İngiltere: 2 - İtalya: 4 (penaltılarda)

Güncelleme Tarihi:

İngiltere: 2 - İtalya: 4 (penaltılarda)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2012 20:15

EURO 2012'de son yarı finalisti penaltı atışları belirledi. Cole'un penaltısını kurtaran kaleci Buffon, karşılaşmaya damgasını vurdu.

Haberin Devamı

KARŞILAŞMADAN KARELER

İtalya Milli Takımı, normal süresi ve uzatma devreleri golsüz tamamlananan mücadelede, İngiltere engelini penaltılarla geçti: 4-2.

İtalya'da Balotelli, Pirlo, Nocerino ve Diamanti, penaltıları gole çevirirken, Montolivo ise beyaz noktadan golü atamadı. İngiltere'de Gerrard ve Rooney'in aksine Young dışarı vurdu, Ashley Cole'un penaltısında ise Buffon kalesinde devleşti.

Özellikle uzatmada rakibine büyük üstünlük kuran İtalya'nın iki topu direkten dönerken, Nocerine'nun 155'inci dakikada attığı gol de ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

Yarı finalde rakip Almanya

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda penaltılara gidilen ilk karşlılaşmayı kazanan İtalyanlar, yarı finalde Perşembe günü Varşova'da oynanacak maçta Almanya ile karşılaşacak. Panzerler, eyrek finalde Yunanistan'ı 4-2 yenerek yarı finale yükselmişlerdi.

Cüneyt Çakır da sahne aldı

Kiev'de Portekizli hakem Pedro Proença'nın yönettiği kritik randevuda, Cüneyt Çakır 4'üncü hakem olarak görev yaptı.

İşte İtalyan kalecinin yarı finali getiren kurtarışı

İngiltere: 2 - İtalya: 4 (penaltılarda)


İNGİLTERE: 2 - İTALYA: 4 (penaltılarda)
Stat
: Olimpiyat Stadı
Hakemler: Pedro Proença, Bertino Miranda, Ricardo Santos
İngiltere: Hart, Ashley Cole, Lescott, Terry, Glen Johnson, Parker (Dk. 94 Henderson), Gerrard, Ashley Young, Milner (Dk. 61 Walcott), Rooney, Welbeck (Dk. 60 Carroll)
İtalya: Buffon, Abate (Dk. 90 Maggio), Barzagli, Bonucci, Balzaretti, Pirlo, Marchisio, Montolivo, De Rossi (Dk.80 Nocerino), Balotelli, Cassano (D. 78 Diamanti)
Sarı kart: Dk. 82 Barzagli, Dk. 92 Maggio (İtalya)

Çeyrek final maçlarında şu sonuçlar alındı:
Çek Cumhuriyeti-Portekiz: 0 - 1
Almanya-Yunanistan: 4 - 2
İspanya-Fransa: 2 - 0
İtalya-İngiltere: 4-2

Haberin Devamı

Yarı final programı
27 Haziran (Donetsk): Portekiz-İspanya
28 Haziran (Varşova): Almanya-İtalya

Kiev'de renkli görüntüler

Maçın oynanacağı Kiev'deki Olimpik Stadı çevresinde ve Kreshatik Bulvarı'ndaki taraftar alanında (fan zone) toplanan İngiliz ve İtalyan taraftarlar şehri adeta karnaval alanına çevirdi.

Haberin Devamı

Özellikle birbirinden renkli kıyafetleri ve bayraklarıyla şarkılar ve marşlar söyleyen İngiliz taraftarlara Ukraynalılar da eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!