İtalyanlar Almanya'yı uyutmadı

Güncelleme Tarihi:

İtalyanlar Almanyayı uyutmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2012 09:40

Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final karşılaşmasında Almanya'yı "Süper Mario" lakaplı Mario Balotelli'nin nefis iki golüyle yenerek finale yükselen İtalya, Almanya'da yaşayan İtalyan ve diğer göçmenleri sevindirdi.

Haberin Devamı

İtalya'nın 2-1 üstünlüğünden sonra bayraklarıyla caddelere çıkan İtalyanlar sevgi gösterisi yaptı. Çoğu İtalyanlar aşk şarkıları söyleyip, arabalarla şehir turu atıp adeta korna sesleriyle geç vakitlere kadar eğlendi ve Almanları uyutmadı.

Finale yükseleceğinden emin olan Almanlar, aldıkları yenilgiyle yıkıldı. Suratları asılan Almanlar, maçtan sonra evlerine kapandı.

Balotelli sözünde durdu

Mario Balotelli, maçtan önce "Alman Milli Takımın file bekçisi Manuel Neuer ile açık hesabımız var. Bu hesabı yarı finalde kapatacağım" demişti. Üç yıl önce 2009 yılında U-21 genç milli takımında yine yarı final maçında Almanya'ya karşı oynayan İtalya, 90 dakika Neuer'e karşı aradığı golü bulamamıştı. Balotelli'nin roket gibi şutlarına cevap veren Alman file bekçisi Neuer, takımını finale taşıyan isim olmuştu. Bu sefer büyü tutmadı. Neuer, Balotelli'nin füze gibi şutuna cevap veremedi ve filelerin nasıl havalandığını seyretti.

Almanlar'ın şeref golü şüpheli penaltı atışı Mesut Özili'in ayağından geldi. Maçın bitimine bir dakika kalsada Almanlar yine ümitlendi ikinci golü bekledi. Bu sefer şansları tutmadı gülen taraf İtalyanlar oldu. İtalyanların sevincine çok sayıda Türk ve diğer göçmenler ortak olup caddelerde kutlamaları beraber kutladılar. İtalyanlar popüler şarkıları ' O Sole Mio' ve 'Bella İtalia Ciao' şarkılarını söyleyerek Almanya'da İtalya rüzgarı estirdi.

Haberin Devamı

Gözler şimdi Pazar günü oynanacak final karşılaşması olan İspanya-İtalya maçında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!