İlker Yasin: Jardel'in varsa

Güncelleme Tarihi:

İlker Yasin: Jardelin varsa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2000 00:00

İlker YASİN
Haberin Devamı

YAZIK.. Türk futbolunun iki devinin mücadelesinde ortaya konan futbol adına büyük üzüntü duydum. Özellikle F.Bahçe'nin kazanmayı amaçlamayan beraberlik üstüne kurulu oyunundan mutlu olanlar, 1 puanı kazanç oldu diye hesabını yapanlardan başkası değil. Dostum Mehmet Cansun bana ‘‘Sen hep Jardel'i eleştirirsin, sen eleştirdikçe Jardel golleri sıralıyor’’ dedi Milano'da. Fikrimi asla değiştirmem. 40 milyon değil, 25 milyonu veren varsa Süper Jardel varsın gitsin, Benfica formasını giysin.

JARDEL KAZANDIRAMADI

G.Saray dün Jardel yüzünden kazanamadı. Kaleci ile karşı karşıya 4 mutlak gol pozisyonunu değerlendiremeyen Jardel için ben artık fazla birşey söylemeyeceğim. Denizli akıllı adam. Rakip forvetin en golcüsü Jardel ise ve o Jardel ağır, kımıldamayan, pres yapmayan biriyse, liberolu oynamanın gereği yoktu. Dörtlü tandem savunma içinde Uche'yi Jardel'e yakın, Mustafa Doğan'ı sol kenara çekerek oyuna başlayan Denizli, hedefinin 1 puan olduğu sinyalini maçın başında verdi. Liberosuz sistemde Denizli büyük risk aldı. Çok hassas doğru veya yanlış kalkan ofsayt bayrakları G.Saray ataklarına sekte vurdu. Kılıç kader keskin bu anlayışta G.Saray'ın gol atmaması çok zordu. Ama G.Saray'da vurmaması gereken her topa vuran, vurması gereken her pozisyonda çalım sevdalısı Jardel vardı. İlk yarının 3-0 olması içten bile değildi. Ama G.Saray'ın Jardel'i vardı.

ERSOY İDARE ETTİ

F.Bahçe bu mevsimin en kötü topu oynadı. Oyununun kişiliği yoktu. Galibiyet düşüncesi yoktu. Kötü günündeki G.Saray, F.Bahçe iki defa gol pozisyonu verdi. Hekem Erol Ersoy taraftarlardan biri gol atacak diye korku içindeydi. Gösterdiği ve gösteremediği sarı ve kırmızı karlarda maçın kadenide etkeli olan bir isimdi Erol Eroy. Dünkü maçı yönetmedi Ersoy yalnızca idare ettti.

Dağ fare doğurdu.. Futbol yoktu hesap çoktu. F.Bahçe almış olduğu 1 puana duyacağı sevincin yanında ezeli rekabette rakibine karşı bu kadar teslim olmanın sıkıntısını da yaşamadı. Dün gece Jardel'in maçıydı. Jarrde atsa G.Saray kazanacaktı. Jardel atamadı, kimse kazanamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!