Iniesta görünümlü Herrera

Başlık bizlerin çok alışık olduğu “doğan görünümlü şahin” tabirinden esinlenilerek atılmış olsa da anlatılmak isteneni tam olarak vermektedir.

Haberin Devamı

Athletich Bilbao’nun 22 yaşındaki yıldızı Ander Herrera’dan bahsetmek istiyorum, nam- ı değer “Iniesta görünümlü Herrera”…

Ona bu lakabın verilmesinin aslında iki nedeni vardı; birincisi en büyük idolünün Iniesta olması, diğeri ise Twitter hesabında bile Iniesta fotoğrafını kullanıyor olmasıydı.
Babası da eski bir futbolcu olan Herrera için her şey Zaragoza’da başladı. Omuzlarındaki yükün farkında olan Herrera, henüz 11 yaşındayken Zaragoza ile birlikte Gençler Futbol Şampiyonasını kazanırken, turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.

Büyük bir Zaragoza aşığı olmasına rağmen, kulübün yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle 2011 yılında 8,5 milyon Euro karşılığında doğduğu topraklara yani Bilbao’ya transfer oldu.

Zaragoza forması giydiği dönemde Nou Camp’ta 6–1 kaybettikleri maç sonrası Iniesta’nın formasını alarak büyük bir hayalini gerçekleştiren genç yıldız,  yeni Fabregas söylentilerine rağmen her zaman Iniesta gibi olmaya çalışırken, “ben onun yarı değerine bile ulaşamam” sözleriyle alçakgönüllü bir futbolcu olduğunu da göstermeyi başardı.

İspanya 21 yaş altı milli takımıyla Avrupa Futbol Şampiyonasını kazanan ve finalde de takımının ilk golünü atan Herrera, Barcelona'nın 897 dakikalık gol yememe rekorunu da sonlandıran oyuncu olmuştu.

Hem İspanya’da hem de Avrupa’nın diğer ülkelerinde Herrera’nın çok önemli bir orta saha oyuncusu olmasını bekleyenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Hızı ve çevikliğinin yanı sıra oyun zekâsıyla da özel bir oyuncu olduğunu Bilbao’da da göstermeye devam eden Herrera, Bielsa’nın gelişiyle birlikte yeteneklerini daha fazla ön plana çıkarmayı başardı.

 Herrera, yeni Fabregas ya da yeni Iniesta olamasa da kendi kulvarını yaratan özel bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.


 

Yazarın Tüm Yazıları