İstanbul'da sarı-siyah gece

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda sarı-siyah gece
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2012 00:00

Köklü bir geçmişe sahip olan sarı-siyahlı kulüp, 86. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Haberin Devamı

Point Otel'deki gecede Behzat Gerçeker ENBE orkestrası doyumsuz bir konser ile katılımcılara keyifli bir gece yaşattı.

İstanbulspor'a katkıda bulunanlara plaketleri verilirken, açık arttırma ile iki tarihi eser satıldı.

İstanbulspor ve İstanbul Erkek Lisesi'ne bağlı Sakarya İzci Oymağı'nın 100. yılı anısına yazılan tarihi kitabın 1. örneği Rana Anlı tarafından 10 bin TL'ye alınırken, Numune-i Teraki kitabı ise Beste Yurttaş tarafından yine 10 bin TL karşılığında satın alındı.

İstanbulspor'un 86. kuruluş yıldönümü kutlamalarına sarı-siyahlı takımda futbol oynamış isimlerden milli takım teknik direktörü Abdullah Avcı, eski kaleci olan ve Fenerbahçeli Mert Günok'un babası Mahir Günok, Beşiktaş ve milli takımın unutulmaz isimlerinden Gökhan Keskin, Fenerbahçe'nin unutulmaz isimlerinden olan ve milli takımın eski hocası Oğuz Çetin de katıldı.

Haberin Devamı

İstanbulspor Başkanı Saffet Molvalı geceye gösterilen ilgiye teşekkür ederken genç bir yönetim kurduklarını ve İstanbulspor'un emin ellerde olduğunu söylerken, Asbaşkan Ahmet Ürkmezgil ise futbolun yanı sıra basketbol ve voleybol branşlarında hedeflerinin olduğunu ve adım adım bu hedeflere doğru gittiklerini söyledi.

Molvalı ve Ürkmezgil; Süper Lig'de mücadele etmiş sarı-siyahlı ekibin şu anda Bölgesel Amatör Lig'de (BAL ligi) olmasına rağmen yeniden üst liglere çıkacağına inandıklarını belirttiler.

Takımı süper lige çıkaran eski futbolculardan Abdullah Avcı ve Mahir Günok ise şunları söylediler:

ABDULLAH AVCI: "Benim hayatımın önemli noktalarından biridir İstanbulspor Kulübü. 4 yıl futbol oynadım, takım kaptanlığı yaptım, şampiyonluk yaşadım. Sonrasında da 4.5 sene hem A takımında hem alt yapılarında antrenör olarak görev yaptım, toplam, hayatımın aktif olarak 8.5 senesinin geçtiği çok önemli camialardan bir tanesi , benim çok değer verdiğim bir camia. Elimizden geldiğince onların yanında olmaya çalışıyoruz.

İstanbulspor'un süper ligden en alt liglere kadar gerilemesi konusuna gelince bu tür camialarda benzer durumlar hep yaşandı. Liseye bağlı takımlardan Vefa Lisesi'nin takımında da bulundum. Bu kurumlarda zaman zaman yanlış yapılanmalar oluyor. Ama çok köklü camialar çok önemli insanlar görev yapıyor. Tekrar eski günlerine kavuşacaktır.

Haberin Devamı

MAHİR GÜNOK: "Bu geceyi tertipleyenlere teşekkür etmek lazım. İstanbulspor'a gönül verenleri bir araya toplamak önemli. Lisede, takımda, yönetimde, teknik heyette görev almış isimler bir aradayız. Biz bu takımda şampiyonluk yaşadık, Süper Lig'e çıkardık. Süper Lig'de bir iz bırakmasında çok payımız oldu. Şu an bu durumda olması bizi çok üzüyor. Umarım, özellikle Lise'nin önderliğinde bir birliktelik oluşturulur ve İstanbulspor için bizler de teknik adam olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Taşın altına elimizi sokmamız lazım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!