Istanbul'u dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

Istanbulu dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 1999 00:00

Nilgun GEDIKOGLU
Haberin Devamı

YONETENLERIN DIKKATINE

Spor salonu niye acilmiyor?

BAGLARBASI

Baglarbasi semtinden arayan bir okurumuz, Burhan Felek Spor Kompleksi’nde spor yapan cocuklarin velileri adina bir sikayette bulundu. Dedigine gore, spor kompleksi secimlerden bu yana kapali. Ogrendiklerine gore, bunun nedeni secimlerle ilgili ‘‘bir saibe’’den dolayi secim torbalarinin binada bulunmasiymis. Okurumuz, ‘‘Cocugumu uc haftadir spor yapmaya gonderemiyorum, kapilar muhurlu, hocalari da secimlerle ilgili olarak binanin kapali oldugunu soyluyorlar,’’ diyerek yetkililerin bir an once duruma bir aciklik getirerek, spor tesisinin hizmete acilmasini istiyor.

Bir sigorta ve meteoroloji muammasi

BEYKOZ

Beykoz'dan bir mektup aldim. T.B. adli okurumuz, ‘‘Yilbasindan beri ugrasiyorum, artik pes ettim’’ diyor. Beykoz'daki dairesi 3-4 yildir Aksigorta'ya sigortaliymis. Okurumuz, Eylul ayi sonlarinda cikan bir firtinada bacanin kirildigini, kiremitlerin yerinden sokuldugunu, aydinlik kapaginin kirildigini ve bunun sonucunda dairesinden alt kattaki daireye su sizdigini anlatiyor. Bunun uzerine okurumuz, sigorta sirketinin eksperini cagirmis, incelemeyi tamamlayan eksper 200 milyonluk bir hasar tesbit etmis. Buraya kadar hersey tamam. Ama sigorta odemeyi yapmiyor, neden mi? Odemeyi yapabilmesi icin meteoroloji raporunun onayi gerekiyormus. Ve raporda o gun firtina olduguna dair bir sey yokmus. Oysa okurumuzun elinde saglam bir kanit var: Hurriyet gazetesinin 1 Ekim 1998 tarihli haberi: ‘‘Beykoz'da hortum dehseti’’ basligi ile verilmis. T.B. gazete haberiyle birlikte sigorta yetkililerin basvurmus. Ama bir sonuc alamamis.

Simdi, asil soru su: Hortum lokal bir meteorolojik olay olabiliyorsa, meteorolji raporunda yer almayabilir mi; yani bir surpriz olabilir mi? Bu soruyu meteorolji yetkililerine iletip yanitini size bildirecegiz.

15 gunde bir su

DIKILITAS

Besiktas, Dikilitas Mahallesi, Eren Sokak'tan faks gonderen bir okurumuz, 15 gundur sularin akmadigini, ISKI yetkililerinin onarim nedeniyle su kesintisi oldugunu, bir hafta icinde suyun verilecegini soylediklerini belirtmis. Okurumuz, 15 gunun sonuda 2 Mayis tarihinde su verildigini, ancak yine kesildigini bildiriyor. Havalarin da isinmasi ve mevsim geregi boya, badana islerinin yogunlastigi su gunerde su ihtiyacinin maksimum duzeye ciktigini vurgulayan okurumuz ISKI'nin dikkatini cekiyor.

Yaya gecidine ihtiyac var

FERIKOY

Ferikoy'den e-mail gonderen bir okurumuz semtlerindeki bir sorunu dile getirmis:

‘‘Kurtulus Caddesi'nin baslangici sayilan caddeye dikey inen Engenekon Caddesi, cok kalabalik bir cadde. Gunun her saati yogunluk devam eder. Ancak caddenin Pangalti'na baglanan, ozellikle yayalarin karsidan kasiya gecmek istedigi Muratoglu Pasaji'nin onunde ne bir yaya gecidi, ne de bir ust gecit var. Insanlar karsiya kosarak, neredeyse ezilircesine gecmeye calismaktadir.’’

Yonetenlerin dikkatine...

Verilen soz tutulsun

ZEYTINBURNU

Secimlerin sonuclanmasiyla birlikte Istanbullulardan cok sayida unutulmus soz sikayeti aliyoruz. Bunlardan biri de Zeytinburnu’ndan: Bize Kazlicesme'den faks ceken okurlarimiz, bolgede kurulmasi planlanan turizm ve ticaret merkezinin akibetini merak ettiklerini soyluyor. Nurettin Sozen doneminde bolgedeki fabrikalarin yikildigini, Merhum Cumhurbaskani Ozal zamaninda merkezin projelendirildigini anlatan okurlarimiz, projenin bir an once hayata gecirilerek, bolgelerine ekonomik canlilik gelmesini istiyor. Kazlicesme Dericiler Dernegi adina cekilen faksta belediye baskani Murat Aydin'a bu konuda yapacagi her calismada destek verecekleri de belirtiliyor.

ALKISLAR

Kurkcu Han kurtuluyor

EMINONU

Tarihi Kurkcu Han'in insaatlar yuzunden karsi karsiya kaldigi tehlikeyi sutunlarimizdan duyurmustuk. Eminonu Belediyesi bizi arayarak mujdeyi verdi: Bolgede Kurkcu Han'i tehdit eden uc adet kacak insaatin tesbit edildigini yikim ve para cezasi verildigini bildirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!