İstanbul'da satranç şöleni

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda satranç şöleni
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

İstanbul, 21. yüzyılın ilk satranç olimpiyatına yarından itibaren evsahipliği yapacak.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Türkiye Zeka Vakfı ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından ortaklaşa organize edilen 34. Satranç Olimpiyatları, 28 Ekim-12 Kasım günlerinde, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nın, olimpiyat için özel olarak hazırlanmış Rumeli Salonu’nda yapılacak.

Olimpiyatta 128 ülkeden gelen 5’er kişilik bayan ve 7’şer kişilik erkek takımları katılacak. 432’si bayan, 882’si erkek olmak üzere toplam 1314 oyuncuya evsahipliği yapacak İstanbul’da, ayrıca 3-12 Kasım günlerinde FIDE’nin 71’inci kongresi de düzenlenecek.

Olimpiyata katılacak satranççılar, en son teknolojik imkanlara sahip olan salona yürüyerek gelinecek mesafede olan otellerde konaklayacaklar.

2008 Olimpiyat Oyunları’na aday 5 şehirden biri olan İstanbul’un bu tür uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmasının önemi de vurgulanırken, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Antonio Samaranch’ın da karşılaşmaları izlemek için İstanbul’a gelmesi bekleniyor.

Yarın saat 10.00’da başlayacak olan organizasyonun açılışını da Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü yapacak.

MAÇLAR CANLI OLARAK İZLENEBİLECEK

Diğer yandan, İstanbul’da gerçekleştirilecek 34. Satranç Olimpiyatı, dünyada ilk kez tamamen elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Olimpiyat Merkezi olarak kullanılacak olan Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu, ilk defa kullanılacak bir sistem ve kablolama ile donatılacak. Böylece sensörlü tahtalar üzerinde yapılacak 400’e yakın satranç maçı, 14 gün boyunca canlı ve olarak www.İstanbulchessolympiad.com adresinden internet üzerinden izlenebilecek.

  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!