Inter haksız rekabete uğradı

Güncelleme Tarihi:

Inter haksız rekabete uğradı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2007 11:30

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, Türkiye'deki yabancı sınırlaması ve F.Bahçe-Inter maçıyla ilgili sorulara çok ilginç cevaplar verdi.

Haberin Devamı

Grassroots sözleşmesi imzalandı

Ulusoy ve Platini'den samimi pozlar / Foto Galeri

Michel Platini, UEFA Yönetim Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamaya, "İstanbul'da hoş bir karşılama oldu. Burada hemen önümüzde gemiler var. Her türlü terörist saldırıdan bizi koruyorlar. Aramızda Fransız ve İtalyan gazeteciler bile var. Futbol oyunların en güzeli" diyerek esprili bir şekilde başladı.

İşte toplantıda yöneltilen sorular ve Platini'nin verdiği cevaplar...

Soru: Euro 2008'in yardım kuruluşu belirlendi mi?

Cevap: Euro 2008'de resmi hayır kurumu olarak Uluslararası Kızıl Haç Örgütü'nü seçtik. Yönetim kurulumuzun ortak kararı.


Soru: Şampiyonlar Ligi'nin statü değişikliğiyle ilgili bir karar almanız bekleniyordu.

Cevap: Amacımız Avrupa Futbol Konseyi'ni oluşturmak. Herkesi dinleyerek bunun erken bir karar olduğunu düşündük. Aralık ayındaki toplantımızda nihai kararımızı alacağız.

Haberin Devamı


Soru: Milli Takımlardaki sakatlık konusunda oyuncunun transfer ücretini kulüp mü federasyon mu karşılamalı?

Cevap: Biz futbolcunun sigorta ettirilmesinden yanayız. UEFA ya da ilgil ülkenin federasyonu oyuncuya tazminat vermeli. Sakatlık bedelini kulübün karşılamasını istemiyoruz. Ayrıca milli takımda oynamak bir onurdur, futbolcuların para almasına karşıyız.

Soru: Oyuncuların sevinçlerinden sonra sarı kart görmeleri, ikinci sarı karttan oyundan atılmaları doğru mu?

Cevap: Oyun kuralları FIFA'nın yetkilerinin arasında. 1984 yılında ben de böyle bir sarı kart görerek oyundan atılmıştım. Kuralları futbolun daha hızlı olması için koyduk, bence bu kurallar gerekli. Formaların altındaki tişörtlere siyasi ve dini mesajlarda konulabilir, bu çok yanlış olur.


Soru: Türk futbolu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap: Türkiye'de çok popülerim. Çünkü Türk Milli Takımı'na ve hiçbir Türk kulübüne gol atmadım (Gülerek). Galatasaray'da milli takımda çokiyi işler yaptı. Bu bir kuşak meselesidir, yeni bir kuşak bulmak gerekmektedir. Türk futboluna bakış açıma gelirsek, Asbaşkan olarak Şenez Erzik'i seçtim daha ne diyeyim? Dostum Haluk'la da olabilecek en iyi ilişkilerim var.

Haberin Devamı

SEYİRCİSİZ MAÇLAR KONUSU

Soru: Seyircisiz maçlarla ilgili ne düşünüyorsunuz? Bu maçlar doğru mu? 1-2 kişinin cezasını binlerce kişi seçmeli mi?

Cevap: Çok iyi bir soru bu. İyi olmayan taraftar stattan çıkartılmalı, bunu UEFA değil, sizin polisiniz yapmalı. Bu konularda '0' tölerans.


Soru: Yabancı oyuncu konusunda ne düşünüyorsunuz?

Cevap: Özgürlük olması gerektiğini düşünüyorum. FIFA 5-6 oyuncu getirilmesini destekliyor. Buna ben karşıyım. Ama Fenerbahçe'de 11 Brezilyalı, Beşiktaş'ta 10 Arjantinli olursa o zaman Türk kimliği ne olacak? Alt yapıya önem verilmeli.


Soru: Türkiye 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı neden alamadı? 2016 için şansı nedir?

