İspanyollarla Almanların dev kapışması başlıyor

Güncelleme Tarihi:

İspanyollarla Almanların dev kapışması başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2013 00:27

Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalin ilk ayağı bugün B.Münih-Barcelona maçıyla başlıyor. Yarın ise Borussia Dortmun-Real Madrid karşılaşması var.

Haberin Devamı

Futbolun kreması sayılan Şampiyonlar Ligi’nde yarı final mücadelesi bugün başlıyor. Bugün Barcelona-Bayern Münih, yarın da Borussia Dortmund-Real Madrid... Yani bir ‘Alman-İspanyol kapışması’. Finalin adı da ya bu şekilde oluşacak veya aynı ülkenin iki takımının dev kapışmasına tanıklık edeceğiz. İki büyük maçın taraflarına yakından bakalım:

B.MÜNİH-BARCELONA

bAYERN’in ‘Yeni Barcelona’ olarak adlandırılması eşleşmeyi daha da ilginç kılıyor. Barça ‘Katalan’ kimliğiyle övünürken Bayern de “Biz Bavyeralıyız” diyerek böbürlenir.
Bayern, Barcelona’dan sonra en başarılı altyapıya sahip. Takımdaki Alaba, Badstuber, Müller, Schweinsteiger, Lahm, Toni Kross ve Emre Can altyapıdan çıkma. İkisi de pasa dayalı ofansif futbol oynuyor. Bayern daha dikine ve hızlı oynarken Barça ise daha bezdirici bir pasçı!

Haberin Devamı

Aradaki tek büyük fark Messi

Lionel Messi!. Messi, eşleşmenin kaderini belirleyecek oyuncu olarak görülüyor.   Barcelona’da Mascherano ve Carles Puyol sakatlık nedeniyle, Adriano ise cezası nedeniyle oynayamayacak.

B.DORTMUND-R.MADRİD

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde aynı grupta mücadele eden Real Madrid ve Borussia Dortmund, bu kez yarı finalde karşı karşıya gelirken, Alman temsilcisinin her iki maçta da rakibine boyun eğmemesi önemli bir detay olarak dikkat çekti...

MOURINHO VE KLOPP MÜCADELESİ

Bu eşleşmeyi önemli kılan detayların başında Mourinho ve Klopp ikilisi geliyor. Avrupa futbolunun ‘yeni Mourinho’su’ olarak gösterilen Klopp, bu önemli randevu öncesi yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti. Özel biri olarak anılan Mourinho içinse Devler Ligi bambaşka anlamlar taşıyor. Şimdiye kadar iki farklı takımla bu kupayı kazanma başarısını gösteren Portekizli, Real ile de bu mutlu sona ulaşıp bunu başaran ilk isim olmak istiyor.

RONALDO’NUN HIZI DORTMUND’UN ENERJİSİ

Real-Dortmund eleşmesinde de belirleyici isim Cristiano Ronaldo olacak. Portekizli, 10 maçta 11 gol atarak Devler Ligi’nin en golcü ismi oldu. Hızı ve driplingleriyle kendine has bir stili olan Ronaldo’yu bu maçta bekleyen en büyük tehlike ise Dortmund takımının bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi olacak. Devler Ligi’nde en çok koşan 10 oyuncu arasında 5 futbolcusu var!

Haberin Devamı

REAL - Yarı final performansı: 12 kez eledi, 11 kez elendi - Bu sezon: 5 galibiyet, 3 beraberlik, 2 yenilgi, 23 gol attı, 14 yedi - Dortmund’a: 2 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgi, 8 gol attı, 6 gol yedi.

DORTMUND - Yarı final performansı: 1 kez eledi, 2 kez elendi - Bu sezon: 6 galibiyet, 4 beraberlik, 0 mağlubiyet, 19 gol attı, 9 yedi - Real Madrid’e karşı: 1 galibiyet, 3 beraberlik, 2 yenilgi, 6 attı gol, 8 gol yedi.

BARÇA - Yarı final performansı: 6 kez eledi, 7 kez elendi. - Bu sezon: 5 galibiyet, 3 beraberlik, 2 yenilgi, 18 gol attı, 10 gol yedi. - Bayern’e karşı: 1 galibiyet, 2 beraberlik, 3 yenilgi, 9 gol attı, 8 yedi

BAYERN - Yarı final performansı: 9 kez eledi, 5 kez elendi - Bu sezonı: 7 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgi, 22 gol attı, 10 yedi. - Barçaya karşı: 3 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgi, 8 gol attı, 9 gol yedi.

iSTATiSTiKLER

Haberin Devamı

- Bayern, İspanyollara karşı oynadığı 23 maçtan sadece 1’ini kaybetti.
- Bayern, Devler Ligi’nde son 4 sezonda 3. kez yarı finale çıktı.
- Bayern, Devler  Ligi’nde evindeki son 20 maçtan 17’sini kazandı.
- Bayern’in, evenide İspanyollarla oynadığı 14 maçta da karşılıklı gol atıldı.
- Bayern, bu sezon 22 golle Devler  Ligi’nin en golcü ikinci takımı.
- Bayern, bu sezon Devler Ligi’nde sadece 1 maçta gol atamadı.
- Bayern, İspanyollara karşı 14 eleme maçının 8’inde üst tura çıktı.
- Barcelona, üst üste 6. sezonda Devler Ligi yarı finaline çıktı.
- Barcelona, Almanya’daki son 8 maçta da mağlup olmadı.
- Barcelona, Almanlara karşı 17 eleme maçının 13’ünde tur atladı.
- Barcelona, Bayern’e karşı oynadığı 6 maçtan sadece 1’ini kazandı.

iSTATiSTiKLER

Haberin Devamı

- B.Dortmund, Şampiyonlar Ligi’de 1 yenilgi alan tek takım.
- B.Dortmund, Şampiyonlar Ligi’nde sadece 1 maçta gol atamadı.
- Borussia Dortmund, evindeki 5 maçı da kazandı.
- B.Dortmund, Şampiyonlar Ligi’nde 8’inci kez yer alıyor.
- R.Madrid’in Şampiyonlar Ligi’nde maçlarında toplam 37 gol atıldı.
- R.Madrid, Almanya’daki 24 maçtan sadece 1’ini kazandı, 17 kez yenildi.
- Real Madrid, 23 golle Devler Ligi’nin en golcüsü.
- R.Madrid, Devler Ligi’nde son 35 maçtan sadece 1’inde gol atamadı.
- Real Madrid, bu sezon Devler Ligi’nde sadece 1 maçta gol yemedi.
- Ronaldo, Devler Ligi’nde son 17 maçta 20 gol attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!