İrlanda'da zafer Famous Name'in

Güncelleme Tarihi:

İrlandada zafer Famous Namein
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2011 10:55

İrlanda'nın başkenti Dublin'deki Leopardstown Hipodromu, dün akşam Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Koşusu'na ev sahipliği yaptı.

Koşuyu, dünya yarışçılığının önde gelen isimlerinden Khalid Abdullah'ın sahibi olduğu "Famous Name" adlı İngiliz atı kazandı. Birincilik ödülünün 57,500 avro olduğu koşuyu, "Dunboyne Express" adlı at ikincilikle, "Creekside" adlı at üçüncülükle tamamladı.

Birincilik kupasını sahibine, İrlanda Tarım, Gıda ve Denizcilik Bakanı Simon Coveney ile TJK üyesi Doruk Yılmaz birlikte verdiler.

Yarışa, jokeyi P.J. Samullen idaresinde katılan "Famous Name", geçen yıl aynı hipodromda yapılan TJK Koşusu'nda da birinci olmuştu.

TARIM BAKANI COVENEY

Bakan Coveney, kupa töreninin ardından, yarışçılıkla ilgilenen ülkelerle ortaklık kurmak için yeni fırsatlar yaratılmasına büyük önem verdiklerini vurgulayarak, Türkiye'de son dönemlerde at yarışçılığı konusunda heyecan verici gelişmeler olduğunu belirtti.

İrlanda gibi küçük bir ülkeyle Türkiye gibi geniş bir ülkenin bu konudaki yakın ilişkilerinin geliştirilmesinin yeni olanaklar yaratacağına inandığını bildiren Coveney, Türkiye'de yarışçılık endüstrisinin daha da büyümesini umduklarını ifade etti.

Koşu için İrlanda'ya gelen TJK üyelerinden Ömer Halim Aydın'ın verdiği bilgilere göre İrlanda, Türkiye'nin at yarışı endüstrisinde işbirliği yaptığı ülkelerin başında geliyor. Türkiye'ye damızlık saf kan sağlayan İrlanda'da sayıları az da olsa Türk öğrenciler, jokeylik eğitimi alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!