Cevap: Yönetim Kurulu bu konuda bir karar aldı. Çoğunlukla Polonya-Ukrayna seçildi. 2016'ya gelince adaylıklar henüz belli olmadı, zamanı da gelmedi.

Haberin Devamı


Soru: Hakemlerin kararları konusunda teknolojiye daha ne kadar izin vereceksiniz?

Cevap: Teknolojik olanakları kullanmak önemli. Ama penaltı var mı yok mu diye videoya bakmaya karşıyım. Ayrıca 3 hakemede karşıyım. Maçlara 2 ek hakem daha koyabiliriz. Teknolojiyi kullanarak oyunu bozmayalım.


Soru: Son dönemde artan ırkçılık olayları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap: Bu konuda '0' tölerans kararı aldık. Eğer bir statta ırkçılık varsa hakem maçı durdurabilmeli.

FENERBAHÇE - INTER MAÇI

Soru: Yabancı sınırı haksız rekabet olmuyor mu? Fenerbahçe'nin 6, Inter'in 20 yabancısı vardı.

Cevap: Birincisi 11'e 11 çıkılıyor sahaya. İkincisi kazandınız. Bence Inter Milan konusunda haksız bir rekabet var (Gülerek).

Haberin Devamı


Soru: Son dönemde İngiliz kulüplerini iş adamları alıyor. Buna destek veriyor musunuz?

Cevap: Onlar futbol için gelmiyorlar, para kazanmak için geliyorlar. Burada bir tehlike var. Altını çizmeliyiz.


Soru: Türkiye-Macaristan maçı hakeminin özür dilediği doğru mu?

Cevap: Bu olaydan haberim yok. Disiplin Kurulu'na bağlı bir konu. Macaristan Futbol Federasyonu Başkanı'ndan özür dilemem gibi bir şey söz konusu olamaz. Hakemler hata yaparsa ne yapalım, olabilir. Alınan kararlardan geri dönülmez.

UEFA YÖNETİM KURULU KARARLARI
 
Michel Platini başkanlığında yapılan toplantıda şu kararlar alındı:

- EURO 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası kura çekimi İsviçre'nin Luzern şehrinde 2 Aralık'ta yapılacak. Bu kurada ev sahipleri İsviçre ve Avusturya, A ve B gruplarında yer alacak. Diğer 14 takım 4 kategoriye ayrılacak. Eğer Avrupa Şampiyonu Yunanistan şampiyonaya katılma hakkını elde ederse, en yüksek puana sahip takımla birlikte 1. kategoride yer alacak. Diğer 12 takım, 3 kategoriye 2006 Dünya Kupası ve EURO 2008 elemelerinde elde ettikleri ortalama puana göre dağıtılacak.

Haberin Devamı

- 2010 Dünya Kupası'na katılacak Avrupa takımlarını belirleyecek elemelerde, takımların hangi kategoride yer alacağı FIFA Ulusal Takımlar Sıralaması'na göre belirlenecek. Bu elemelerde 53 UEFA üyesi federasyon, 13 Dünya Kupası yeri için mücadele edecek.

- 4 yıl önce uygulamaya başlanan Kulüp Lisans Sistemi önüzümdeki yıllarda da aynı şekilde devam edecek.

- EURO 2008'in resmi hayır kurumu olarak Uluslararası Kızıl Haç Örgütü belirlendi. Yunanistan Futbol Federasyonu'na 1 milyon İsviçre Frank'ı yardım, geçtiğimiz günlerde yaşanan yangında zarar gören futbol tesislerinin yeniden yapılması için verilecek.

* U-21 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinin tarihi değiştirildi. Turnuva 15-29 Haziran 2009 tarihleri arasında oynanacak.

* 2009-2010 UEFA olağan kongrelerine ev sahipliği yapacak federasyonların belirlenmesi bir sonraki toplantıya bırakıldı. Bir sonraki Yönetim Kurulu toplantısı 30 Kasım - 1 Aralık tarihlerinde İsviçre'nin Luzern şehrinde yapılacak.

Fotoğraf: Emre Oktay

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!