İntikam eşleşmeleri

Güncelleme Tarihi:

İntikam eşleşmeleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 00:00

Inter’i çalıştıran Mourinho, kovulduğu Chelsea’ye, Milan’a dönen Beckham eski takımı Manchester United’a, Real Madrid de bu kupadaki belalısı Lyon’a rakip oldu.

Haberin Devamı

Mourinho’nun istediği oldu

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde 2. tur eşleşmeleri dün İsviçre’nin Nyon kentinde yapılan kura çekimi ile belli oldu. Kura sonucu, en çok 2 ayrı İtalyan-İngiliz eşleşmesi dikkat çekti. Bunlardan biri, Inter ile Chelsea arasında. Zorlu eşleşme, eski defterleri de açacak gibi görünüyor.
Zira Chelsea’de Roman Abramoviç tarafından kovulan Jose Mourinho, şu an başında bulunduğu Inter ile eski takımına rakip olacak. İşin ilginç yanı, karizmatik teknik adamın kura öncesi “Chelsea’yi istiyorum” demesiydi. Bu sezon Chelsea’yi de Mourinho’nun sürekli atıştığı İtalyan Carlo Ancelotti’nin çalıştırması bu maçlara farklı bir boyut katacak gibi görünüyor.
Herkesin konuştuğu kura sonrası bir açıklama yapan Chelsea Yöneticisi Ron Gourlay, “İnanılmaz bir şey. Sabah buraya geldiğimizden beri herkesin konuştuğu buydu. Şimdi gerçek oldu. Jose’nin, taraftarlarımızca iyi karşılanacağına inanıyorum” dedi.
İtalyan cephesinden Inter’in yöneticisi Ernesto Paolillo ise, “Chelsea kaçmak istediğimiz bir takımdı. Ama kader. Mourinho’nun bu maçlara çok motive olacağını düşünüyorum” yorumu yaptı. 

Haberin Devamı

Bu düelloyu şimdi sahaya taşıyacaklar

Mourinho: Ancelotti hakkında söyleyecek bir şeyim yok. Zamanımı onun hakkında konuşarak harcayamam.
Ancelotti: Ben onun takımına gittim (Chelsea). Ama o asla benim takımımın başına gelemezdi (Milan).
Mourinho: (Kendi çalıştırdığı Inter’i kastederek) Ülkenin en iyi takımı liginde şampiyon olur. (Ancelotti’nin çalıştırdığı Milan’ı kastederek) Ama Şampiyonlar Ligi’ni en iyi takım kazanmaz.
Ancelotti: Eğer Mourinho, Hz. İsa’ysa, ben onun müridi olmayacağımı söyleyebilirm.
Mourinho: Ancelotti benim arkadaşım değil. Bu kadar zamandır İngiltere’de, hala İngilizce öğrenemedi.

Mourinho’nun istediği oldu

22 Mayıs 2010’da Şampiyonlar Ligi’ne ev sahipliği yapacak Real Madrid de ilginç bir eşleşme yaşadı. İspanyol devi, şansının hiç tutmadığı Lyon’a rakip oldu. Beyaz Şimşekler, Şampiyonlar Ligi’nde daha önce 2 kez aynı gruba düştüğü Fransız temsilcisini hiç yenememiş, üstelik 4 maçta 2 yenilgi almıştı. Eşleşmenin bir başka renkli boyutu da Real’in Lyon’a karşı en büyük gol umudunun, sezon başında bu takımdan aldığı Fransız Karim Benzema olması.

Haberin Devamı

YİNE KAPIŞACAKLAR

İtalya’da İnter ve Milan takımlarının başında birbirlerine rakip olan ve defalarca söz düellosuna giren Mourinho ile Ancelotti, bu kez Şampiyonlar Ligi’nde kozlarını paylaşacak. İki teknik adamdan hangisinin güleceği şimdiden büyük merak konusu oldu.

Beckham Ferguson’a karşı

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde herkesin konuştuğu 2. İtalyan-İngiliz eşleşmesi ise Milan ile Manchester United arasında gerçekleşti. Bu vesileyle Los Angeles Galaxy’den bir kez daha kiralık olarak Milan’a dönen David Beckham, yeniden Old Trafford’a ayak basacak. Manchester United’dan 2003 yılında Real Madrid’e transfer olan İngiliz futbolcunun da tıpkı Mourinho gibi kurada istediği oldu.
Hafta içinde Ocak ayında Milan’a döneceğini hatırlatarak “Şampiyonlar Ligi’nde M.United’ın çıkmasını isterim” diyen ünlü yıldız, bu kulüpte oynadığı sırada Sir Alex Ferguson ile sorun yaşamıştı. Hatta İskoç teknik adam, bir maçtan sonra Beckham’ın kafasına krampon atmış, Beckham’ın da bu olaydan sonra takımdan ayrıldığı öne sürülmüştü. İngiliz yıldızın, şimdi eski takımına karşı nasıl bir performans göstereceği merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

Fiorentina’yı çeken Bayern

SON maçta Juventus’u deplasmanda 4-1 yenerek grubunda 2.’liği elde eden Bayern Münih, “elendi” gözüyle bakılırken tur atlamıştı. Kura çekimine lider olamadığı için 2. torbadan giren Alman devini, Real Madrid, Barcelona ve Manchester United gibi dev takımlar bekliyordu. Ancak onlar, belki de en dişlerine göre olan seribaşı takımı çektiler. Devler Ligi’nin sürpriz grup lideri Fiorentina ile eşleşen Panzerler’in yolu açık.

Barcelona’ya düşen Stuttgart

KURALARIN en şanssız takımı da yine bir Alman temsilcisi. Sevilla’nın dışında Unirea ve Glasgow Rangers gibi dişine göre takımlarla aynı gruba düşen Stuttgart, tüm şansını geçen seferki kura çekiminde kullanmış olmalı. Bu kez kupanın 1 numaralı favorisi Barcelona ile eşleştiler. Üstelik de kendilerinin çok formsuz olduğu bir sezonda. Eğer sezon sonunda futbolu bırakacak kalecileri Lehmann, tecrübesini konuşturamazsa farklı yenilgiler onları bekliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!