İMKB sanki vurgun yeri

GAZETELERİN yazdığına göre, SPK sınıf atlamış. Yani başarılı imiş. Şaşırmamak elde değil. Her şey bir tarafa İMKB’nin şu andaki durumu dahi SPK’nın başarılı sayılmasına engel teşkil eder.

Haberin Devamı

SPK ve İMKB yapılan manipülasyonları görmezden geliyor; küçük yatırımcıları aç kurtlara yem ediyor

Zira son alınan verilere göre, borsadaki yerli yatırımcı sayısı önemli ölçüde azalmış ve toplam içerisindeki payı %30’un altına düşmüştür. Diğer bir ifade ile yerli yatırımcı borsadan kaçmıştır. Çünkü borsa pek çok küçük yatırımcıyı mağdur etmiş, evini barkını sattırıp, yuvasının dağılmasına sebep olmuştur. Ve hatta intihar edenler dahi vardır. Peki neden böyle olmuştur? Nedeni basit...

İMKB
maalesef iyi denetlenmemektedir. Bunun sonucunda hisse senetleri piyasası birtakım madrabazların fiktif ve muvazaalı işlemler yaparak trilyonlar kazandığı vurgun pazarı haline gelmiş ,fatura ise küçük yatırımcıya çıkarılmıştır. SPK ve İMKB yapılan manipülasyonları görmemiş veya görmezden gelmiş zavallı küçük yatırımcının aç kurtlara yem olmasına seyirci kalmıştır. Sonuçta İMKB’den boyunun ölçüsünü alan küçük yatırımcı borsadan uzaklaşmıştır. Bu durumda SPK’yı başarılı bulup da nasıl sınıf atlatırlar anlamak zor.
Dinçer ÜNSAL

Yazık bu insanlara

NEREDEN gelip nereye gidiyor bu insanlar? Neden yerlerini yurtlarını terk edip gidiyorlar? İyi yaşamak için mi?.. Ama bu kadar da sefalet göze alınır mı? Yazık, günah değil mi? Ve bu insanlara sözümüz yok tabii ki ülkeleri yoksul, ülkelerinde demokrasi yok, yaşama şansları yok; kaçacaklar, belki denizde boğulacaklar, belki başlarına bir şey gelecek ama bunu göze alıyorlar... /images/100/0x0/55ea5d77f018fbb8f87b2d8f

Umut tacirleri, çakalları, yoksul insanların 3-5 bin dolarını alıp onları ortada bırakıyorlar; ne yazık ki bunlar yakalanmıyor; bu mu insanlık?

Didim’de son bir ay içinde 1000’e yakın ’mülteci’ yakalandı. Bunların bir bölümü sınır dışı edildi. 500’ün üstünde insan şu anda Didim’de (Akbük yolunda) bir çiftlikte tutuluyor. Yardımsever vatandaşların günlük olarak verdikleriyle besleniyorlar; sağlıksız bir ortamda.

N’olur, İngilizi baş tacı ettiğimizin onda biri kadar onlara da bakalım. Yunanistan’a kızalım, bu insanları kabul etmediği için; biz de önlemlerimizi alalım sınırlarımızda. Geçen hafta çektim bu resimleri. Karpuz, kavun, ekmek veriliyordu. Şimdi onlar da yok ve bu manzarayı görmemek adına ben gidip görmek istemiyorum. Ama içimden usul usul ağlıyorum. Benim de bir kızım var ve kızımdan milyon kere özür diliyorum, bu kadar vahşeti büyük olan bir dünyaya getirdiğim için.(Ekrem BATUR-DİDİM)

30-40 milyonu da Ergenekon bahanesiyle içeri tıkın

TÜRKİYE’deki laik cumhuriyet idaresi değişmiş, Abdülhamid idaresine dönmüştür.

Bu gidişle yakında Ergenekon bahanesi ile her Atatürkçü içeri gireceğinden herhalde 30-40 milyonluk bir hapishane yaptırmaları icap edecek.

Ama fena mı?

Tam istenildiği gibi şahane büyük bir proje olur, kontratlardan o korkunç bahşişleri, yüzdelerini de hemen sıyırırlar. Gel keyfim gel!

Mehmet SELAHATTİNOĞLU

Kılıçdaroğlu’nu CHP korumalıdır

CHP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, anasının ak sütü gibi helal olan oyların hakkını veriyor. Ettiği yemine de sadık kalarak, milletvekili olmanın gereğini yapıyor. Kendisini yürekten kutluyoruz.

Vurgun, soygun ve hırsızlık olaylarının belgeleriyle beraber üzerine üzerine gidiyor. Tıpkı rahmetli Uğur Mumcu gibi...

Ancak, bu yolda mücadele verenlerin başlarına gelenleri asla unutmayalım. Gerçi son zamanlarda bu tür olaylar geride kalmış gibi görünse de, eşkıyanın (pardon, vurguncu-soyguncu, hırsız ve de onlara kol kanat geren siyaset erbabının) gece ne yapacakları bilinmez.

İşte bu nedenle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun can güvenliğini mutlaka CHP üstlenmeli, bunun için ne gerekiyorsa yapmalı.

Hayri DİNÇER

Biliyor musunuz

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında (Kadir Topbaş ve Erdoğan Bayraktar’dan başka Binali Yıldırım ve İdris Naim Şahin’in adlarının da AKP çevrelerinde konuşulduğunu...

SAADET Partisi’nin 26 Ekim’de yapılacak Büyük Kurultayı’nda, Prof. Numan Kurtulmuş’un Genel Başkanlık adaylığının kesinleştiğini, 1200 delegeden 930’unun şimdiden desteğini sağladığını...

ÖDP Keçiören ilçesi binasına asılan ’Deniz Feneri dişli çıktı, durmadan çalanlardan hesap soracağız’ pankartının, binayı abluka altına alınan polis tarafından indirildiğini ve ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen’in "Hırsızlara bu ülkenin sokaklarını dar edeceğiz" açıklamasını yaptığını...

Yazarın Tüm Yazıları