İngiltere'de kıran kırana zirve yarışı

Güncelleme Tarihi:

İngilterede kıran kırana zirve yarışı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2014 10:40

İngiltere Premier Lig lideri Chelsea'nin Aston Villa'ya 1-0 yenildiği haftada, şampiyonluk mücadelesi veren takımlardan Liverpool, Arsenal ve Manchester City sahadan galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında yarın Galatasaray ile karşılaşacak olan lider Chelsea, Aston Villa deplasmanından bitime 8 dakika kala yediği golle 1-0 mağlup ayrıldı. İlk yarısı golsüz sona eren mücadelede, evsahibi takıma galibiyeti getiren golü 82. dakikada Delph kaydetti. Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, sakatlığı geçen İspanyol golcü Torres'e ilk onbirde şans verirken, Londra ekibinde Willian 68. dakikada, Ramires ise 90. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Ligde iyi bir çıkış yakalayan ve liderliğe yükselen Chelsea, 14 hafta sonra sahadan puansız ayrıldı. Bu sezon sahalarında hiç maç kaybetmeyen "Maviler", ligdeki son yenilgilerini geçen aralık ayında Stoke City'e 3-2 mağlup olarak almışlardı. Mourinho, Aston Villa deplasmanındaki son 5 maçında da galibiyet yüzü göremedi. Chelsea, bu maçların 2'sinden beraberlikle ayrılırken, 3'ünde ise yenildi. Chelsea'nin ligdeki son 3 maçında ilk yarının golsüz sona ermesi geleneği bu maçta da bozulmadı. Londra ekibinin galip geldiği Everton, Fulham ve Tottenham Hotspur maçlarının ilk yarılarında takımlar soyunma odalarına skor üretemeden gitmişti.

Zirve takibini sürdüren Manchester City, Hull City deplasmanında Silva ve Dzeko'nun attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Konuk ekipte Kompany, 10. dakikada doğrudan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Karşılaşmada bir pozisyon sonrasında Hull Cityli George Boyd'un Manchester City kalecisi Joe Hart'a tükürdüğü kameralara yansırken, İngiliz basını Futbol Federasyonu'nun pozisyonu incelemeye aldığını yazdı.


Liverpool, ikinci sıraya yükseldi
Ligde 5-1 kazandığı Arsenal maçıyla çıkış yakalayan Liverpool, deplasmanda Manchester United'ı 3-0 yenerek 5'te 5 yaptı. "Kırmızılar", bu galibiyetin ardından ligde averajla ikinci sıraya yükseldi. Rakip kaleye ilk isabetli şutunu 44. dakikada gönderen Manchester United karşısında Liverpool, kaptan Gerard'ın penaltı golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. İkinci yarının hemen başında bir kez daha penaltı noktasının başına geçen Gerrard, takımının ve kendisinin 2. golünü kaydetti. Karşılaşmanın 78. dakikasında rakibini ceza alanında düşüren Vidic, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kalırken, 3. kez penaltı atışı kullanan Gerrard, bu kez meşin yuvarlağı direğe nişanladı. Konuk ekip, 84. dakikada Uruguaylı yıldızı Suarez'in attığı golle sahadan 3-0 galip ayrıldı. Suarez, Liverpool tarihinde Robbie Fowler'dan sonra bir sezonda 25 gol atan ikinci futbolcu oldu.

Geçen haftayı Stoke City mağlubiyetiyle kapatan Arsenal, Kuzey Londra derbisinde Tottenham Hotspur'u tek golle geçti. Sakatlığı nedeniyle Mesut Özil'in 18 kişilik kadroda yer almadığı maçta "Topçular"a galibiyeti getiren golü 2. dakikada Rosicky kaydetti.

Gol krallığı yarışında Liverpoollu Suarez, 25 golle ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuyu, 18 golle Daniel Sturridge (Liverpool), 15 golle Sergio Agüero (Manchester City), 13 golle Eden Hazard (Chelsea), Yaya Toure (Manchester City) ve Loic Remy (Newcastle United) izliyor.

Premier Lig'de bu hafta alınan sonuçlar, puan durumu ve gelecek haftanın programı şöyle:
Aston Villa - Chelsea : 1 - 0
Everton - Cardiff City : 2 - 1
Fulham - Newcastle United : 1 - 0
Hull City - Manchester City : 0 - 2
Southampton - Norwich City : 4 - 2
Stoke City - West Ham United : 3 - 1
Sunderland - Crystal Palace : 0 - 0
Swansea City - West Bromwich Albion : 1 - 2
Manchester United - Liverpool : 0 - 3
Tottenham Hotspur - Arsenal : 0 - 1


31. Hafta
22 Mart Cumartesi:
Chelsea - Arsenal
Cardiff - Liverpool
Everton - Swansea
Hull - West Bromwich
Manchester City - Fulham
Newcastle - Crystal Palace
Norwich - Sunderland
West Ham - Manchester United

23 Mart Pazar
Tottenham - Southampton
Aston Villa - Stoke



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!