Komite olay yerinde ve araç üzerinde yaptığı incelemeler neticesinde raporunu tamamlayarak dün federasyonumuza sunmuştur. Bu rapora göre, organizasyonda, Pro A5 kategorisinde start alan Levent Kesen tarafından kullanılan otomobilin teknik nedenlerden dolayı, sürücünün aracın kontrolünü yitirerek yoldan çıkmasına neden olduğu tespit edilmiştir. Kaza yapan aracın olay esnasından, yolun dışına çıktığı ana kadar lastik izleri incelendiğinde ve daha sonra araçta yapılan fiziksel incelemelerde film-resimlerde, aracın sağ arka jant göbeğinin jant çemberinden ayrılması ile sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybederek aracın kontrolünü yitirdiği anlaşılmıştır.

Teknik nedenlerin yaratmış olduğu kaza, seyircilerin alınmış olan güvenlik tedbirlerine, uyarı ve anonslara rağmen, çitleri aşarak yaratmış oldukları olağanüstü durum, mevcut tedbirleri etkisiz kılmıştır.

Haberin Devamı

Söz konusu kazada sportif anlamda, organizasyonda yer alan tüm görevliler ile yapılacak görüşmeler neticesinde sorumluluk taşıyanlar için gereken disiplin cezalarının uygulanması için çalışmalar başlatılmıştır.”

Antalya'da 16 Nisan Pazar günü yapılan Türkiye Opet Otodrag Şampiyonası'nda pilot Levent Kesen'in kullandığı otomobil, startın hemen sonrasında seyircilerin arasına girmiş, feci kazada 3 seyirci hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!