İyimserliğe kapılmamalıyız

Güncelleme Tarihi:

İyimserliğe kapılmamalıyız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2010 16:09

Robert Kubica, Monako'da ortaya koyduğu güçlü performansa rağmen Renault'un aşırı iyimser bir havaya girmemesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kubica, Monte Karlo'daki yarışa ikinci sıradan başlamış, sonunda da bu sezonki ikinci podyumuna ulaşmıştı.

Bununla birlikte Renault pilotu, bu sonuçlara rağmen ayaklarını yere sağlam basıyor ve Türkiye'de aynı sonucu tekrarlamasının zor olduğunu biliyor.

Kubica: "Monako'daki yarış, bu sezon şimdiye kadarki en güçlü performansımızdı. Ama bu sonucun bizi fazlasıyla iyimser bir havaya sokmaması önemli. Çünkü o tempoyu Türkiye'de tekrar etmenin zor olacağını düşünüyorum"

"Bununla birlikte yine de Türkiye'de rekabetçi olabileceğimizi düşünüyorum. Çünkü pistin karakteri, araçtan iyi performans elde ettiğimiz Barselona'ya benziyor. Bu yarış için olan yeniliklerin de aradaki farkı kapatıp, Barselona'dakinden biraz daha yukarılara çıkmayı umuyorum"

Polonyalı pilot, şu ana kadar elde ettiği puanların kendisini şaşırttığını da ekledi.

Haberin Devamı

Kubica: "Aracın neler yapabileceği hakkında kış döneminde bazı fikirlerimiz vardı. Gücünü anlamıştık ve bunu en üst seviyeye çıkarmak için çalışmıştık"

"Ama bu kadar çok puan aldığım için yine de şaşkınım. Takım olarak iyi bir iş yaptığımız anlaşılıyor. Önümüze çıkan fırsatları değerlendirdik, özellikle de sıra dışı olan Avustralya ve yağmurlu Malezya sıralama seanslarından"

"Araç güçlü olduğunda da fırsatları değerlendirdik, Monako'da olduğu gibi. Bu yüzden şimdiye kadar elde ettiğimizden memnun olabilir, her hafta sonuna yeni parçalar getirmek amacıyla fabrikadaki yoğun çalışmayla da gurur duyabiliriz. Ama bu sezon önümüzde daha çok uzun bir yol olduğunu, sıkı bir şekilde zorlamaya ve aracı geliştirmeye ihtiyacımız olduğunu biliyoruz"

Takım patronu Eric Boullier, Monako'ya göre farklı karaktere sahip İstanbul Park'taki yarış bir tahminde bulunmaktan kaçınıyor.

Boullier: "Tahmin yapmayı hiç sevmem ama İstanbul Park'ın, Monako'ya kıyasla tamamıyla farklı bir pist olduğunu unutmamalıyız. Aracın, dar ve kıvrımlı pistlerde iyi çalıştığını biliyoruz ama Barselona'da gördüğümüz gibi daha klasik çizgiye sahip pistler için daha fazla performans bulmamız gerekiyor."

Haberin Devamı

"Bu hafta sonu için bazı gelişimlerimiz olacak. Bu bizi, Barselona ve Monako arasında bir yere koymalı. Bu şekilde puan bölgesinde iyi bir şekilde mücadele imkânımız olacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!