İlk yarıda lider ikinci devrede 'kaçak':Colman

TRABZON’un, G.Saray karşısında bu kadar diri olmasını beklemiyordum.

Haberin Devamı

İlk yarıda mükemmel olmasa da iyi bir mücadele izledik. Neredeyse 30-35 dakika Trabzonspor çok akıllı oynadı ve çok iyi mücadele etti. Özellikle orta sahayı rakibine kaptırmadan Colman’ın önderliğinde kontrol etti. Trabzonspor bu iyi futbolun sinyalini geçen hafta Bursa karşısında vermişti. Bordo mavililerin ilk yarıda tek eksiği goldü.
Böylesine bir rakip karşısında bulduğun pozisyonu atacaksın ki hep zirvede kalasın. Colman müsait pozisyonda golü yapabilse ikinci yarı çok daha rahat olacaktı. Galatasaray ancak devrenin sonlarına doğru etkili olabildi. İki topu çizgiden çıktı ve Sneijder’in nefis şutunu, Onur öyle bir çıkarttı ki seyirciler bile inanamadı. Trabzonspor birinci devrede defans ve orta sahada iyi olduğu kadar forvetinde etkisizdi.
Bu da Galatasaraylı defans oyuncularının Henrique’ye göz açtırmamasından kaynaklandı. Daha doğrusu Henrique her girdiği ikili mücadelede resmen dayak yemiş gibi oldu. Bunlara çoğunlukla hakem seyirci kaldı. Melo’nun Olcan’a dirsek attığı pozisyondaki gibi...

Haberin Devamı

DAYANMA SÜRESİ VAR

İLK 45’te bu kadar övgüyü hak eden Trabzonspor, ikinci yarının başlaması ile birlikte sahadan kayboldu. Kapandı kendi sahasına Galatasaray’ın gol atmasını bekledi. Maç G.Saraylı futbolcularla kaleci Onur arasında geçmeye başladı. Tabii ki Onur’un da bir dayanma süresi var. 60. dakikaya kadar gol yemedi. Burak tek başına iki defans oyuncusu ile birlikte kaleci Onur’u da avladı.
Akçay’ın öğrencileri, yedikleri golden sonra toparlandı ve beraberliği de yakaladı. Ama Galatasaray ve Burak maçı bırakmıyordu. Yine Trabzonspor defansı topu seyrediyor, yine Burak üç kişinin arasından gol yapıyor.

1 PUANI HAK ETTİLER

Bu golden sonra Galatasaray rahatlıyor ve Trabzonspor da kaybedecek daha fazla bir şeyi olmadığı için varını yoğunu ortaya koyuyor. Ama Colman’ı unutuyor. Colman yine takımını eksik bırakıyor. Trabzonspor, oynadığı futbolla 3 puanı değil 1 puanı hak etti ama, sonuç olarak onu da kazanamadı.

MAÇIN İYİSİ

İki gol birden atan G.Saraylı Burak Yılmaz.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Haberin Devamı

İkinci yarıda takımını eksik bırakan Gustavo Colman.

HAKEM: Melo-Olcan pozisyonunda hatalıydı.

Yazarın Tüm Yazıları