İspanya'nın MVP'si Splitter

Güncelleme Tarihi:

İspanyanın MVPsi Splitter
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 10:45

İspanya ACB liginde normal sezonun MVP'si Caja Laboral'de oynayan Tiago Splitter seçildi. Brezilya'lı oyuncu index ratinglerde ortalama 21.2 puan alıp MVP olurken 21.2 sayı ortalama ile mücadele etti.

Haberin Devamı

Tiago Splitter'dan ortalam 3 puan az alan (17.7) Galatasaray'ın eski oyuncusu Gerald Fitch ise MVP sıralamasında ikinci oldu. Splitter ligde 15.7 sayı, 6.7 ribaunt ortalama ile oynuyordu. Ligin sayı kralı Gran Canaria'dan Jaycee Carroll (ort 19.1), ribaunt kralı Fuenlabrada'dan Esteban Batista (ort 8.3), asist kralı ise Unicaja Malaga'dan Omar Cook (ort 6.0) oldu.

* İspanya ACB Ligi'nde küme düşen CB Murcia'da coach Edu Torres takımından ayrıldı. Milos Vujanic'in takımı CB Murcia, LEB'e düşünce normal sezonun bitmesini ardından Torres de görevi bıraktı. Edu Torres sezon ortasında CB Murcia'a gelmişti.

* İtalya Ligi Lega A'da yılın yöneticisi NGV Cantu'nun Genel Menajeri Bruno Arrigoni seçildi. İtalyan takımı ligde normal sezonu 4'ncü sırada bitirmiş ve de Canadina Solar Bologna ile eşleşmişti. Lega A'da yılın MVP'si Montepaschi Siena'nın Afrika doğumlu oyuncusu Romain Sato oldu. 13.8 sayı, 4.3 ribaunt, 1.2 asist ortalama ile oynayan Sato, 16.1 index rating ile MVP seçilirken Jumaine Jones ikinci, Sharrod Ford üçüncü oldu. Geçen yıl MVP ödülü Montepaschi'den Terrell McIntyre'a gitmişti. NGC Cantu'nun coachu Andrea Trinchieri de Serie A'da yılın antrenörü seçildi.

Haberin Devamı

* İspanya ACB ligi takımlarından Suzuki Manresa, 1993 doğumlu İsveçli guard Marcus Eriksson ile anlaşmaya vardı. Eriksson, 16 Yaş altı Avrupa şampiyonası'nda 19.1 sayı (ort 4.8 rb, 1.8 ast) ortalama ile en skorer dördüncü oyuncu olmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!