İşsiz ve ıssız adamlar!

AMAN ne güzel! Çikolata renkli Amerikan Başkanı Obama "soykırım" yerine "büyük felaket" dedi diye neredeyse göbek atacağız! Teslimiyetçi politikalar ülkemizi ne hale getirdi!

Neymiş? Obama "soykırım" dememiş! Güldürmeyin insanı! Aynı Obama seçim kampanyasında bir defa değil, belki yirmi defa "Türkler Ermenilere soykırım yaptı" demişti. Şimdi de "Düşüncelerim değişmedi ama Türkiye ile Ermenistan arasında normalleşme başladığı için şimdilik bu sözcüğü kullanmıyorum" diyor. Daha ne desin?

Zaten Amerika’nın 40 eyaletinde "Türkler 1915’te Ermenilere soykırım yaptı" diye karar çıktı bile... Geriye sadece 10 eyalet kaldı. Onlar da bir iki yıl içinde "soykırım zırvasını" kabul ederler!

Obama "soykırım" dememiş, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde normalleşme başlamış... İyi ki de başlamış! Bu sözlerin söylendiği gün (24 Nisan) Ermeniler, Erivan’da Türk bayrağını yakarak Türkleri lanetliyor "Ararat (Ağrı Dağı) bizimdir!" diye sloganlar atarak Türkiye’yi protesto ediyordu.

* * *

Biz hálá Obama istedi diye Ermenistan sınır kapılarımızı açmaya çalışalım. Bu teslimiyetçi politika ile kardeş Azerbaycan’ı kaybediyoruz. O Azerbaycan ki, dünyada Türkiye’nin gerçek dostu olan iki-üç ülkeden biri...

"Evet efendimci" dış politikaların bizi batağa götürdüğünü görmüyoruz. İçeride de "Ergenekon" adı verilen ve ucu bucağı belli olmayan soruşturma dalgalarıyla insanlarımızı bölüyor, ülkede birbirine karşıt kamplar yaratıyoruz.

Tüm bunlar olurken, ekonomiyi de boş veriyor, küresel krizi ciddiye almayıp "Kriz teğet geçecek" safsatasıyla oyalanıyoruz.

Sonuçta firmalar çöküyor, işsizlik patlıyor, Türkiye "işsizlik canavarının" kucağına düşüyor. Cumhuriyet tarihinde, savaş yılları hariç, böyle bir işsizlik fırtınası görülmemişti!

* * *

Rakamlar ortada! Etraf işsiz ve ıssız adamlardan geçilmiyor!

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu’nun bir süre önce açıkladığı rakamlar tam gerçeği yansıtmıyor. Durum daha da endişe verici!

TÜİK, işsizlik oranının yüzde 15.5’e, işsiz sayısının da 3 milyon 650 bine yükseldiğini açıklarken, umudu kalmadığı için iş aramayan 2 milyon 394 bin kişiyi işsiz saymıyor. Tüm işsizler toplandığında işsiz sayısının 6 milyona, işsizlik oranının da yüzde 26.9’a yükseldiği görülüyor.

Daha önce dünya işsizlik sıralamasında 4’üncü durumda olan Türkiye, bu defa Güney Afrika’nın arkasından "dünya ikincisi" oluyor.

Tüm kötülüklerin anası işsizliktir!

Bu kadar işsiz ve ıssız adamların olduğu bir ülkede düzen nasıl sağlanır?

İstatistikler göstermiştir ki, işsizliğin büyüdüğü ülkelerde, ahlaki değerler küçülür, soygun, cinayet, gasp, hırsızlık ve fuhuş gibi suçların önüne geçilemez! Doğal olarak terör de artar.

Çürüyen, ahlaki değerlerini yitiren toplumda yasadışı yollara sapanlar artar!

* * *

İnsanlarımız, korkunç bir işsizliğin girdabında dönerken, yandaşlarının "Son Osmanlı Padişahı" diye alkışladığı Başbakan Recep Tayyip Bey, devletin 60 milyon dolarıyla bilmem kaçıncı uçağını alıyor!

Böyle tarihi işsizlik rekoru, başka hiçbir iktidara nasip olmamıştı doğrusu!

"Deldi geçti"
lafı doğru değil. İşsizlik halkımızı deldi ama geçmedi, içinde kaldı.
Yazarın Tüm Yazıları