İnternette Euro 2004 bereketi

Güncelleme Tarihi:

İnternette Euro 2004 bereketi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2004 17:33

Portekiz'de düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri nedeniyle Avrupalı futbolseverler internetteki haber sitelerine akın attı. Nielsen/NetRatings'e göre, şampiyona sonunda maçlarla ilgili haberleri internetten takip eden Avrupalı futbolseverlerin sayısı 25 milyonu bulacak.

Haberin Devamı

Nielsen/NetRatings'in analizlerine göre, ilk haftanın galibi BBC'nin spor sitesi oldu. İlk haftada yaklaşık bir milyon kullanıcı çeken site, İngilizlerin çoğunun işte olduğu İngiltere-İşviçre maçı sırasında tavan yaptı. Fransa maçı haftasonuna denk geldiği için İngilizler gelişmeleri internet yerine televizyondan takip etmeyi tercih etti.

Aralarında Yahoo Sport, EUFA Euro 2004 gibi sitelerin bulunduğu dört spor sitesi ise aynı dönemde 150 - 200 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Spor sitelerinin en kalabalık olduğu günlerden biri takımların çoğunun ilk maçlarını tamamladığı zamana denk gelen 14 Haziran oldu.

Analistler, kullanıcıların en çok özellikle mesai saatlerine denk gelen karşılaşmalar sırasında dakika dakika güncelleme yapan siteleri tercih ettiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

İLK 6 SPOR SİTESİ

Nielsen/NetRatings'in verilerine göre Avrupalıların ilk hafta içinde en çok ziyaret ettiği spor siteleri şöyle sıralandı:

- BBC Sport
- Sky Sports
- Yahoo Sport
- UEFA Euro 2004
- Sporting Life
- AOL Sport

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!