İNANÇ BİTMİŞ

Adana Demirspor'da düşüş sürüyor.

Haberin Devamı


Lige şampiyonluk parolasıyla başlayan ve uzun haftalar bu iddiasını sürdüren Adana Demirspor’un son haftalarda eski hastalığı nüksetti ve yenilgiler, beraberlikler gelmeye başladı, düşüş iyice hızlandı. Nedeni ise hiç anlaşılmayacak kadar karanlık. Niye böyle oldu, futbolcular niye inancını kaybetti, bu düşüş neden sorusunu ise Başkan Sedat Sözlü çok acil bir şekilde sorarak elini masaya vurmalı, ilk iki şansını büyük ölçüde yitiren takımının Play-Off’tan da uzak kalmaması için tedbirler almalı.
DÜŞÜK VİTES
Mavi Lacivertliler bu maça beklenenden uzak bir şekilde başladı. İlk dakikalarda Pote ile Burak Çalık’la geliştirilen cılız ataklar defansta eriyip gitti. Düşük viteste oynanan karşılaşmada tempo bir türlü artmadı. Ta ki 25. dakikaya kadar. Bu dakikadan sonra biraz kıpırdama oldu. Pote’nin, Tiago’nun gol denemeleri skoru değiştirmeye yetmedi. Kanatlara oyunu taşıyamayan Mavi Lacivertliler kendi defansının arkasına atılan toplarla kalesinde tehlikeler de yaşadı. İlk yarıda gol sesi çıkmadı.
‘OYNA OYNA’ BASKISI
İkinci yarıda daha atak, mücadeleci bir takım görmek isteyen hakemin ilk düdüğünden itibaren hiç susmayan müthiş taraftarlar beklediğini bulamadı. 48’de ise rakibin öne geçmesi tribünleri de kızdırdı. ‘Oyna, Oyna’ diye sesler yükselmeye başladı.
55. dakikada konuk ekip kırmızı kartla 10 kişi kalınca biraz kıpırdadı Mavi Şimşekler. 53’te Hüseyin Kala, 58’de Attamah’ın oyuna girmesi ile sağlı sollu ataklar yoğunlaştı. Baskı iyice arttı, organize ataklar çoğaldı. Adeta oyunu rakip alanda oynamaya başlayan Demirspor 75’te eşitliği yakaladı. Tiago sağdan kendi çabasıyla taşıdığı topu kale içine ortaladı. Az önce Burak Çalık’ın yerine oyuna girmiş olan Abdulkadir topu iyi takip etti ve fileleri havalandırdı. Daha sonraki dakikalarda tempo iyice arttı ancak Pote’nin, Tiago’nun, Hüseyin Kala’nın çabaları galibiyeti getirmedi.
Giresun ve Denizli yenilgilerinden sonra alınan bu beraberlik Adana Demirspor’un ilk iki şansını zora soktu. Yazık ki yazık, hiç yakışmıyor bu sonuçlar Mavi Şimşeklere...

Yazarın Tüm Yazıları