İlk gün 40 bin kişi izledi

Güncelleme Tarihi:

İlk gün 40 bin kişi izledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2005 00:21

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 14’üncü ayağı olan Türkiye Grand Prix’si antrenmanla start aldı. İş günü ve antreman turları olmasına rağmen, ilk gün İstanbul Park Pisti’ne yaklaşık 40 bin seyirci geldi. Bu rakam yarış günü pistin tamamen dolacağı sinyalini verdi.

MERAKLA beklenen Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda ilk gün geride kaldı. Tam 203 televizyon kanalından yaklaşık 2.5 milyar kişinin takip ettiği Türkiye Grand Prix’sinin ilk gününde piste yaklaşık 40 bin ziyaretçi geldi. Yalnızca antrenman turları ve iş günü olmasına rağmen piste 40 bin kişinin gelmesi yarış günü pistin tamamının dolacağı yönünde sinyaller verdi.

18 Ağustos Perşembe günü piste gelen takımlar ve pilotlar bilindiği gibi ilk olarak pisti tanımaya çalışmıştı. Pisti motosikletlerle ve yürüyerek dolaşan pilotlar yaptıkları açıklamalarda çok etkileyici bir pistle karşılaştıklarını ve oldukça sıcak bir havada burada yarışacak olmanın çekişmeli anlara sahne olacağını söylediler.

İLK TUR McLAREN

Türkiye Grand Prix’sinin ilk resmi günü olan 18 Ağustos Cuma günü 40 bin kişi oldukça keyifli anlar geçirdi.

Pisti yeni yeni tanımaya çalışan pilotlar antrenman turlarında bol bol spin attı.

Sabah saatlerinde yapılan ilk antrenman turlarında McLaren Mercedes pilotlarının hakimiyeti vardı.

Pedro de la Rosa pistin ‘ilk’ en iyi zamanına 1 dakika 27.882 saniye ile imza attı.

Antrenman turlarında ikinci iyi zamanı Pilotlar Şampiyonası’nda ikinci sırada bulunan McLaren Mercedes pilotlarından Kimi Raikkonen yaparken, Williams BMW adına yarışan Mark Webber üçüncü iyi zamana imza attı.

YAĞMURA KARŞI ÖNLEM

Şampiyona lideri Renault pilotu Fernando Alonso yedinci iyi zamanı yaparken onun hemen arkasında son Dünya Şampiyonu Ferrari pilotu Michael Schumacher yer aldı.

İkinci antrenman turlarında ise en iyi zaman pilotlar tarafından biraz daha geliştirildi. Bu kez en iyi zamanı Juan Pablo Montoya yaptı.

Cuma günü ayrıca İstanbul Park’ta GP2 pilotumuz Can Artam da antrenman ve sıralama turlarına çıktı. Bunun yanında VW Polo Ladies Cup ve Seat Cup pilotları da pistte ilk antrenmanlarını yaptı.

İlk gün pistin kara bulutlarla kapanması, bugün yapılacak sıralama turlarının yağmur altında geçeceği sinyalini verdi. Takımlar bu doğrultuda hazırlık yapmaya başladı.

BUGÜN NELER OLACAK

Pistte bugün ise saat 13.00-14.00 arasında Formula 1’in sıralama turları yapılacak. Yarışın kaderinin belli olabileceği ve en keyifli anlarından olan sıralama turlarında büyük bir ihtimalle yağmur yağması bekleniyor. Formula 1 pilotları sıralama turlarının öncesinde de iki kez antrenman için piste çıkacak. Ayrıca GP2’de pilotumuz Can Artam da ilk yarışına çıkacak.

Darülaceze de oradaydı

DARÜLACEZE sakinleri dün yapılan Formula 1 antrenman turlarını izledi. Sabah erken saatlerde Darülaceze tesislerinden hareket eden 40 kişilik grupta erkekler ağırlıktaydı. Grup öğle yemeğini de İstanbul Park’ta yedi. Antrenman turlarının tamamlanmasından sonra Darülaceze tesislerine döndü. Sürekli Ferrari bayrağı sallayan ve yarışlara katıldıkları için çok mutlu olduğunu belirten Darülaceze Sevgi Sitesi sakinlerinden İzzet Başoğlu (65) gençliğinde de araba yarışlarına ilgi duyduğunu belirtti.

Olmazsa olmaz

F1 pilotunun vazgeçilmez malzemelerinden bir tanesi de kuşkusuz Balaklava’dır. Yanmayan maddeden yapılan ve pilotların başlarına taktığı bu beyaz koruma özellikle gözlerin açık kalmasını sağlıyor. Bir yarış boyunca 2-3 kilogram kaybeden pilotların terinin ve dökülen saçların gözüne gelmesini önlüyor. Balaklava’nın bir başka özelliği ise kaskın başa daha iyi geçmesini sağlıyor. Tabii bu biraz zor oluyor. İşte efsane pilot Michael Schumacher’in hali...

Formula’nın gözleri

Formula’da yarışmak veya kürsüye çıkmak tarihsel bir olaydır. Öyle ki bir ülkede ilk kez yapılan yarışlarda elde edilecek sonuçlar takımlar için ayrı bir gurur kaynağı, ayrı bir kazanç oluyor. İstanbul Park’a ilk defa çıkan pilotların gözlerindeki hırs, kazanma azmi, korku, inanç ve rakipleri izleyen o manalı bakışlar pazar günkü yarışın ne kadar zor geçeceğinin açıkça göstergesi oldu. Hani derler ya ‘Gözler kalbin aynasıdır...’

Schumi’den önce ‘Rüzgarın Kızı’ esecek

HÜRRİYET yazarlarından Ayşe Şule Bilgiç, nam-ı diğer ‘Rüzgarın Kızı’, pazar günü gerçekleştirilecek Formula 1 yarışından birkaç saat önce Polo Ladies Cup serisinde aynı pistte start alacak. Dünyanın en çok takip edilen motorsporları organizasyonu olan Formula 1’de Michael Schumacher’den önce yarışacak olan Ayşe Şule, ‘Son derece keyifliyim. Polo Ladies Cup, İstanbul Park pistinin tarihinde yapılmış ilk yarış olacak. Ben Formula 1’de Raikkonen taraftarıyım. Umarım ikimiz de bu hafta sonu podyum görürüz’ diyor.

Artık Schumi bana ‘yol ver’ diyemeyecek

FERRARI’yle yolları ayrılan Brezilyalı sürücü Rubens Barrichello, bir Brezilya televizyonuna verdiği demeçte takım arkadaşı Michael Schumacher’e veryansın ederek, ‘Bundan böyle hiçkimse benim telsiz telefonumu çaldırarak yol ver talimatı veremeyecek’ dedi. Barıchello, Ferrari’de hep ikinci adam olmanın ezikliğini yaşadığını belirterek, ‘31 Aralık’a kadar Ferrari’ye sözleşme gereği bağlıyım. Ancak 1 Ocak 2006’dan itibaren Ferrari ve Michael Schumacher’in en büyük rakibiyim’ diye konuştu. Barrichello, İstanbul’da ise Ferrari’ye övgüler yağdırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!